Skip to main content

BLOGS

Το «Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε» θα μεταφερθεί ως μίνι σειρά στο Netflix

Με τους Mark Ruffalo και Hugh Laurie να παίρνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους



Το «Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε», το δημοφιλές, ευπώλυτο και σε πολλές γλώσσες μεταφρασμένο μυθιστόρημα του Άντονυ Ντορ που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Νίνας Μπούρη, θα μεταφερθεί ως μίνι σειρά στο Netflix.

Η Μαρί Λορ Λεμπλάν ζει με τον πατέρα της στο Παρίσι, σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου εκείνος εργάζεται ως κλειθροποιός. Στα έξι της χρόνια τυφλώνεται κι ο πατέρας της φτιάχνει την τέλεια μινιατούρα της γειτονιάς τους για να της μάθει τον δρόμο για το σπίτι τους. Όταν εισβάλλουν οι Γερμανοί στη χώρα, τον Ιούνιο του 1940, πατέρας και κόρη φεύγουν για το Σαιν Μαλό, μεταφέροντας ένα επικίνδυνο μυστικό.
Ο Βέρνερ Πφέννιχ είναι ένα ορφανό αγόρι από τη Γερμανία που προορίζεται να δουλέψει στο ίδιο ανθρακωρυχείο που σκοτώθηκε ο πατέρας του. Όμως βρίσκει και επιδιορθώνει ένα χαλασμένο ραδιόφωνο και ξαφνικά η ζωή του γεμίζει καινούριες δυνατότητες. Χάρη στο ταλέντο του κερδίζει μια θέση σε μια από τις καλύτερες στρατιωτικές ακαδημίες, μπορεί όμως να κυνηγήσει το όνειρό του όποιο κι αν είναι το τίμημα;
Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, σε μια οχυρωμένη πόλη δίπλα στη θάλασσα, ένας γέρος ακούει μια φωνή χαμένη από καιρό και ανακαλύπτει νέους κόσμους χωρίς ποτέ να βγαίνει από το σπίτι του. Αλλά ο επικείμενος κίνδυνος δε θα του επιτρέψει να μείνει κλεισμένος μέσα για πάντα.
https://www.instagram.com/p/CXRwIhFPh_s/
Με φόντο μια Ευρώπη που την καταπίνει σιγά σιγά ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, στην οποία οι ζωές συγκρούονται απρόβλεπτα, το Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε φωτίζει το πώς, παρά τις αντιξοότητες, οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν το καλό. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία θάρρους και θυσίας και για μια συγκλονιστική ελεγεία της αθωότητας. Ο Mark Ruffalo και ο Hugh Laurie συμμετέχουν στο «Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε», όπως θα μεταφερθεί σε σειρά του Netflix. Ο Mark Ruffalo και ο Hugh Laurie πρωταγωνιστούν στο πλευρό της Aria Mia Loberti, σε μια περιορισμένη σειρά τεσσάρων μερών προσαρμογή του βραβευμένου με Πούλιτζερ μπεστ σέλερ του Anthony Doerr, από τους Shawn Levy και Steven Knight.

Η Loberti, που είναι τυφλή, υποδύεται τη Marie-Laure, την τυφλή έφηβη στην καρδιά της ιστορίας, της οποίας η πορεία συγκρούεται με τον Werner, έναν Γερμανό στρατιώτη, καθώς και οι δύο προσπαθούν να επιβιώσουν από την καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη Γαλλία. Ο Ruffalo θα υποδυθεί τον Daniel LeBlanc, τον πατέρα της Marie-Laure.

https://www.youtube.com/watch?v=ThHsDB8VrAg

Ο παραγωγός του Stranger Things Levy αναπτύσσει το έργο εδώ και μερικά χρόνια μέσω της εταιρείας του 21 Laps Entertainment στο Netflix, όπου έχει μια συνολική συμφωνία. Ο δημιουργός των Peaky Blinders Knight γράφει τη μεταφορά και ο Levy σκηνοθετεί και τα τέσσερα επεισόδια.

Το All The Light We Cannot See εκδόθηκε το 2014 και έλαβε ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς, καθώς και ένα βραβείο Πούλιτζερ το 2015 και το Μετάλλιο Andrew Carnegie για την Αριστεία στη Μυθιστορία την ίδια χρονιά. Το βιβλίο έχει περάσει περισσότερες από 200 εβδομάδες στη λίστα των best-seller των New York Times και έχει πουλήσει περισσότερα από 5,7 εκατομμύρια αντίτυπα στη Βόρεια Αμερική σε έντυπα, ηλεκτρονικά βιβλία και μορφές ήχου και άλλα 9,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

https://www.instagram.com/p/CYnBqAys6t5/

Οι Levy, Dan Levine και Josh Barry της 21 Laps Entertainment θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί στη σειρά. Το 21 Laps είναι η εταιρεία παραγωγής πίσω από το Stranger Things και την ταινία Arrival, μαζί με το Shadow and Bone του Netflix, μαζί με την ταινία Free Guy που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ο Knight θα είναι επίσης Εκτελεστικός Παραγωγός. Ο Joe Strechay θα είναι συνεργάτης παραγωγός, σύμβουλος τυφλότητας και προσβασιμότητας.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.