Skip to main content

BLOGS

Moonology: Πώς το φεγγάρι έγινε επιστήμη (σε covid εποχές) 

 Νew Trends/ To the moon and back – το φεγγάρι των επιθυμιών!



 

Πολλές φορές όταν κάτι στη ζωή σου πηγαίνει στραβά –για παράδειγμα χάνεις τα κλειδιά σου, ο φορητός υπολογιστής σου πεθαίνει στα καλά καθούμενα ή η συνεννόηση στο γραφείο πάει από το κακό στο χειρότερο– έχεις μάθει να ρίχνεις τις ευθύνες στον ανάδρομο Ερμή. Αλλά τι γίνεται όμως με όλα τα καλά πράγματα που σου συμβαίνουν; Ποιο αστρονομικό σώμα στο ηλιακό σύστημα υπάρχει για να σε υποστηρίξει; Που θα σε βοηθήσει να βρεις την καλύτερη δουλειά ή το ιδανικό μαγιό για σένα;

Το φεγγάρι έχει τα πρωτεία στη βοήθεια και στην προσφορά όλων όσων λαχταρά η ψυχή σου. Όσοι ασχολούνται με την αστρολογία το γνωρίζουν καλά. Αλλά ακόμα κι εσύ θα έχεις προσέξει αλλαγές στην ψυχική σου διάθεση ανάλογα με το σε τι φάση βρίσκεται το φεγγάρι.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η έκφραση «είναι με τα φεγγάρια του».

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, το φεγγάρι έχει συνδεθεί έντονα με τη μαγεία. Στη σεληνολογία, δίνουν έμφαση στη νέα σελήνη και την πανσέληνο: η νέα σελήνη είναι για να θέτεις στόχους, ενώ η πανσέληνος μπορεί να σε απελευθερώσει και να σε βοηθήσει να προσεγγίσεις το θεϊκό.

Αγγίζοντας τα όνειρα

Ζήτα από το σύμπαν και αυτό θα σε εισακούσει και θα σου το προσφέρει. Αυτό ονομάζεται καθορισμός πρόθεσης. Η πρακτική των προθέσεων μοιάζει με την καταγραφή αποφάσεων ή στόχων της Πρωτοχρονιάς(ή της αρχής του φθινοπώρου για άλλους), μόνο που αντί να βασιστείς αποκλειστικά στη δική σου δύναμη του χαρακτήρα για να ξεκινήσεις (και να τελειώσεις με επιτυχία) μια δίαιτα, δηλώνοντας τις προθέσεις σου καλείς δυνάμεις του σύμπαντος για να σου δώσουν λίγη επιπλέον υποστήριξη.

Για να απολαύσεις τη ζωή των ονείρων σου, πρέπει να είσαι ξεκάθαρη και να ορίσεις τις προθέσεις σου. Και για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το σύμπαν, οι αστρολόγοι σε συμβουλεύουν να ευθυγραμμίσεις αυτήν την πρακτική με τη νέα σελήνη, η οποία συμβαίνει δύο φορές κάθε μήνα.

Το νέο φεγγάρι είναι μια σημαντική στιγμή του μήνα όταν το φεγγάρι δεν είναι ορατό από τη Γη. Ο ουρανός είναι στο πιο σκοτεινό του και το πέπλο λέγεται ότι είναι στο πιο λεπτό του.

Πώς να ορίσεις τις προθέσεις σου

Η διαδικασία καθορισμού προθέσεων είναι απλή. Για να ξεκινήσεις: αφιερώνεις λίγο χρόνο για να αισθανθείς ευγνωμοσύνη για όλα όσα είναι καλά στη ζωή σου. Στη συνέχεια, σκέψου τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σε κάνουν πιο ευτυχισμένη. Γράψε μια λίστα με πέντε έως 10 άτομα ή πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη και για τα οποία είσαι ευγνώμων για τον μήνα που πέρασε. Στείλε αγάπη σε όλα τα άτομα των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται στη λίστα.

Στη συνέχεια, βάλε να παίζει κάποια spiritual μουσική, άναψε ένα αρωματικό κερί ή κάποιο θυμίαμα. Ηρέμησε και απόβαλε από μέσα το άγχος και τον αρνητισμό παίρνοντας μερικές βαθιές, καθαριστικές αναπνοές. Στη συνέχεια, αποφάσισε για τις κορυφαίες 10 προθέσεις σου για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Αυτές μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την απόκτηση νέας δουλειάς έως την αφθονία. Να είσαι τόσο συγκεκριμένη ή τόσο ασαφής όσο σου αρέσει. Τίποτα δεν είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες επιθυμίες μπορεί να χρειαστούν μερικούς γύρους νέας σελήνης. Ο μόνος κανόνας είναι ότι ποτέ δεν χρειάζεται να συμμορφωθείς με τη βούληση κάποιου άλλου.

Στη συνέχεια, γράψε  πιο σημαντικές επιθυμίες σου σε ένα φύλλο χαρτιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κανονική μπλε ή μαύρη πένα ή στυλό μελάνης για να τις γράψεις, ή να δοκιμάσεις χρωματιστά στυλό ή μολύβια: όσο περισσότερη ενέργεια επενδύεις στη διαδικασία, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματά σου.

Στη συνέχεια, διάβασε τις επιθυμίες σου, μία προς μία, και οραματίσου κάθε επιθυμία που θες να πραγματοποιηθεί καθώς προχωράς στην επόμενη.

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου για να την δεις με όσες περισσότερες πραγματικές λεπτομέρειες μπορείς. Και μετά προσπάθησε να φανταστείς πώς θα αισθανόσουν όταν η επιθυμία σου γίνει πραγματικότητα. Κράτησε αυτά τα συναισθήματα και συμπερίλαβέ τα σε αυτό που θα γράψεις και που αφορά την επιθυμία σου, χρησιμοποιώντας ενεστώτα χρόνο. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να γράψεις: «Είμαι ερωτευμένος!», αν επιθυμείς μια ερωτική σχέση. Ή «Λατρεύω τη νέα μου δουλειά!», αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά.

Βοηθώντας τα πράγματα να συμβούν

Συν Αθηνά και χείρα κίνει… ή αλλιώς μην τα περιμένεις να τα κάνει όλα μόνο του το φεγγάρι χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. Μπορεί να έχεις τον πειρασμό να γράψεις απλώς την επώνυμη τσάντα που θες να αποκτήσεις και να αφήσεις το χαρτάκι να υπάρχει μέχρι το σύμπαν να σου την παραδώσει μαγικά μέσω courier την επόμενη μέρα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό. Για να φανερώσεις τις προθέσεις σου και να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες σου, πρέπει να οραματιστείς πρώτα τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να τις πραγματοποιήσεις.

Για παράδειγμα, αν η επιθυμία σου είναι να βρεις μια νέα δουλειά, το πρώτο σου βήμα προς αυτήν θα μπορούσε να είναι να ρωτήσεις στο περιβάλλον σου ή να κοιτάξεις αγγελίες σε ιστότοπους εργασίας. Εάν θέλεις να βρεις έναν σύντροφο, δύο είναι τα προφανή πρώτα βήματα: ή να ζητήσεις από φίλους να σε γνωρίσουν με κάποιον ή να ψάξεις σε έναν διαδικτυακό ιστότοπο γνωριμιών. Σημείωσε λοιπόν πώς σκοπεύεις να επιτύχεις κάθε επιθυμία.

Τέλος, ολοκλήρωσε το πρώτο βήμα αυτής της πρακτικής με διαλογισμό 15 λεπτών. Τελειώνοντας τον διαλογισμό σου απελευθέρωσε όλη τη συγκέντρωση στις επιθυμίες σου. Αυτό μπορείς να το επιτύχεις φωνάζοντας το Om Namo Narayani (Om Na-moe Na-RY-annee) τρεις φορές. Αυτό το σανσκριτικό σημαίνει «Παραδίνομαι στο θεϊκό!». Συνέχισε την υπόλοιπη εβδομάδα σου, γνωρίζοντας ότι έχεις εκφράσει τις επιθυμίες σου στο σύμπαν. Και κάνε ό,τι μπορείς για να τις πραγματοποιήσεις.

Αγγίζοντας το θεϊκό

Το επόμενο βήμα αυτής της διαδικασίας είναι να απελευθερωθείς απ’ ό,τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να φανερώσεις τη ζωή των ονείρων σου στο σύμπαν. Αυτό, πρέπει να γίνεται σε πανσέληνο, η οποία εμφανίζεται δύο φορές το μήνα, δύο εβδομάδες μετά από κάθε νέο φεγγάρι.

Η πανσέληνος είναι σημαντική γιατί τότε παραδίνεσαι σε ό,τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να εκδηλώσεις τις προθέσεις σου. Εάν θέλεις να λάβεις την προαγωγή, απελευθερώσου από την αντίσταση στη σκληρή δουλειά και πείσε το αφεντικό σου ότι την αξίζεις, και αν θέλεις να τα φτιάξεις με τον ξένο που μόλις γνώρισες, πρέπει να ζητήσεις τον αριθμό του.

Πως λειτουργεί, ωστόσο; Όταν έχει πανσέληνο, ρίξε μια ματιά στις επιθυμίες που έκανες στο νέο φεγγάρι. Τι λειτούργησε και τι δεν έχει γίνει ακόμα; Ό,τι δεν έχει συμβεί, τώρα είναι η ώρα να το αφήσεις πίσω στο θεϊκό. Γιατί; Επειδή μερικές φορές το σύμπαν έχει καλύτερο σχέδιο. Έτσι, με όλη σας την καρδιά, πες τα λόγια Om Namo Narayani.

Αναπόφευκτα αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Είτε πιστεύεις στη δύναμη του φεγγαριού είτε όχι, αυτή η όλη διαδικασία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις με σαφήνεια τι είναι αυτό που θέλεις, μια που μερικές φορές αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, και θα σε βοηθήσει να χαρτογραφήσεις έναν σαφή τρόπο για να το αποκτήσεις, βρίσκοντας τι είναι αυτό που σε εμποδίζει και στη συνέχεια βρίσκοντας μια λύση για το πώς να το ξεπεράσεις.

Η Moonology δεν είναι μια ακριβής επιστήμη. Αλλά σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα, είναι παρήγορο να πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο είδος υψηλότερης δύναμης εκεί έξω που θα σε βοηθήσει σε ό,τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το ζητήσεις.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου