Skip to main content

SINGLES

Τι σημαίνει και τι αλλαγές φέρνει στην ψυχολογία σου η ισημερία στις 22/9

Κι από σήμερα επιτέλους φθινόπωρο!



 Αν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είχαν αρχίσει να σε κουράζουν όσο και το ράθυμο τραγούδι των τζιτζικιών αλλά εκνευρίζεσαι κάθε φορά που κάποιος πάει να σου ευχηθεί καλό χειμώνα, μάλλον είσαι τύπος του φθινοπώρου και σου έχω καλά νέα!

Είναι επιτέλους η ώρα για την φθινοπωρινή ισημερία, η μία από τις δύο ημέρες το χρόνο, όταν η μέρα και η νύχτα είναι εντελώς ίσες σε μήκος. Αυτό σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, και μας προετοιμάζει για τους χειμερινούς μήνες. Οι ισημερίες συμβαίνουν σε αντίθετες πλευρές του ισημερινού, οπότε όταν η φθινοπωρινή ισημερία συμβαίνει στο Βόρειο Ημισφαίριο, η άνοιξη (ή η ριζική) ισημερία συμβαίνει στη νότια πλευρά του ισημερινού.

Αλλά πότε ακριβώς συμβαίνει η φθινοπωρινή ισημερία στη χώρα μας; Φέτος, η φθινοπωρινή ισημερία συμβαίνει στις 22:21 ώρα Ελλάδος, όπου αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο.

Από σήμερα λοιπόν, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι. Τη στιγμή της φθινοπωρινής ισημερίας, το σύμπαν υφίσταται μια μεγάλη αλλαγή στην οποία η μέρα φτάνει σε ένα σημείο ίσης ισχύος με τη νύχτα. Μεταξύ του θερινού ηλιοστασίου, που είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, και του χειμερινού ηλιοστασίου, που είναι η μεγαλύτερη νύχτα, το φθινόπωρο προσφέρει μια σταθερή μετάβαση στο σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, συγκομίζεις τους καρπούς της εργασίας σου και προετοιμάζεσαι για την κατάβαση στον κρύο χειμώνα. Μια τέτοια σημαντική αλλαγή αναπόφευκτα δημιουργεί το ερώτημα αν η φθινοπωρινή ισημερία θα επηρεάσει τη διάθεσή σου.

Ενώ ο μετασχηματισμός θα φτάσει στον βαθύτερο πυρήνα σου, υπάρχουν τόσες πολλές αιτίες, ενώ μπορεί να απολαμβάνεις παράλληλα κάθε λεπτό. Πρώτον, η φθινοπωρινή ισημερία είναι επίσης η στιγμή που ο ήλιος μπαίνει στον Ζυγό. Αφού απορρόφησες τη δύναμη της κριτικής σκέψης, τη συγκεντρωμένη εστίαση του μυαλού της εποχής της Παρθένου αναλύοντας τις λεπτομέρειες όλες τις τελευταίες εβδομάδες του καλοκαιριού, τώρα, ο κόσμος πρόκειται να ταρακουνήσει τα πράγματα. Αυτό το βασικό ζώδιο του αέρα μοιάζει εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε έχεις βιώσει για μήνες, οπότε αν ποντάρεις για μια συναρπαστική αλλαγή, η φθινοπωρινή ισημερία σίγουρα το περιέχει. Ακόμα κι αν της αντισταθείς με όλη σου τη δύναμη, η ομορφιά βρίσκεται στο δρόμο.

Τα συναισθηματικά σας πλεονεκτήματα πιθανότατα θα βρουν περισσότερη ισορροπία

Στην αστρολογία, ο Ζυγός συμβολίζεται από τη διπλή ζυγαριά. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη και τις δύο πλευρές ενός επιχειρήματος και σταθμίζοντας κάθε επιλογή με την υπογραφή της διπλωματίας του, η φθινοπωρινή ισημερία ανακοινώνει ένα σημείο στο οποίο τα συναισθήματά σου θα βρουν μια σταθερή ισορροπία. Το γεγονός ότι ο ήλιος μπαίνει στον Ζυγό τη στιγμή που φθάνει το φθινόπωρο ενισχύει μόνο τις ισορροπίες του. Επειδή η φθινοπωρινή ισημερία είναι όταν η μέρα και η νύχτα γίνονται ίσες, ο Ζυγός είναι γνωστός για την αρμονία μεταξύ κάθε άκρου.

Εάν αγωνίζεσαι να σταθεροποιήσεις τη διάθεσή σου μετά τη συναισθηματική βόλτα με το τρενάκι του λούνα παρκ που ήταν για όλους αυτό το καλοκαίρι, ο Ζυγός θα σε βοηθήσει να βρεις την αρμονία μέσα σου. Γνωστός για την ικανότητά του να εξισορροπεί τα συναισθήματά του με έναν δροσερό, ήπιο φιλοσοφικό τρόπο, έχεις κάθε λόγο να πιστεύεις ότι το φθινόπωρο θα σε βοηθήσει να βρεις την εσωτερική ηρεμία.

Μεγαλώνει η επιθυμία σου για αγάπη και συνεργασία

Ο Ζυγός είναι το έβδομο σημάδι στον τροχό του ζωδιακού κύκλου, που κυριαρχεί στον τομέα της αστρολογίας που ασχολείται με την ερωτική σου ζωή και τις στενές συνεργασίες. Δίνει μια εντελώς νέα έννοια στο γεγονός ότι η «εποχή του cuffing ή ζευγαρώματος» ξεκινά ακριβώς όταν αρχίζει το φθινόπωρο.

Μόλις πραγματοποιηθεί η φθινοπωρινή ισημερία, σε ενδιαφέρει και εστιάζεις την προσοχή σου περισσότερο για να περάσεις τη σεζόν με το δικό σου ταίρι. Εύκολα θα το παρατηρήσεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου ξαφνικά αρχίζουν να γίνονται πιο ερωτευμένοι, ρομαντικοί και να γοητεύονται πιο εύκολα από τους άλλους. Είναι αναμενόμενο να παρατηρήσεις τη διάθεσή σου να κυμαίνεται ανάμεσα στον ενθουσιασμό, τη λαχτάρα, την τρυφερότητα και το πάθος όταν ξεκινά η σεζόν του Ζυγού. Εάν είσαι ήδη σε μια σχέση, μπορεί να νιώσεις τον συναισθηματικό δεσμό και τη δέσμευσή σας ο ένας στον άλλο να βαθαίνει με σημαντικό τρόπο.

Θα αρχίσεις να βλέπεις παντού την ομορφιά – στο καθετί

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για τον Ζυγό είναι ότι κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη του ρομαντισμού, της ποίησης, της αισθητικής και της ομορφιάς όλων των ειδών. Όταν ο ήλιος είναι στον Ζυγό, ολόκληρος ο κόσμος φαίνεται ξαφνικά πιο θεϊκός. Θα μπορείς να ανακαλύψεις κάτι ξεχωριστό για οτιδήποτε, ακόμη και κάτι που ίσως ανήκε στο άσχημο παρελθόν. Το βλέμμα σου για την ομορφιά ανοίγει και ξαφνικά, θα βρεθείς να απολαμβάνεις την πολυτέλεια της ζωής, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στη συνολική αίσθηση της μόδας και του στιλ σου, καθώς και βουτώντας βαθιά σε όλο το καλλιτεχνικό μεγαλείο που συνηθίζει να σου προσφέρει η φθινοπωρινή ισημερία.

Πώς να γιορτάσεις τη σημερινή ισημερία

Άρχισε να φτιάχνεις τα ρούχα σου – σιγά σιγά. Φροντίζοντας να έχεις κοντά σου επιλογές για όλες τις θερμοκρασίες της μέρας, την ψύχρα της νύχτας αλλά και να είσαι έτοιμη για τις πιθανές βροχές. Ανανέωσε και συμμάζεψε τον χώρο σου, προσθέτοντας φθινοπωρινές πινελιές – βαμβακερά ριχτάρια, αρωματικά κεριά, πιο ζεστά χρώματα. Και πέτα, πέτα ό,τι δεν σου χρειάζεται πια. Γράψε τους στόχους σου για τη νέα εποχή και οραματίσου με ηρεμία όλα όσα θες να σου συμβούν. Ξεκίνα μια νέα δραστηριότητα που συνεχώς πριν ανέβαλες. Κάνε focus στις πραγματικές σου ανάγκες και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να απολαμβάνει τη στιγμή. Πάνω απ’ όλα η ισημερία σε καλεί να συμφιλιωθείς με τον εσωτερικό σου κόσμο και να φέρεις τον εξωτερικό στα μέτρα σου κι όχι να συνεχίζεις να αφήνεις να γίνεται το ανάποδο….

Βλέπεις ήδη πόσο μαγικός γίνεται ο φυσικός κόσμος; Ανάμεσα σε όλες τις φθινοπωρινές αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί, η σεζόν αντανακλά τη δική της έκφραση ομορφιάς. Άφησέ τη να διεισδύσει στην ψυχή σου και να ανεβάσει τη διάθεσή σου. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.