Skip to main content

BLOGS

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να ελέγξεις στην αγάπη» Τζένιφερ Άνιστον

Στα 55 της συνεχίζει να μας εμπνέει για το στιλ και την πορεία της ζωής της



Πολυβραβευμένη ηθοποιός, παραγωγός, επιχειρηματίας, γοητευτική, δυναμική, έχουμε πολλούς λόγους για να αγαπάμε την Τζένιφερ Άνιστον. Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1969 στο Σέρμαν Οκς της Καλιφόρνια, με γονείς τον Έλληνα ηθοποιό Γιάννη Αναστασάκη, που κατάγεται από τα Χανιά και μητέρα την επίσης ηθοποιό Νάνσυ Ντόου (1936-2016) που είχε ιρλανδική και σκωτσέζικη καταγωγή. Το ελληνικό της όνομα είναι Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη.

Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν μόλις έντεκα χρονών. Επίσης, έχει δύο ετεροθαλείς αδερφούς: τον Τζον Μέλικ (John Melick) από την πλευρά της μητέρας της και τον Άλεξ Άνιστον (Alex Aniston) από την πλευρά του πατέρα της. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, η Άνιστον, έζησε για ένα χρόνο στην Ελλάδα, ωστόσο, τα περισσότερα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Νέα Υόρκη. Ο νονός της, ήταν ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής, Τέλι Σαβάλας. Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από την τηλεοπτική σειρά Τα Φιλαράκια (1994-2004), ενσαρκώνοντας το ρόλο της Ρέιτσελ Γκριν.

Το 1998, άρχισε να βγαίνει με τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ και σύντομα, οι δυο τους, έγιναν το αγαπημένο ζευγάρι της Αμερικής. Στις 29 Ιουλίου 2000, παντρεύτηκαν στο Μαλιμπού και ενώ αρχικά, όλοι μιλούσαν για ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι που επρόκειτο να αποκτούσε παιδιά, τον Οκτώβριο του 2005, ήρθε το διαζύγιο. Τότε, ο Πιτ πρωταγωνιστούσε στην ταινία Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ μαζί με την Αντζελίνα Τζολί, και οι φήμες ήθελαν τους δύο ηθοποιούς να έχουν δεσμό, εν αγνοία της Άνιστον.

Έπειτα από χρόνια η Άνιστον ήταν πληγωμένη από την απιστία του Πιτ και χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχολόγων για να το ξεπεράσει. Δήλωσε σε συνέντευξη της για τη σχέση τους: «Επτά ολόκληρα και πολύ σημαντικά χρόνια μαζί. Ήταν μια πολύ όμορφη, αλλά περίπλοκη σχέση...».

Μεσολάβησαν κάποιες σχέσεις με τους Vince Vaughn, Paul Sculfor, John Mayer, Bradley Cooper μέχρι που το 2011, η Άνιστον έδειχνε και πάλι ευτυχισμένη ενώ φήμες την ήθελαν ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό Justin Theroux. Τελικά, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και στις αρχές του 2012, το ζευγάρι μετακόμισε σε ένα υπερπολυτελές σπίτι στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες, που αγόρασαν έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Αρραβωνιάστηκαν στις 10 Αυγούστου 2012 και παντρεύτηκαν στις 5 Αυγούστου 2015, αλλά χώρισαν το 2018.

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις της:

Δεν υπάρχουν τύψεις στη ζωή, απλώς μαθήματα.

Δεν έχω θρησκεία. Πιστεύω σε έναν Θεό. Δεν ξέρω πώς φαίνεται, αλλά είναι ο θεός ΜΟΥ. Η δική μου ερμηνεία του υπερφυσικού.

Πάντα λέω μην κάνεις σχέδια, κάνε επιλογές.

Η αληθινή αγάπη φανερώνει τα πάντα – σου επιτρέπει να κρατάς έναν καθρέφτη καθημερινά και να κοιτάς μέσα σου.

Πού θα ήμασταν χωρίς φίλους; Οι άνθρωποι που θα μας στηρίξουν όταν χρειάζόμαστε τόνωση; Προερχόμαστε από οικογένειες που απέχουν πολύ από το τέλειο, οπότε καταλήγουν οι φίλοι μας να είναι οι σχεδόν γονείς και τα αδέλφια μας - η δική μας επιλεγμένη οικογένεια. Δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει όσο ένας πραγματικά πιστός, αξιόπιστος, καλός φίλος. Τίποτα.

Νιώθω σέξι με τα τζιν μου και φορώντας το μπλουζάκι του φίλου μου.

Η καλύτερη μυρωδιά στον κόσμο είναι αυτή του ανθρώπου που αγαπάς.

Η ζωή μπορεί να είναι δραματική και αστεία ταυτόχρονα την ίδια μέρα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητά σας να αγαπάτε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητά σας να αισθάνεστε τον πόνο.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρχει κλείσιμο σε οποιαδήποτε σχέση που τελειώνει - από μια ρομαντική σχέση μέχρι μια φιλία. Θα πρέπει πάντα να έχετε μια αίσθηση σαφήνειας στο τέλος και να ξέρετε γιατί ξεκίνησε και γιατί τελείωσε. Το χρειάζεστε στη ζωή σας για να περάσετε καθαρά στην επόμενη φάση σας.

Λατρεύω αυτό το συναίσθημα του να είμαι ερωτευμένη, την αίσθηση να έχω πεταλούδες στο στομάχι όταν ξυπνάω το πρωί. Αυτό είναι ξεχωριστό.

Ξέρετε, έχω ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπό μου και στο χαμόγελο, αλλά και τι σημαίνει αυτό; Μου αρέσει να χαμογελάω.

Μια σχέση δεν θα με κάνει να επιβιώσω. Είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να ελέγξετε στην αγάπη.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ