Skip to main content

BLOGS

5 Ιουνίου Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος – save the planet with the stars!

Celebs με οικολογική συνείδηση σού δείχνουν πώς να σώσεις τον πλανήτη Γη



Όταν τα διάσημα αστέρια αφήνουν την αίγλη και τη λάμψη τους να ωφελήσει σημαντικούς σκοπούς, τότε το παράδειγμά τους και η δράση τους φωτίζουν πέρα από τα πλατό του Χόλιγουντ και σημαντικές πράξεις και έργα που έχουν στόχο και σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για σημαντικά θέματα που μας αφορούν όλους – όπως για παράδειγμα την οικολογική συνείδηση και την κλιματική αλλαγή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος που τιμάται στις 5 Ιουνίου ακολουθούμε 5 stars που προσπαθούν to save the planet!

Ας τους ακολουθήσουμε…

Leonardo DiCaprio

Όταν σκεφτόμαστε φιλικούς προς το περιβάλλον celebs, ο Leo είναι ουσιαστικά ο βασιλιάς της οικολογικής συνείδησης. Το 1998, ίδρυσε το Ίδρυμα Leonardo DiCaprio για να βοηθήσει τα πιο απειλούμενα ζώα και μέρη στον κόσμο. Συμμετέχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο πολλών οργανώσεων άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας Πόρων και του Διεθνούς Ταμείου για την καλή μεταχείριση των ζώων, και έχει δημιουργήσει διάφορα πρότζεκτ που έχουν αφιερωθεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για περισσότερη περιβαλλοντική υποστήριξη, όπως η ταινία με τίτλο Water Planet.

Angelina Jolie

Μαζί με τον Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα δημιούργησαν το Ίδρυμα Jolie-Pitt, το οποίο είναι αφιερωμένο στην προστασία των φυσικών πόρων και στη διατήρηση της άγριας ζωής. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη βοήθειά της στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων λόγω φυσικών καταστροφών. Αλλά και χωρίς τον Μπραντ, συνεχίζει τις φιλανθρωπικές και οικολογικές δράσεις της ενισχύοντας το έργο πολλών σωματίων και οργανισμών.

Beyoncé

Η φιλανθρωπική οργάνωση της Beyoncé, BeyGood βοηθά στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανάγκες του πλανήτη μας. Ο ιστότοπος του οργανισμού δημοσιεύει συχνά αναρτήσεις και άρθρα για να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τους μικρούς τρόπους που όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στη θεραπεία της Μητέρας Γης λίγο καλύτερα. Ορισμένες συμβουλές περιλαμβάνουν τη χρήση κρέατος χωρίς κρέας μία ημέρα την εβδομάδα, την ανακύκλωση παλαιών κινητών τηλεφώνων και ακόμη και τι είδους συμβουλές Q είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον!

Jessica Alba

Η Jessica Alba είναι ιδρυτής της The Honest Company, η οποία είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί ως πόρος για οικογένειες που αναζητούν φιλικά προς το περιβάλλον οικιακά προϊόντα. Ένας από τους κύριους στόχους της The Honest Company είναι να προωθήσει τη βιωσιμότητα και να αφήσει τις μελλοντικές γενιές με πληθώρα πόρων.

Cate Blanchett

Από το 2007, η Cate βοηθάει την εκστρατεία "Who On Earth Cares" για το Australian Conservation Foundation (ACF). Το ACF εργάζεται για την προώθηση της οικολογικής βιωσιμότητας και έχει εργαστεί για την προστασία ορισμένων από τις πιο απειλούμενες περιοχές της Αυστραλίας. Η Blanchett έκανε επίσης έκκληση για τη φιλανθρωπική οργάνωση SolarAid και συμμετείχε σε μια ταινία μικρού μήκους για την προώθηση της οργάνωσης.

Natalie Portman

Η Natalie υποστηρίζει την Global Green USA, μια οργάνωση που καταπολεμά την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος μέσω πράσινων προσιτών κατοικιών. Και όπως αποκάλυψε ο James Corden στο The Late Late Show τον Δεκέμβριο του 2016, το πάθος της Natalie για τη γη ξεκίνησε στην παιδική της ηλικία, προβάλλοντας ένα κλιπ της ηθοποιού που είχε βγάλει ένα φιλικό προς το περιβάλλον τραγούδι ως μέλος του περιβαλλοντικού ποπ συγκροτήματος World Patrol Kids!

Gisele Bündchen

Το πιο διάσημο σούπερ μοντέλο στον κόσμο προσπαθεί να αφήσει ένα πράσινο αποτύπωμα στη γη. Δημιούργησε μια φιλική προς το περιβάλλον γραμμή flip-flop που ονομάζεται Ipanema για να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για τη διατήρηση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, ενώ ξεκίνησε το έργο καθαρού νερού για την αποκατάσταση της βλάστησης και των μικρών λεκανών στην πατρίδα της Βραζιλία. Πάνω από όλα, είναι πρέσβειρα καλής θέλησης για το πρόγραμμα περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών.

Matt Damon

Ο ηθοποιός (διευθυντής - συγγραφέας - παραγωγός ) Matt Damon βοηθά στην παγκόσμια κρίση του νερού μέσω του ιδρύματος Water.org, το οποίο συν-ίδρυσε με τον Gary White. Ο ενημερωτικός ιστότοπος συμβάλλει στην εκπαίδευση του κοινού σχετικά με ανησυχητικές στατιστικές για το νερό - όπως το γεγονός ότι 1 στα 10 άτομα δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Το Water.org διαθέτει προγράμματα σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζει πολλούς έρανους αφιερωμένους στην παροχή καθαρού νερού στις χώρες με τις υψηλότερες ανάγκες.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός