Skip to main content

SINGLES

I want your sext

Όταν ο έρωτας και το σεξ περνάνε απ’ το πληκτρολόγιο



 

Μπορεί οι θερμοκρασίες στη χώρα μας να ετοιμάζονται να χτυπήσουν κόκκινο με άλλο ένα θερμό καλοκαίρι να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του, αλλά εσύ έχεις ακόμα νωπά μέσα σου όλα τα ψυχολογικά απομεινάρια της καραντίνας που συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις αντοχές αλλά και τις αποστάσεις σου.

Κόκκινο ωστόσο ετοιμάζεται να χτυπήσουν κι αρκετοί εσωτερικοί δείκτες, όπως αυτός της ερωτικής απόλαυσης, της σεξουαλικής ευχαρίστησης, της ηδονής, της ικανοποίησης και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται για αρκετή ώρα.

Τα μαγαζιά-μπαρ-κλαμπ ανοίγουν / άνοιξαν / θα ανοίξουν… αλλά όταν όλοι προειδοποιούν για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, το μόνο που δεν θες είναι να ζήσεις ένα «ξηρό» καλοκαίρι με άλλο ακόμα lockdown στα πόδια σου (ή ανάμεσα στα πόδια σου)…

Με τα δύο μέτρα -κενό- απόσταση, τις (χειρουργικές ή υφασμάτινες) μάσκες, τα αντισηπτικά ανά χείρας και τις εκδηλώσεις (παύλα νύξεις) τρυφερότητας να μένουν στον αέρα και να παραμένουν έξω από το κάδρο, το φλερτ σήμερα θυμίζει βίντεο γκέιμ που για να βρεθείς στην επόμενη πίστα έχεις να περάσεις από μια σειρά κλιμακούμενης δυσκολίας περιπέτειες. Το δε σεξ αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι απαγορευμένος καρπός.

Wake me app

Ευτυχώς, covid ξεcovid δεν ζεις στον Μεσαίωνα και έχεις ένα σημαντικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να ζήσεις την Αναγέννηση της ερωτικής σου ζωής. Η τεχνολογία πλέον σου δίνει άπειρες δυνατότητες για να διατηρήσεις ακμαίο το ερωτικό σου ενδιαφέρον και σχετικά ενεργή τη σεξουαλική σου ζωή.

Μπορεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας να βαρέθηκες όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις άπειρες ώρες σε zoom και οθόνες, αλλά απέκτησες ήδη πολύτιμα εφόδια κι εμπειρία που ίσως σου δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις την τεχνολογική σου ευχέρεια στο να κάνεις λίγο πιο spicy την ερωτική σου καθημερινότητα.

Γιατί μπορεί να ζεις περίεργες εποχές, αλλά και στις πιο δύσκολες συγκυρίες είναι σημαντικό να διατηρείς την ψυχική σου υγεία και να συνεχίζεις να αντλείς ευχαρίστηση – και ναι η ερωτική ευχαρίστηση παραμένει εξαιρετικά σημαντική για την εσωτερική σου ικανοποίηση και την επίτευξη μιας ολιστικής ευτυχίας.

Let’s talk about sext

Τα ψηφιακά «σέξι» εργαλεία επικοινωνίας αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στις σχέσεις, επειδή εξιτάρουν την ερωτική φαντασία, η οποία είναι μια τεράστια πηγή διέγερσης. Το Sexting είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσεις και να συνδεθείς με κάποιον από μακριά. Ωστόσο μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και για να ανανεώσεις μια μακροχρόνια σχέση ή να διατηρήσεις σε υψηλά επίπεδα το ερωτικό ενδιαφέρον σε οποιαδήποτε σχέση, οποιασδήποτε χρονικής διάρκειας.

Το σεξ μέσω τηλεφώνου, το sexting και η «συνεύρεση» μέσω βίντεο διευκολύνει μια διαφορετική μορφή σεξουαλικής επικοινωνίας που μπορεί να σε ωθήσει να εξερευνήσεις τα όρια της φαντασίας σου, να μάθεις για τις ερωτικές προθέσεις των ατόμων που γνωρίζεις, να εκπαιδευτείς σε μια νέα μορφή ηδονοβλεψίας και να εξασκηθείς σε ένα άκρως διεγερτικό παιχνίδι αποπλάνησης, ενισχύοντας την ερωτική σου δημιουργικότητα.

Το sexting είναι η μικρή ειδοποιός διαφορά για να καταλάβεις αν το φλερτ από το tinder ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή έχει πιθανότητες να περάσει κι έξω από την οθόνη.

«Διάβασε τους όρους προϋποθέσεων»

Απαραίτητη η συγκατάθεση: Ακόμα και το sexting όπως και οποιαδήποτε άλλη ερωτική/σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να είναι με κοινή συναίνεση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η συγκατάθεση είναι σημαντικό μέρος κάθε σεξουαλικής αλληλεπίδρασης - συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που δεν απαιτούν να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο. Φρόντισε να ρωτήσεις το άλλο άτομο εάν βρίσκεται στην ίδια διάθεση. Μπορείς να του πεις ότι έχεις κάποιες σέξι σκέψεις και να ρωτήσεις αν θα ήταν καλή στιγμή να τις μοιραστείς μαζί του. Καλό είναι να ρωτάς πριν στείλεις σέξι φωτογραφίες – πρώτα απ’ όλα για να προστατέψεις τον δικό σου εαυτό και να μην είναι ακατάλληλη η στιγμή για μια τέτοια συνομιλία. Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για σένα, είναι σημαντικό να αναπτύξετε έναν κοινό κώδικα sexting, που να τον τηρείτε κι οι δύο.

Κάθε αρχή και δύσκολη: Δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις; Εάν στέλνεις μηνύματα σε έναν ήδη ερωτικό σύντροφο, χρησιμοποίησε το ερωτικό παρελθόν και την εμπειρία για να αντλήσεις υλικό. Τι αναμνήσεις έχεις από το σεξ μαζί του. Τι σε τρελαίνει; Τι σου έχει λείψει; Ποια φαντασίωσή σου/του δεν έχετε ακόμα βιώσει. Αν συνομιλείς με μια καινούργια γνωριμία μπορείς να ξεκινήσεις διαισθητικά και διερευνητικά με μικρές ερωτοαπαντήσεις για να αφήσεις και στον άλλον τη δυνατότητα να πάρει πρωτοβουλίες. Μπορείς να νιώσεις πιο άνετα αν μπείτε σε μια συζήτηση για το ποια πράγματα σας ερεθίζουν, εξιτάρουν ή ξενερώνουν.

Άφησε εκτός το  λογοτεχνικό οίστρο:  Το sexting δεν είναι ο χώρος και το πεδίο για να αναδείξεις το πλούσιο βιογραφικό σου ούτε τις λογοτεχνικές και ποιητικές σου καταβολές. Δεν χρειάζεται να «απαγγείλεις» Σέξπιρ ή Ελύτη, ούτε τα μηνύματα να είναι πολύ γλυκανάλατα. Μπορείς να διατηρήσεις τον ρομαντισμό σου αλλά πάνω απ’ όλα να είσαι άνετη και να θυμάσαι ότι θες να αναδείξεις τη hot και σέξι πλευρά σου – και αντίστοιχα να ανακαλύψεις την ίδια πλευρά του άλλου. Ενώ λοιπόν σου προτείνω να αφήσεις έξω την ποίηση μπορείς ωστόσο να διανθίσεις τη συνομιλία με τραγούδια (που να εντείνουν την ερωτική ατμόσφαιρα) ή βίντεο κλιπάκια που να δυναμιτίζουν κι άλλο την επιθυμία.

(s)explore me: Εκμεταλλεύσου την απόσταση ασφαλείας (έχει και τα καλά της) για να είσαι πιο άνετη και πιο απελευθερωμένη. Τόλμησε να συζητήσεις ανοιχτά τι θα ήθελες να δοκιμάσεις, να εκφράσεις ελεύθερα τι δεν σου αρέσει, και προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα κλίμα οικειότητας και εμπιστοσύνης ώστε και το άλλο μέλος να μπει στην ίδια εξομολογητική διάθεση και μαζί να ανακαλύψετε νέες πτυχές του ερωτισμού σας – έστω και μέσω των λέξεων.

Ναι στην αποπλάνηση όχι στην πορνογραφία: Το πόσο «βαθιά» θα φτάσετε και τι γλώσσα θα χρησιμοποιήσετε είναι δικό σας θέμα και θα το ανακαλύψετε σιγά σιγά ή γρήγορα γρήγορα ανάλογα με τον ρυθμό που σας ταιριάζει. Στην αρχή τουλάχιστον και στο παιχνίδι ίσως της αμοιβαίας αποστολής πικάντικων φωτογραφιών προσπάθησε να διατηρήσεις το πικάντικο στο παιχνίδι και το μυστήριο. Από το να αφορά η φωτογραφία το ζουμ σε μια ανατομική λεπτομέρεια παίξε με τη σαγήνη και ανέβασε τον αισθησιασμό. Όσα δεν φαίνονται είναι συνήθως πιο προκλητικά από τα …φόρα παρτίδα! Και βάλε και τον παρτενέρ σου στο ίδιο τριπάκι. Είναι ένα tip που θα δεις ότι θα απογειώσει τον ερωτισμό σας.

Be yourself: Το ότι γράφεις –ειδικά σε κάποιον άγνωστο– δεν σε κάνει αυτόματα ηρωίδα κάποιου βιβλίου, το θέμα είναι να απελευθερωθείς και να ανακαλύψεις τα νέα σου όρια αλλά όχι να εφεύρεις έναν νέο εαυτό. Δεν θα γράφεις υποδυόμενη κάποια άλλη, δεν είσαι μια άλλη περσόνα, παραμένεις εσύ, ο εαυτός σου και ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και από την άλλη πλευρά. Όταν χρησιμοποιείς το sexting με ειλικρινείς προθέσεις έχεις πολλές πιθανότητες να δεις να συμβαίνουν και στην πραγματικότητα όσα ένιωσες να βιώνεις μέσω του πληκτρολογίου...

Reality check

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Όταν έρθει η ώρα του live, προσπάθησε να μην είσαι αυστηρή ούτε με τον εαυτό σου ούτε με τον άλλον. Και δώσε χρόνο. Όσα μοιάζουν εύκολα από την ασφάλεια της απόστασης ίσως να λειτουργήσουν λίγο διαφορετικά στο από κοντά. Ωστόσο έχεις -έχετε- ήδη κάνει κάποια βήματα, αν τα κάνατε σωστά θα έχετε ήδη δημιουργήσει μια πρώτη βάση που θα διαθέτει ερωτισμό αλλά και εμπιστοσύνη – δεν είστε δύο εντελώς άγνωστοι αλλά έχετε πολλά ακόμα να ανακαλύψετε, κι εκεί άλλωστε βρίσκεται και το κλειδί της μαγείας κάθε ερωτικής σχέσης.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

CELEBS

Θέμις Μπαζάκα: Η ηλικία της, ο νεότερος σύντροφος κι ο θάνατος του αδελφού της

Μάθετε τα πάντα για την πιο ταλαντούχα ηθοποιό της γενιάς της

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται