Skip to main content

BLOGS

«Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ

Γίνεται 62 χρονών και εμείς συνεχίζουμε να υποκύπτουμε στο ταλέντο και τη γοητεία του



Ο κάποτε πιο περιζήτητος εργένης τώρα απολαμβάνει τη συζυγική ζωή και για πρώτη φορά την πατρότητα, ενώ συνεχίζει να είναι γοητευτικός, ταλαντούχος ηθοποιός, με ενεργή πολιτική δράση και πάντα στα πράγματα. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Timothy Clooney), γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1961 είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, ακτιβιστής και φιλανθρωπιστής. Είναι παντρεμένος με την Αμάλ Αλαμουντίν.

Το 2005 λάνσαρε δύο ταινίες: η μία ήταν το Syriana για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου και η άλλη ήταν η ταινία Good Night And Good Luck, της οποίας έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε και για την οποία έλαβε άλλες δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Το 2012 υποδύθηκε τον Matt King στην ταινία Οι Απόγονοι για την οποία κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου και έλαβε υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Τον Ιούνιο του 2017 πούλησε την εταιρεία τεκίλας Casamigos, που είχε δημιουργήσει μαζί με τους Μάικλ Μέλντμαν και Ράντε Γκέρμπερ (σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ), έναντι του ποσού του 1 δις δολαρίων.

Έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις εκτός ΗΠΑ για την Fiat, τη Nespresso και την Μαρτίνι Βέρμουτ. Ονομάστηκε από το Time magazine ως ένας από τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2007, 2008 και 2009. To 2005 η εφημερίδα TV Guide κατέταξε τον Κλούνεϊ ως τον πιο σέξι άντρα όλων των εποχών ανάμεσα σε 50 υποψήφιους.

Έχει γίνει παρωδία στο επεισόδιο του South Park "Smug Alert!", το οποίο κοροϊδεύει τον λόγο του στα 78α Όσκαρ. Ο Κλούνεϊ έχει δανείσει την φωνή του στην ίδια σειρά South Park ως ο σκύλος Σπάρκυ στο επεισόδιο "Big Gay Al's Big Gay Boat Ride" και ως ο γιατρός στα επείγοντα περιστατικά στο επεισόδιο Bigger, Longer and Uncut. Ο Κλούνεϊ είχε γίνει καρικατούρα στην σειρά American Dad!, στο επεισόδιο Tears of a Clooney στο οποίο ο Φρανσίν Σμιθ σχεδιάζει να τον καταστρέψει.

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Κάρτιο έκανε την πρώτη κινηματογραφική ταινία του Convincing Clooney με θέμα έναν καλλιτέχνη του Λος Άντζελες ο οποίος, όντας αντιμέτωπος με την απόρριψη ως ηθοποιός και σκηνογράφος, δημιουργεί ένα σχέδιο για να πείσει τον Κλούνεϊ να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη του χαμηλού προϋπολογισμού ταινία μικρού μήκους. Η ταινία κυκλοφόρησε σε DVD τον Νοέμβριο του 2011.

https://www.instagram.com/p/CNGCE1znAyU/

Σε όλη την καριέρα του, ο Κλούνεϊ έχει κερδίσει τρία Βραβεία Χρυσής Σφαίρας και δύο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το ένα το έλαβε ως καλύτερος ηθοποιός για την ταινία Syriana και το δεύτερο ως ένας εκ των παραγωγών της ταινίας Επιχείριση: Αργκώ. Για τον ρόλο του στην ταινία The Descendants, κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και προτάθηκε για Όσκαρ, Βραβείο Μπάφτα και δυο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών : Καλύτερος Πρωταγωνιστικός Ρόλος και Καλύτερη Ομάδα Ηθοποιών. Στις 11 Ιανουαρίου 2015 ο Κλούνεϊ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Cecil DeMille.

Είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει προταθεί σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Όσκαρ.

Ο Κλούνεϊ είχε σχέση με την ηθοποιό Κέλυ Πρέστον (1987-1989). Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Τάλια Μπάλσαμ από το 1989 έως το 1993. Είχε επίσης σχέση με την ηθοποιό Τζίντζερ Λιν Άλεν αλλά και με την Γαλλίδα τηλεπερσόνα Σελίν Μπαλιτράν (1996-1999). Το 2000 γνώρισε την βρετανίδα μοντέλο Λίζα Σνόουντον με την οποία είχε μια πεντάχρονη ασταθή σχέση με χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Ο Κλούνεϊ έβγαινε με την ηθοποιό Ρενέ Ζελβέγκερ το 2001 και την ηθοποιό Κρίστα Άλεν από το 2002 έως το 2008. Τον Ιούνιο του 2007, ο Κλούνεϊ ξεκίνησε να βγαίνει με την Στέϊσυ Κέιμπλερ ενώ η σχέση τους ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013.

https://www.instagram.com/p/COhUEmWqPL8/

Ο Κλούνεϊ αρραβωνιάστηκε την Λιβανοβρετανίδα δικηγόρο σε υποθέσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν στις 28 Απριλίου 2014. Τον Ιούλιο του 2014 ο Κλούνεϊ δημοσίως κατέκρινε την βρετανική εφημερίδα Daily Mail μετά από δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η μητέρα της Αλαμουντίν είναι ενάντια στον γάμο τους εξαιτίας θρησκευτικών αιτιών. Όταν η εφημερίδα απολογήθηκε για την εσφαλμένη είδησή της, ο Κλούνεϊ αρνήθηκε να δεχτεί τη συγγνώμη. Αποκάλεσε την εφημερίδα ως "το χειρότερο είδος ενημέρωσης. Κάποιος που δημιουργεί τις ειδήσεις του εις βάρος των αναγνωστών του". Στις 7 Αυγούστου 2014 ο Κλούνεϊ και η Αλαμουντίν ανανέωσαν τους γαμήλιους όρκους τους στην Βασιλική Εκκλησία του Κένσινγκτον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Αλαμουντίν και ο Κλούνεϊ παντρεύτηκαν επισήμως στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 με κουμπάρο τον Γουόλτερ Βελτρόνι, πρώην δήμαρχο της Ρώμης. Το 2015 ο Κλούνεϊ και η Αλαμουντίν υιοθέτησαν ένα διασωστικό σκύλο, ένα κυνηγόσκυλο που ονομάστηκε Μίλλι. Στις 9 Φεβρουαρίου 2017 στην τηλεοπτική εκπομπή The Talk του καναλιού CBS αναφέρθηκε ότι η Αμάλ ήταν έγκυος και ότι περίμενε δίδυμα. Στις 6 Ιουνίου 2017 η Αμάλ γέννησε μια κόρη, την Έλλα, και έναν γιο, τον Αλεξάντερ.

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Η μόνη αποτυχία είναι το να μην προσπαθήσουμε».

 

«Το να γερνάς στην οθόνη δεν είναι για την εξασθένιση της καρδιάς».

 

«Ποτέ δεν μαθαίνεις πολλά ακούγοντας τον εαυτό σου να μιλά».

https://www.instagram.com/p/COgqN08l8-9/

«Είναι πιθανό να κάνω μια κακή ταινία από ένα καλό σενάριο, αλλά δεν μπορώ να φτιάξω μια καλή ταινία από ένα κακό σενάριο».

 

«Λατρεύω τα γκρίζα μαλλιά και τις ρυτίδες μου. Μου αρέσει το γεγονός ότι το πρόσωπό μου έχει περισσότερα να διηγηθεί από ό,τι όταν ήμουν στα είκοσι και τα τριάντα μου. Όχι Botox για μένα».

 

«Δεν μπορείς να επιβάλλεις με νόμο το καλό γούστο».

«Δεν πιστεύω στα happy endings, αλλά πιστεύω σε χαρούμενες διαδρομές, γιατί τελικά πεθαίνεις σε πολύ μικρή ηλικία ή ζεις αρκετά καιρό για να βλέπεις τους φίλους σου να πεθαίνουν. Είναι άτιμο πράγμα, η ζωή».

 

«Οι αποτυχίες είναι απείρως πιο διδακτικές από τις επιτυχίες».

 

«Δεν μου αρέσει να μοιράζομαι την προσωπική μου ζωή ... δεν θα ήταν προσωπική αν την μοιραζόμουν».

 

«Όταν είστε νέοι το πιστεύετε όταν οι άνθρωποι σας λένε πόσο καλοί είστε. Και αυτός είναι ο κίνδυνος, να την πατήσετε. Όλοι θα σας πουν ότι είστε ιδιοφυΐα, που δεν είστε, και αν το καταλάβετε, κερδίζετε».

«Θεωρώ ότι καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να απλοποιείς τα πράγματα γενικά».

 

«Είμαι τόσο τυχερός που μεγάλωσα όπως έχω, γιατί οι γονείς μου πίστευαν ότι όλοι είχαν το δικαίωμα στα δικά τους συναισθήματα, απόψεις και ύπαρξη αρκεί να μη βλάπτουν τους άλλους, έπρεπε να υπερασπιστείτε αυτά τα δικαιώματα».

 

«Πάντως είμαι αρκετά άνετος με το να γεράσω γιατί είναι καλύτερο από την άλλη επιλογή, που είναι ο θάνατος. Έτσι προτιμώ να μεγαλώνω».

 

«Η σκηνοθεσία είναι πολύ πιο ικανοποιητική για μένα από το να ενεργώ».

 

«Η ζωή μου δεν επικεντρώνεται στα αποτελέσματα. Η ζωή μου επικεντρώνεται πραγματικά στη διαδικασία να κάνω όλα τα πράγματα που κάνω, από τη δουλειά έως τις σχέσεις έως τις φιλίες έως τη φιλανθρωπική εργασία».

«Έχετε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα στη ζωή σας για να αφήσετε το σημάδι σας και είμαι εκεί τώρα».

 

«Ο καθένας θα έλεγε ψέματα αν ισχυριζόταν ότι δεν νιώθουν ποτέ μοναξιά»

 

«Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι Αμερικανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είμαι πεπεισμένος ότι, πολύ σύντομα, οι νόμοι αυτού του έθνους θα αντικατοπτρίζουν τη βασική αλήθεια ότι οι ομοφυλόφιλοι - όπως όλοι οι άνθρωποι - γεννιούνται ίσοι σε αξιοπρέπεια και δικαιώματα».

«Η αλήθεια του θέματος είναι η πραγματική ιστορία είναι οι άνθρωποι που ξεπερνούν όλη αυτή την απίστευτη βαναυσότητα. Διαφορετικά θα κερδίζει αυτή η βαναυσότητα».

https://www.instagram.com/p/COf0_jfL4HI/

«Ξέρω ότι ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να λειτουργήσει. Συνέβη στους γονείς μου».

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

BLOGS

Χρόνια πολλά και γλυκά στον μάγο των γλυκών pastry chef Ευάγγελο Χασιώτη

Ευχές από νωρίς το πρωί δέχεται στο Sentinelle στο pastry corner, στον νέο του χώρο στου Παπάγου

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»