Skip to main content

BLOGS

«Είμαι κάτι παραπάνω από σχεδιαστής ρούχων. Είμαι σχεδιαστής ενός πολύ δημιουργικού τρόπου ζωής»

Ο Tommy Hilfiger γίνεται 81 ετών και ο κόσμος της μόδας γιορτάζει το ξεχωριστό του στιλ



Αναγνωρίζεται από το νεανικό στιλ, το αθλητικό πνεύμα, και τα χαρακτηριστικά χρώματα, το κόκκινο, το λευκό και το μπλε, στην ετικέτα του, ο Tommy Hilfiger γίνεται σήμερα 80 χρονών κι η μόδα γιορτάζει μαζί του μια τομή στην ιστορία των fashion labels.

Ο Tommy Hilfiger γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1951 στο Elmira της Νέας Υόρκης, το δεύτερο από τα εννέα παιδιά μιας εργατικής τάξης ιρλανδικής-αμερικανικής οικογένειας. Η μητέρα του, η Βιρτζίνια, δούλευε ως νοσοκόμα, ενώ ο μπαμπάς του Ρίτσαρντ έφτιαχνε ρολόγια σε ένα τοπικό κατάστημα κοσμημάτων.

Ο σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger δημιούργησε το εμπορικό σήμα του, χρησιμοποιώντας την κόκκινη, λευκή και μπλε ετικέτα της υπογραφής του, η οποία έγινε διάσημη κι έχει μέχρι σήμερα εκατομμύρια θαυμαστές. Πριν δημιουργήσει την εξαιρετικά δημοφιλή μάρκα του, άνοιξε αρκετά καταστήματα στη δεκαετία του 1970. Αλλά το 1984, όταν άρχισε να σχεδιάζει μια ανδρική αθλητική συλλογή με το όνομά του, κατάφερε να μπει στη στρατόσφαιρα της φήμης και της μόδας.

Πλέον είναι συνώνυμο των εκλεπτυσμένων σπορ ή ταξιδιωτικών συλλογών μόδας. Έχει label καταστήματα σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να καινοτομεί και να δημιουργεί συνεχώς νέα είδη fashion items, όπου δεν ακολουθεί απλώς τις τάσεις της μόδας αλλά δημιουργεί έναν τρόπο ζωής όπου κυριαρχεί το πνεύμα ελευθερίας, άνεσης και περιπέτειας.

Τιμώντας τα σημερινά του γενέθλια, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις που φανερώνουν το στιλ, τις απόψεις και την κοσμοθεωρία που τον έφτασαν στην επιτυχία του σήμερα:

«Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, οπότε ποτέ μην αποθαρρύνεστε από μια αποτυχία, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι αυτή».

 

«Δεν είναι εύκολο να πλοηγηθείς στον δρόμο προς την επιτυχία, αλλά με σκληρή δουλειά, κίνητρο και πάθος, είναι δυνατόν να επιτύχεις το αμερικανικό όνειρο».

 

«Το αμερικανικό στιλ αφορά την εμπιστοσύνη, την ανεξαρτησία, την πολυμορφία και την ελεύθερη έκφραση».

«Είδα το μέλλον μου. Το φαντάστηκα, αλλά δεν ήξερα αρκετά για το πώς να φτάσω εκεί. Αλλά ήξερα ότι δεν έπρεπε ποτέ να τα παρατήσω».

 

«Πάντα να μένετε συγκεντρωμένοι. Πάντα να δίνετε και να προσπαθείτε για το καλύτερο».

 

«Η νίκη αφορά την αναγνώριση όλης της δουλειάς που πραγματοποιήθηκε για την επίτευξη του ονείρου σας».

«Η μόδα αφορά την προσιτή πολυτέλεια ... Για να πετύχουν, οι σχεδιαστές πρέπει να είναι προσιτοί, προσβάσιμοι και φιλόδοξοι και να φτιάχνουν ρούχα που να μπορούν να φορεθούν».

 

«Προσπαθώ να μη μετανιώνω και να μαθαίνω από κάθε εμπειρία».

 

«Πάντα λέω πως αν δεν ήμουν σχεδιαστής μόδας, η άλλη δουλειά των ονείρων μου θα ήταν να είμαι ροκ σταρ!»

 

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα είναι να κάνω τα πράγματα αληθινά, να μην έχω μοντέλα που να είναι τέλεια καλλωπισμένα ή ρούχα που είναι πολύ τέλεια. Όλα πρέπει να έχουν μια ατέλεια γιατί έτσι ζουν οι άνθρωποι».

«Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να πιστεύεις ότι έχεις πετύχει, γιατί τότε εφησυχάζεις».

 

«Είμαι κάτι παραπάνω από σχεδιαστής ρούχων. Είμαι σχεδιαστής ενός πολύ δημιουργικού τρόπου ζωής».

 

«Κανείς δεν είναι εφευρέτης στην επιχείρηση της μόδας. Οι σχεδιαστές αναδημιουργούν τη μόδα».

 

«Το σωστό αθλητικό πνεύμα ξεπερνά το παιχνίδι. Βασίζεται στον σεβασμό».

«Εκτός από μερικές στιγμές στο χρόνο, πάντα πίστευα ότι, κατά κάποιο τρόπο, θα τα καταφέρω. Απλώς ότι θα τα καταφέρω. Και δεν επρόκειτο ποτέ να τα παρατήσω. Και θα πραγματοποιούσα αυτό το όνειρο. Έτσι, δεν τα παρατήρησα ποτέ. Και έχω πραγματοποιήσει το όνειρο και το απολαμβάνω κάθε στιγμή κάθε μέρα».

 

«Το πάθος μου για τη μουσική έδινε πάντα έμπνευση στα σχέδιά μου».

 

«Κατά το σχεδιασμό μιας μάρκας που θες να είναι και τρόπος ζωής, πρέπει να γνωρίζεις πολύ περισσότερα από το να σχεδιάζεις ρούχα».

 

«Υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από τη μόδα. Αλλά η μόδα, για μένα, είναι μέρος της ποπ κουλτούρας. Και είμαι συλλέκτης τέχνης. Έχω εμμονή με την τέχνη και την ποπ κουλτούρα. Και λέω ότι υπάρχει φήμη, μόδα, τέχνη, μουσική και ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένης της διασημότητας, που πραγματικά κινούν τα νήματα στην κοινωνία».

«Ένα κλασικό, μπλε ναυτικό σακάκι είναι το βασικό μου κομμάτι. Είναι κάτι που μπορεί να σε συντροφεύσει από τις συναντήσεις γραφείου έως το δείπνο με φίλους ή οικογένεια».

 

«Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο θέλουν πάντα κάτι απροσδόκητο και συναρπαστικό, και αυτό είναι που με οδηγεί. Μου αρέσει η πρόκληση της επανερμηνείας των σχεδίων μου με νέους τρόπους κάθε σεζόν για να διατηρήσω το "prep look" μοντέρνο και φρέσκο».

 

«Κοίταξα τους ανταγωνιστές μου και σκέφτηκα ότι, "Αν μπορούσαν να το κάνουν εκείνοι, θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ. Και αν, είναι δημοφιλείς και τα πάνε καλά, θα μπορούσα να ανταγωνιστώ μαζί τους"».

 

«Σχεδιάζω αισιόδοξα κομμάτια, ταξιδιωτικά που σε πάνε οπουδήποτε».

«Αν δω κάποιον που φοράει Hilfiger με κάνει να νιώθω περήφανος, αλλά μετά αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να κάνω για να κάνω το στιλ του πιο σχετικό για τον επόμενο χρόνο;»

 

«Η εμφάνιση και η εικόνα μας δεν αλλάζουν ποτέ δραματικά από τη μία σεζόν στην άλλη, επομένως χρειαζόμαστε ένα πλεονέκτημα».

 

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια αίσθηση της επιχείρησης. Ως σχεδιαστής μπορεί να είσαι τόσο αφοσιωμένος στην πλευρά του σχεδιασμού και της μόδας που να ξεχνάς την επιχειρηματική πλευρά».

«Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι η μόδα μας μεγαλώνει».

 

«Η μητέρα μου με ενέπνευσε στο πώς να συμπεριφέρομαι στους άλλους, όπως θα ήθελα να με αντιμετωπίζουν ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή ή την οικονομική κατάσταση».

 

«Μου αρέσει να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου - αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου».

«Δεν είχα καθόλου εμπιστοσύνη στον εαυτό μου στο σχολείο. Δεν ήμουν καλός μαθητής και πραγματικά πίστευα ότι ήμουν αρκετά ηλίθιος. Απλώς χαζός».

 

«Οι γυναίκες φορούσαν τα πουκάμισα των φίλων τους και έτσι πρόσθεσα τις ανδρικές πινελιές στα γυναικεία πουκάμισα. Βασικά είναι τα ίδια - απλώς πιο σέξι. Αναμορφώνονται με βάση το γυναικείο σώμα».

 

«Όταν ταξιδεύετε, να ντύνεστε όσο το δυνατόν πιο άνετα και να μην έχετε προσδοκίες ότι όλα θα είναι τέλεια».

«Κοίταζα ανθρώπους όπως ο Jim Morrison και ο David Bowie και ο Mick Jagger και σκεφτόμουν, Αχ! Θέλω να μοιάζω με αυτούς».

 

«Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω υψηλή ραπτική, γιατί είναι ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο».

 

«Μου αρέσει να δημιουργώ τολμηρές, κινηματογραφικές στιγμές στα shows μου, οπότε η ιδέα να είμαι σκηνοθέτης ήταν πάντα ελκυστική για μένα».

«Η μητέρα μου ήταν ευγενική και συμπονετική και θα έπαιρνε όλα τα ορφανά και τα αδέσποτα στη γειτονιά μας υπό την προστασία της. Την συγκρίναμε πάντα με τη Μητέρα Τερέζα. Μου δίδαξε πολλά».

 

«Η καλύτερη πόλη για τη μόδα είναι το Τόκιο. Βλέπεις στυλ εκεί που δεν θα δεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο ή τη Νέα Υόρκη. Μου αρέσει επίσης η σκηνή της μόδας στο Λος Άντζελες - έχει μια μοναδική εμφάνιση».
 

«Το να κερδίζω ένα τρόπαιο είναι πάντα ωραίο, αλλά η προσωπική μου ικανοποίηση προέρχεται από την ίδια την πηγή του πάθους μου, το κίνητρο και την αποφασιστικότητα που με οδήγησαν στην επιτυχία».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

BLOGS

Χρόνια πολλά και γλυκά στον μάγο των γλυκών pastry chef Ευάγγελο Χασιώτη

Ευχές από νωρίς το πρωί δέχεται στο Sentinelle στο pastry corner, στον νέο του χώρο στου Παπάγου

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!