Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Μπορείς να γίνεις επιτέλους η γυναίκα που σου αξίζεις

Γιατί το μόνο “like” που μετράει είναι το δικό σου προς τον εαυτό σου



Περισσότερο από ποτέ ζούμε την τυραννία των άλλων. Και μπορεί ο Σατρ να το είχε προβλέψει και να είπε πρώτος ότι η κόλαση είναι οι άλλοι, αλλά σήμερα στους δρόμους δεν είναι τυχαίο το ότι διαβάζεις όλο κα πιο συχνά το σύνθημα «οι άλλοι είσαι εσύ».

Δεν είναι εγωιστικό να βάλεις την ύπαρξή σου στο κέντρο της ζωής σου. Αν δεν γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου, αν δεν τον φροντίζεις όπως πρέπει και αν δεν τον αγαπάς όπως σου αξίζει, μην περιμένεις, γλυκιά μου, να το κάνει κανένας άλλος.

Στο κάτω κάτω κανείς δεν μπορεί να σώσει τον πλανήτη ή να αφοσιωθεί σε έναν σκοπό ή να μοιραστεί τη ζωή του με κάποιο ταίρι αν μέσα του δεν είναι καλά!

Πριν ανεβάσεις λοιπόν την επόμενη selfie βεβαιώσου ότι αφαίρεσες όλα τα έξτρα μπόνους φίλτρα, και να είσαι σίγουρη ότι πλέον θα νοιάζεσαι περισσότερο για το δικό σου like – τη δική σου αποδοχή και τη δική σου αγάπη προς τον εαυτό σου και τη γυναίκα που είσαι και τη γυναίκα που γίνεσαι.

Και κάπως έτσι επινοώντας από την αρχή τον εαυτό σου αλλά και τον ορισμό της αγάπης, θα διεκδικήσεις τη σχέση και τον σύντροφο που πραγματικά μπορεί να σταθεί πλάι σου.

Γίνεσαι πιο δυνατή μέρα με τη μέρα. Είσαι πιο ανεξάρτητη και αυτάρκης από ποτέ.

Ξέρεις ποια είσαι και τι αξίζεις και δεν θα σηκώσεις αρνητικά σχόλια και περίεργες συμπεριφορές από κανέναν. Δεν θα αφήνεις κανένα να σε τρομάζει.

Δεν θα επιτρέπεις σε κανέναν να σε πείσει ότι κάνεις λάθος. Η αυτο-αγάπη δεν είναι εγωιστική, είναι απαραίτητη. Αγκάλιασε την αλλαγή που τολμάς να βιώσεις. Αγάπησε την αληθινή ​​γυναίκα που γίνεσαι.

Μαθαίνεις συνεχώς. Η ζωή σε κάνει να μαθαίνεις, ακόμη και όταν δεν το θέλεις. Μερικά μαθήματα θα είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς, μερικά θα είναι πιο εύκολα. Δυστυχώς, μαθαίνουμε περισσότερα από τα επώδυνα περιστατικά της ζωής.

 

Τα λάθη και οι σωστές επιλογές, οι πτώσεις και οι επιτυχίες, ο πόνος και η ευτυχία σου σε έχουν διαμορφώσει στη γυναίκα που είσαι σήμερα.

Γίνεσαι μια γυναίκα που δεν θα σε ικανοποιεί με τίποτα μισό.

Έμαθες ότι η μισή αγάπη, οι σχεδόν σχέσεις και οι ψεύτικες φιλίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από χάσιμο χρόνου. Δεν θα δίνεις πλέον ευκαιρίες σε ανθρώπους που ξέρεις ότι θα σε απογοητεύσουν.

Θέλεις ανθρώπους στη ζωή σου που είναι θέλουν να μπουν ολόκληροι. Θέλεις έναν φίλο, όχι έναν σχεδόν φίλο. Θέλεις σχέσεις που είναι αληθινές και γνήσιες και όχι αυτές που δημιουργούνται από ευκολία.

Γίνεσαι η γυναίκα που δεν θα μένει σιωπηλή όταν κάτι θα την ενοχλεί.

Παλιότερα νόμιζες ότι το να μη μιλάς ήταν καλό για τις σχέσεις και τις φιλίες σου, αλλά η σιωπή για τα πράγματα που σε ενοχλούσαν ήταν καταστροφική.

Ό,τι δεν αντιμετώπιζες, συνέχιζε να μεγαλώνει μέσα σου, έως ότου σε λύγισε. Τώρα ξέρεις ότι το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να μιλάς και να εκφράζεις όλα όσα νιώθεις.

Γίνεσαι η γυναίκα που ξέρει τι θα κάνει και δεν θα υποχωρήσει μέχρι να το πετύχει.

Δημιουργείς σταθερά τα δικά σας σου. Δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου φέρεται άσχημα. Γνωρίζεις τα όριά σας τώρα. Ξέρεις πόσες φορές ξόδεψες άσκοπα αμέτρητες νύχτες γιατί κάποιος σε πλήγωσε.

Έχεις κουραστεί να συγχωρείς χωρίς να ακούς τις πραγματικές λέξεις. Έχεις κουραστεί να βλέπεις το καλό σε άτομα που σου δίνουν τον χειρότερο εαυτό τους. Γι' αυτό μαθαίνεις πλέον πώς να βάλεις ένα τέλος σε όλα αυτά.

Γίνεσαι η γυναίκα που δεν κυνηγά κανέναν. Αυτοί που θέλουν να μείνουν στη ζωή σου θα κάνουν μια προσπάθεια. Θα επενδύσουν στη σχέση σας. Θα βρουν το χρόνο. Θα στείλουν αυτό το μήνυμα. Θα τηλεφωνήσουν. Θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια στη ζωή σου. Δεν θα ψάχνουν δικαιολογίες ούτε θα σε βολεύουν με ψέματα.

Γίνεσαι η γυναίκα που χρησιμοποιεί το «ΟΧΙ!» ως το πιο ισχυρό εργαλείο της.

Δεν μπορείτε καν να μετρήσεις πόσες φορές έχεις κάνει κάτι που δεν ήθελες πραγματικά να κάνεις μόνο και μόνο για να κάνεις κάποιον άλλο χαρούμενο. Δεν μπορείς καν να μετρήσεις πόσες φορές έχεις βάλεις τις ανάγκες κάποιου άλλου πάνω από τις δικές σου.

Γίνεσαι η γυναίκα που θέλει ακριβώς τα ίδια που προσφέρει.

Στο παρελθόν, ήσουν πάντα αυτή που αγαπούσε, έδινες και έκανες περισσότερα για τους ανθρώπους που αγαπούσες. Τώρα αυτό πλέον αλλάζει.

Απαιτείς ισότητα και αμοιβαιότητα. Ξέρεις ότι αξίζεις αγάπη, σεβασμό, χρόνο, προσοχή, στοργή και όλα τα άλλα που είσαι διατεθειμένη να προσφέρεις. Ξέρεις ότι ποτέ δεν θα είσαι ευτυχισμένη αν βρίσκεσαι σε μια σχέση μονόπλευρη.

Γίνεσαι η γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Η αγάπη που έχεις για τον εαυτό σου αυξάνεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Τοξικοί άνθρωποι στη ζωή σου σε γέμισαν με αμφιβολίες.

Έβλαψαν σοβαρά την αυτο-εικόνα σου και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αρχίζεις να βλέπεις τώρα ότι μετέφεραν μόνο τις δικές τους ανασφάλειες και ποτέ δεν είχε αυτό να κάνει με εσένα.

Έμαθες με τον σκληρό τρόπο να πρέπει να αγαπάς ολόψυχα τον εαυτό σου και να αντιμετωπίζεις επιτέλους τον εαυτό σου σωστά, ώστε οι άλλοι να μπορούν να μάθουν από το παράδειγμά σου.

Επιλέγεις να είσαι η γυναίκα που γίνεσαι. Θα σου κοστίσει πολύ. Θα σου κοστίσει οι άνθρωποι στη ζωή σου. Θα αντέξει μόνο ό,τι κι όποιος το αξίζει. Θα καλωσορίσουν αυτή τη νέα γυναίκα που γίνεσαι. Θα χαρούν που έβγαλες όλο αυτό το βάρος από τους ώμους σου. Θα απολαμβάνεις περισσότερη ποιότητα σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Μην εγκαταλείπεις τη γυναίκα που γίνεσαι αν και μερικές φορές θα είσαι σκληρή.

Θα απομακρυνθείς από τους παλιούς σου τρόπους. Βρίσκεσαι στην πορεία για να δημιουργήσεις μια ζωή για την οποία θα είσαι περήφανη. Είσαι στη διαδικασία να ανακαλύψεις εκ νέου τον εαυτό σου προκειμένου να είσαι ισορροπημένη κι ευτυχισμένη. Μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε εμποδίσει.

Γίνεσαι η γυναίκα που ξέχασες ότι ήσουν. Καιρός ήταν!

 

Cover photo credits: Carmen Rose

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson