Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

«Μαγειρεύω, δημιουργώ, είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με αυτό που κάνω κι έχω πολλά ακόμα να πετύχω» Gordon Ramsay

Στα 56 του συνεχίζει να ανεβάζει τις θερμοκρασίες μέσα κι έξω από την κουζίνα



Με hot ταπεραμέντο, ανεβάζει εύκολα τις θερμοκρασίες εντός κι εκτός κουζίνας. Τα τελευταία χρόνια βάλθηκε να γυρίσει τον κόσμο και μέσω της σειράς του που επιμελείται το National Geographic μας ταξιδεύει παντού και δεν μας μαθαίνει απλώς νέες γεύεις και νέα συστατικά αλλά μας θυμίζει τι σημαίνει τοπικό φαγητό και να τρέφεσαι από τα υλικά που μας παρέχει πλουσιοπάροχα η φύση. Ο Γκόρντον Τζέιμς Ράμσεϊ, OBE (Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας), γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1966 είναι Βρετανός σεφ, κάτοχος εστιατορίων και τηλεοπτική προσωπικότητα.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ γεννήθηκε στο Johnstone της Σκωτίας και μεγάλωσε στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον αφού μετακόμισε εκεί με την οικογένειά του στην ηλικία των 5. Συνολικά, τα εστιατόρια του έχουν βραβευτεί με 16 αστέρια Michelin. Το πιο χαρακτηριστικό του εστιατόριο, το Restaurant Gordon Ramsay στο Τσέλσι του Λονδίνου, έχει στην κατοχή του τρία αστέρια από το 2001. Πρωτοεμφανίστηκε στη βρετανική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μέχρι το 2004 είχε γίνει από τους πιο γνωστούς σελέμπριτι σεφ στη Βρετανία, και μαζί με άλλους σεφ όπως τον Τζέιμι Όλιβερ, τη Ναιτζέλα Λόουσον και την Ντέλια Σμιθ, έχει επηρεάσει το κοινό στο να ενδιαφερθεί περισσότερο για τη γαστρονομία.

Ως τηλεοπτική προσωπικότητα ριάλιτι, ο Ράμσεϊ είναι γνωστός για την οξύθυμη προσωπικότητα του, την αυστηρή συμπεριφορά του και τη χρήση βωμολοχιών. Κάνει συχνά ωμά και αμφιλεγόμενα σχόλια, συμπεριλαμβανομένων προσβολών και εξυπνάδων για τους διαγωνιζόμενους και την μαγειρική τους ικανότητα.

Συνδυάζει δραστηριότητες στον τομέα της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, της φιλοξενίας, και της βιομηχανίας του φαγητού. Έχει προωθήσει και προσλάβει διάφορους σεφ οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τον ίδιο. Ο Ράμσεϊ είναι γνωστός για την παρουσίαση τηλεοπτικών προγραμμάτων διαγωνισμών μαγειρικής και φαγητού, όπως οι βρετανικές σειρές Hell's Kitchen, the F word, Ramsay's Kitchen Nightmares, μαζί με την αμερικανική εκδοχή του Hell's Kitchen, Kitchen Nightmares, MasterChef, MasterChef Junior, Hotel Hell. To 2015, το Forbes απαρίθμησε τα κέρδη του στα 60 εκατομμύρια δολάρια για τους προηγούμενους 12 μήνες, και τον κατέταξε τον 21ο πλουσιότερο σελέμπριτι στον κόσμο.

Ο Ράμσεϊ παντρεύτηκε την Cayetana (Tana) Elizabeth Hutcheson, δασκάλα Μοντεσσόρι, το 1996. Ζουν στο Wandsworth Common, στο Λονδίνο. Έχουν 4 παιδιά: Τη Μέγκαν, Ματίλντα, και τα δίδυμα Τζακ και Χόλυ. Στις 13 Μαϊου του 2016 ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι περίμενε το πέμπτο του παιδί, ένα αγόρι. Όμως, ένα μήνα μετά, αποκαλύφθηκε ότι η Τάνα απέβαλλε στους 5 μήνες.

https://www.instagram.com/p/CV_s7KpvghT/

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

«Αν θέλεις να γίνεις σπουδαίος σεφ, πρέπει να συνεργαστείς με μεγάλους σεφ. Και αυτό ακριβώς έκανα».

 

«Δεν μου αρέσει να κοιτάζω πίσω. Ανυπομονώ συνεχώς για τα επόμενα. Δεν είμαι αυτός που κάθομαι και κλαίω για το χυμένο γάλα. Είμαι πολύ απασχολημένος ψάχνοντας για την επόμενη αγελάδα».

 

«Η μαγειρική έχει να κάνει με το πάθος, επομένως μπορεί να φαίνεται ελαφρώς ιδιοσυγκρασιακό με τρόπο που να μοιάζει με κάτι πολύ διεκδικητικό στο γυμνό μάτι».

 

«Οι κουζίνες είναι σκληρά περιβάλλοντα και σχηματίζουν απίστευτα δυνατούς χαρακτήρες».

 

«Μαγειρεύω, δημιουργώ, είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με αυτό που κάνω κι έχω πολλά ακόμα να πετύχω».

 

«Είχα μεγάλη επιτυχία. Είχα αποτυχίες, οπότε μαθαίνω από την αποτυχία».

 

«Τη στιγμή που θα αρχίσετε να συμβιβάζεστε για να κάνετε μασάζ στον εγωισμό κάποιου, αυτό είναι, το παιχνίδι τελειώνει».

 

«Όταν μαγειρεύετε υπό πίεση, προπονείστε στην τελειότητα».

 

«Οι σεφ είναι τρελάρες. Είναι όλοι εμμονικοί, ευαίσθητοι, κομψοί, ανασφαλείς ψυχούλες και απόλυτοι ψυχοπαθείς. Κάθε ένας, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο».

 https://www.instagram.com/p/CVtKyIhjDxH/

«Λειτουργώ με παρόρμηση και προχωρώ με το ένστικτό μου».

 

«Λένε ότι οι γάτες έχουν εννέα ζωές. Έχω ήδη 12 και δεν ξέρω πόσες ακόμα θα έχω».

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30