Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Michelle Gurevich live στο Gagarin

Ετοιμη να συντονιστεί από την πρώτη της νότα με τους παλμούς της καρδιάς σου...



Η φωνή της έχει την ποιότητα ενός ηχείου που έρχεται με βάθος, γεμάτη σαν μελαγχολικό ρώσικο έκο…
Όταν ακούς την μουσική της σου είναι αδύνατο να φανταστείς ότι όλη αυτή η lo-fi pop μεγαλοπρέπεια δημιουργήθηκε μέσα σ ένα κοριτσίστικο υπνοδωμάτιο. Ασυνήθιστη αρχή παραμυθιού αλήθεια: Ένα κορίτσι, απόκτημα μιας μπαλαρίνας των μπαλέτων Κίροφ κι ενός μηχανικού απ το Λένινγκραντ είναι στο δωμάτιο του. Κι ακούει τις Ευρωπαϊκές και Ρώσικες συλλογές των γονιών της.  Κι αργότερα φτιάχνει δίσκους. H παραγωγή στο πρώτο της άλμπουμ το διάσημο Party Girl όπως και στο δεύτερο το Show me the face δημιουργήθηκαν απ το υπνοδωμάτιο της. Από εκεί με κάποιο μοιραίο άγνωστο χέρι, παραδόθηκε στη γη των προγόνων της και πολύ σύντομα διέγραψε μια απαστράπτουσα πορεία κόβοντας δρόμο από τα γιοτ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων και φτάνοντας ως τα ringtones των μαμάδων σε ολόκληρη την Ουκρανία. Από τότε κι ενώ ηχογραφούσε σε κανονικά στούντιο όλες τις επόμενες δουλειές της, συνέχισε να διατηρεί στον ήχο της το δικό της στύλ "απ το υπνοδωμάτιο μου για εσένα".

chinawoin.jpg

Η Michelle έγινε γνωστή ως Chinawoman, μια μουσικός γεννημένη στο Τορόντο του Καναδά με Ρώσικες ρίζες.
H  μουσική της σε παρασύρει σε σκηνικά από Σοβιετικές αίθουσες χορού των ’80ς αλλά ταυτόχρονα είναι ικανή να σε μεταφέρει με μιας σε μια σκοτεινή αίθουσα του 50’ς σινεμά, να βλέπεις σεκάνς από μελοδράματα του με την Λωρήν Μπακόλ  και τον Ροκ Χάτσον.

Κι αυτό δεν γίνεται τυχαία.
Από μικρή ήθελε να γίνει κινηματογραφίστρια και δούλεψε στο μοντάζ ταινιών για 10 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα ξόδευε μια περιουσία φτιάχνοντας ταινίες μικρού μήκους.
Κάποια στιγμή αποπειράθηκε να γράψει ένα τραγούδι, ανακαλύπτοντας όχι μόνο ότι είναι πολύ πιο φτηνό σπορ απ τις ταινίες μικρού μήκους, αλλά είχε και μια έξτρα ευκολία στο να σου χαρίσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η ίδια δηλώνει: «Όσα δεν μπορούσα να εκφράσω μέσω του κινηματογράφου  μπόρεσα να τα πω μέσω της σύνθεσης μουσικής. Και ναι υπάρχει μια σινεφίλ προσέγγιση στον τρόπο που καταλαβαίνω κι αγγίζω την μουσική».

chinawoinside.jpg

Μανουβράροντας εκπληκτικά μεταξύ των επιβλητικών ρετρό μοτίβων και μιας ειλικρίνειας που σε εκπλήσσει ευχάριστα παραμένοντας γυμνά, μακριά από οποιαδήποτε προσποίηση, τα τραγούδια της Michelle Gurevich είναι παράλληλα ευαίσθητα και κωμικοτραγικά μαζί τυλιγμένα σ ένα σκιώδες γκλάμουρ.
Οι μπαλάντες της διαθέτουν ένα περίεργο κράμα dark ρεαλισμού και χιούμορ που σου ρχονται στ αυτιά μαζί με fatal και σαρκαστικούς στίχους. Η μουσική της παραπέμπει στην Alla Pugacheva, αλλά και τον Leonard Cohen, τη Nico, τον Angelo Badalamenti, τον Charles Aznavour, τη Yoko Ono.
Παρακμιακά, δραματικά, vintage πληκτρολόγια και έγχορδα συνθς προσφέρουν τη μοναδική απόδοση μιας μεγάλης εμπειρίας που εμένα όποτε την ακούω μου θυμίζει συναισθηματικό roller coaster. Με τις sold out εμφανίσεις της σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο, η Βαρσοβία, η Μόσχα αλλά και φυσικά η Αθήνα, η Michelle, έχει δημιουργήσει μία δική της αγορά που περιλαμβάνει την Ανατολική Ευρώπη, αλλά και την queer σκηνή του Βερολίνου.

Η Michelle Gurevich από τον Καναδά, γνωστή και ως Chinawoman, καταφτάνει στις 17 Μαϊου 2019 στο Gagarin της Αθήνας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής της περιοδείας!

Links:

Website: www.michellegurevich.com

Facebook: www.facebook.com/themichellegurevich

Instagram: www.instagram.com/michelle_gurevich

Twitter: www.twitter.com/new_decadence

Soundcloud: www.soundcloud.com/michellegurevich

 

Tιμές Εισιτηρίων:

15€ - Περιορισμένη Προπώληση - Sold Out

18€ - Γενική Προπώληση

22€ - Ταμείο

 

Σημεία προπώλησης:

www.viva.gr/tickets/mousiki/gagarin-205-live-music-space/michelle-gurevich | τηλεφωνικά στο 11 876 | Καταστήματα WIND | Reload Stores | Seven Spots | Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores | Viva Kiosk Συντάγματος και Τεχνόπολης | Syd Records

 

Χώρος:

Gagarin 205 LIve Music Space

Λιοσίων 205

10445 Αθήνα

211 4112500

https://www.youtube.com/watch?v=Mp-d4kVS6Do

Διαβάστε επίσης

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η VASSIŁINA παρουσιάζει τον νέο της δίσκο, Femmeland – Δείτε το video για το "Thunder"

Διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Sade ανακοινώνει την επανακυκλοφορία ολόκληρης της δισκογραφίας

Με τους μισούς δίσκους να αναμένονται για μέσα στο καλοκαίρι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός