Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ίσως ένιωθα πάντα πιο άνετα στο χάος» - Happy Birthday Florence!

Η τραγουδίστρια και ψυχή των Florence and the Machine έχει γενέθλια στις 28 Αυγούστου



Με ένα εντυπωσιακό και πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ, βάζει φωτιά στην πίστα και ξεσηκώνει τους φαν της. Η Florence Leontine Mary Welch γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1986 και είναι η τραγουδίστρια και κύρια τραγουδοποιός του indie ροκ συγκροτήματος Florence and the Machine.

Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ τους, Lungs, κυκλοφόρησε το 2009. Στις 17 Ιανουαρίου 2010, το άλμπουμ έφτασε στην πρώτη θέση στο UK Albums Chart αφού βρισκόταν στο chart για 28 συνεχόμενες εβδομάδες. Το Lungs κέρδισε το Βραβείο BRIT για το Καλύτερο Βρετανικό Άλμπουμ το 2010. Το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, Ceremonials, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011, έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το νούμερο έξι στο US Billboard 200 chart. Στις 13 Μαΐου κυκλοφόρησε το Dance Fever. 

Το τρίτο άλμπουμ της μπάντας, How Big, How Blue, How Beautiful, κυκλοφόρησε το 2015 με θετικά σχόλια από κριτικούς της μουσικής και έφτασε στην κορυφή του δίσκου άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Το τέταρτο άλμπουμ της μπάντας, High as Hope, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018 και έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 2018, η Welch κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο Useless Magic, μια συλλογή στίχων και ποιημάτων που γράφτηκε από αυτήν, μαζί με εικονογραφήσεις.

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

Ξεκίνησα να τραγουδάω στην εκκλησία ως παιδί. Ο ήχος των φωνών που ενώνονταν, ήταν η πρώτη μου στιγμή να αγγίζω κάτι έξω από τον εαυτό μου.

 

Έχω την ιδανική δουλειά. Μου αρέσει να τραγουδάω, μου αρέσει να χορεύω, μου αρέσει να κτυπάω ντραμς και να ντύνομαι και κάποιος να με πληρώνει - είναι απίστευτο.

 

Ξέρεις, οι άνθρωποι ρωτούν πάντα, «Πώς είσαι έξω από τη σκηνή;» Και πάντα λέω, «Λοιπόν, είμαι απολύτως φυσιολογικός και χαμηλών τόνων τύπος».

 

 

Στη σκηνή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα συναισθήματά σου. Είναι το μέρος όπου μπορείς να τα διοχετεύσεις. Εξυπηρετούν έναν σκοπό.

 

Προσπαθώ να γράψω στίχους που να μην γερνάνε, που να αφορούν τα μεγάλα θέματα όπως ο θάνατος και η αγάπη και το σεξ και η βία.

 

Αυτό που πραγματικά μου αρέσει να βλέπω από τη σκηνή είναι οι άνθρωποι να ζουν τις δικές τους στιγμές, όταν οι άνθρωποι δίνουν μια δική τους παράσταση.

 

 

Μου αρέσει να παίζω έξω γιατί είναι σαν να είναι οι ουρανοί ανοιχτοί και τα στοιχεία της φύσης να γίνονται μέρος της σκηνής - ξέρετε, ο άνεμος και η βροχή και οι αστραπές. Είναι σχεδόν σαν να υπάρχει μια αίσθηση επίκλησης του θεϊκού και φυσικού στοιχείου στην παράσταση.

 

Έχω εμμονή με όλα όσα αφορούν τη Βικτωριανή εποχή, ολόκληρη την εποχή του Τζακ του αντεροβγάλτη του Λονδίνου, το γκρίζο, το στοιχειωμένο αίσθημα, όλα τα σκοτεινά αρχαία μυστικά και αιματηρά.

 

Όταν κάτι με ενθουσιάζει πραγματικά, με κάνει να θέλω είτε να πηδήξω πολύ ψηλά είτε να ξαπλώσω και να εξαφανιστώ. Θέλω οι άνθρωποι να ενθουσιάζονται με αυτόν τον τρόπο όταν ακούνε τη μουσική μου.

https://www.instagram.com/p/rQhlUKkrnL/

Η μουσική είναι η διέξοδος μου. Κρατώ τα δικά μου πράγματα κλειδωμένα και ποτέ δεν λέω τίποτα. Υποθέτω για να πω κάτι σε ένα άτομο, πρέπει να το τραγουδήσω σε μερικές χιλιάδες. Στοιχείο που δεν δημιουργεί υγιείς σχέσεις.

 

Ανυπομονώ όταν είναι να ανέβω στη σκηνή, γιατί εκεί δεν ανησυχώ για το αν θα παντρευτώ ποτέ επειδή η ζωή μου είναι μες στην τρέλα, ή αν θα έχω ξανά έναν άλλο σύντροφο, εκεί δεν ανησυχώ για τα τυπικό όρια ή για το πώς πρέπει να είναι η ζωή μου.

 

Υπάρχει τόσο ακραίο συναίσθημα στο να είσαι ερωτευμένος, ειδικά σε μια συναισθηματικά καταστροφική σχέση, όπου και οι δύο είστε πολύ κακοί ο ένας για τον άλλον, αλλά αγαπάτε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ. Αυτά τα ακραία συναισθήματα, νομίζω, μπορούν να περιγραφούν μόνο με ακραίες εικόνες.

 

 

Όταν παίζω ένα τραγούδι στη σκηνή, είναι σαν να γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που το ακούνε για πρώτη φορά και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό.

 

Δεν μπορώ ποτέ να ξεπεράσω μέσα μου το συναίσθημα ότι όταν τα πράγματα είναι πραγματικά καλά, ουσιαστικά σημαίνει ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ άσχημα. Όταν νιώθω ήρεμη και χαλαρή, υπάρχει πάντα μια υποκείμενη αίσθηση επικείμενης καταστροφής ... Ούτε αυτό νομίζω ότι είναι υγιές.

https://www.instagram.com/p/B0Go7IbnN6n/

Νομίζω ότι απλώς ενθουσιάζομαι από τη μουσική και πως το τραγούδι είναι ένα πολύ φυσικό πράγμα. Απελευθερώνει ενδορφίνες στο σώμα μου. Χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μυ τραγουδώντας εκεί και νομίζω ότι η αδρεναλίνη βοηθάει να τραγουδήσω τα τραγούδια με καινούργιο τρόπο κάθε φορά.

 

Μοιάζει σαν πάντα να αισθάνομαι ότι όλα πρόκειται να με καταβάλουν, να με συνθλίψουν. Νομίζω ότι ίσως η μουσική είναι η προστασία μου από αυτό και από ορισμένες απόψεις είναι μια διέξοδος για να μετατρέψω αυτό το συναίσθημα σε κάτι ευφορικό: συμφιλιωμένη με το ενδεχόμενο της τελικής πτώση.

 

Είμαι απολύτως ερωτευμένη με τον κόσμο, αλλά επίσης φοβάμαι. Αυτό μου δημιουργεί συντριπτικά συναισθήματα. Το να θέλω να παλέψω, αυτή η χαρά και ο φόβος, είναι μέρος της μουσικής μου.

 

 

Συνήθιζα να ντύνομαι σαν οκτάχρονο αγόρι. Τα ταξίδια με ενέπνευσαν να είμαι πιο πειραματική.

  

  

Η σκηνή είναι ένα μέρος όπου μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Ακόμα κι αν είμαι μπροστά σε ανθρώπους που μπορούν να με κρίνουν, είναι ένα μέρος που τελικά κανείς δεν κρίνει τον άλλον.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!