Skip to main content

BLOGS

All You Xmas Movie List

Πάτα play στις πιο christ­mas ταινίες και συνέχισε να είσαι σε εορταστικό mood



Δεν γίνονται Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικες ταινίες. Είναι τόσο must όσο τα μελομακάρονα, μπορεί και περισσότερο απ' αυτά!. Οι ταινίες των Χριστουγέννων που λατρεύεις κάθε χρόνο τέτοια μέρα να βλέπεις σαν πεντάχρονο που περιμένει το 'Αγιο Βασίλη, σε χαλαρώνουν και είναι το προσωπικό σου μελό των γιορτών. Είναι μελιστάλαχτες, έχουν παιδικότητα, είναι ηθικοπλαστικά διδακτικές αλλά εσένα σου αρέσουν τρελά. Ζεσταίνουν το σπίτι όπως μια όμορφη διακόσμηση, τις χαζεύεις ακόμα και μόνη σου,  τρώγοντας το γλυκό που έμεινε από χθες στο ψυγείο μέχρι να σε πάρει γλυκά ο ύπνος.

'Αλλωστε όσο μεγαλώνουμε, το Χριστούγεννα στην ουσία δεν υπάρχουν. Τα φτιάχνουμε μόνοι μας.

Η παρακάτω λίστα που ετοιμάσαμε για σένα είναι προβλέψιμη (ίσως και όχι). Τολμάει, όμως, να μην περιέχει το Home Alone γιατί το βαρεθήκαμε αλλά γιατί κάνει επιλογές στο πνεύμα των γιορτών.

Το φαν-τα-στι-κό  "It's A Wοnderful Life". O τύπος τα χάνει όλα μέχρι να αναθεωρήσει και να καταλάβει πως η ευτυχία είναι δίπλα του και δεν την βλέπει... (τα χαρτομάντηλα θα σου χρειαστούν).

To "Τhe Holiday" (2006) είναι η απόλυτη κομεντί Χριστουγέννων όπου δύο γυναίκες ανταλλάσσουν σπίτια για να πάνε κόντρα στη μοίρα που τις θέλει μόνες και χωρισμένες εν όψει γιορτών. Το αποτέλεσμα είναι μούρλια όπως και ο Jude Law σε αυτή την ταινία που θα σου λιώσει την καρδιά.

To 1990 o Τim Βurton φτιάχνει την απόλυτη αντι-Xmas ταινία "Ο Ψαλιδοχέρης" με πρωταγωνιστές τον Johny Depp και την υπέροχη τότε Winona Ryder. Το love story είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο dark που έχουμε δει σε ταινία που έχει σαν αφορμή τα Χριστούγεννα. Η αισθητική του φιλμ έγραψε ιστορία.

H μοντέρνα εκδοχή του Σκρούτζ είναι στέλεχος διαφημιστικής και πολέμιος των Χριστουγέννων. Και αυτός όπως ο κλασικός Σκρουτζ, στο πρόσωπο του Βill Murray θα αντιμετωπίσει τα τρία πνεύματα που θα του μάθουν όλα από ένα μάθημα. Η κωμωδία "Scroodged" (1988) είναι εγγύηση μόνο και μόνο γιατί τον άκαρδο Σκρουτζ που απολύει κόσμο παραμονή Χριστουγέννων, τον παίζει ο Murray.

Mπορεί να δεις κρυφά το animation "Τhe Polar Express" αλλά, σίγουρα, θα το δεις ακόμα μία φορά. Γιατί το τρένο που σε πάει στη χώρα του Αϊ Βασίλη, ήταν και το δικό σου παιδικό όνειρο.

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι