«Το πραγματικό φαγητό δεν έχει συστατικά, το πραγματικό φαγητό είναι το “συστατικό"» Jamie Oliver

O naked chef της καρδιάς μας είχε γενέθλια στις 27 Μαΐου!

Αγγελική Λάλου

Από τους πρώτους σεφ που έβαλε τη μαγειρική στην τηλεόραση, και από τους πιο αγαπημένους τηλεοπτικούς σεφ που έβαλε την κουζίνα του αλλά και την αγάπη για τη μαγειρική στο σπίτι μας. Χαμογελαστός, φωτεινός, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε κάνει να λατρέψεις το μπρόκολο και τα λαχανικά, τότε αυτός ακούει στο όνομα Jamie Oliver!

O ενθουσιασμός του είναι μεταδοτικός, οι συνταγές του δεν χρειάζονται την Άρτα και τα Γιάννενα, έχει αναδείξει τη μεσογειακή διατροφή, μας έδειξε πώς να ετοιμάζουμε τραπέζια υπερπαραγωγές σε χρόνο dt και κυρίως μας έπεισε ότι δεν χρειάζεται ούτε πολύς κόπος ούτε πολύς κόπος για να ετοιμάσεις κάτι γρήγορα που όχι μόνο να είναι νόστιμο αλλά να μπορεί να ανήκει μέχρι και στην υψηλή γαστρονομία.  

Ο Jamie Oliver γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1975 στο Clavering του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κυρίως γνωστός για την τυπική αγγλική μαγειρική του στα εστιατόριά του και στις τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσιάζει. Έχει σπουδάσει μαγειρική στο Λονδίνο και στην συνέχεια πήρε την μαγειρική διαπίστευση του ως ζαχαροπλάστης στο εστιατόριο του Antonio Carluccio. Έπειτα εργάστηκε ως βοηθός σεφ στο River Cafe όπου και εντοπίστηκε από το BBC και το 1999 έκανε το ντεμπούτο του στο τηλεοπτικό σόου The Naked Chef.

Ακολούθησε το πρώτο του βιβλίο το οποίο έγινε Νο.1 σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέτα από σειρά εκπομπών του Naked Chef ο Jamie Oliver έκλεισε συμφωνίες με πολλές εταιρίες και ενίσχυσε την τηλεοπτική του παρουσία συμπεριλαμβανομένου ενός ντοκιμαντέρ με τον τίτλο Jamie's Kitchen, που του χάρισε μια πρόσκληση από τον τότε βρετανό Πρωθυπουργό. Τον Ιούνιο του 2003 ο Όλιβερ έγινε Μέλος της Τάξης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και το 2005 ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο Feed Me Better με στόχο να κινητοποιήσει τα παιδιά στην Βρετανία να τρώνε υγιεινά και να αποφεύγουν το junk food. Η καμπάνια αυτή τελικά υποστηρίχθηκε από τη Βρετανική κυβέρνηση.

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Το πραγματικό φαγητό δεν έχει συστατικά, το πραγματικό φαγητό είναι το “συστατικό”».

 

«Κάθε παιδί σε κάθε σχολείο ανεξάρτητα από το υπόβαθρό του, αξίζει να μάθει τα βασικά για το φαγητό - από πού προέρχεται, πώς να το μαγειρεύει και πώς επηρεάζει το σώμα του. Αυτές οι δεξιότητες ζωής είναι εξίσου σημαντικές με την ανάγνωση και τη γραφή, αλλά έχουν χαθεί στις τελευταίες γενιές. Πρέπει να τις φέρουμε πίσω και να αναθρέψουμε τα παιδιά μας για να ξέρουν τα τρόφιμα».

«Όταν προσπαθείτε να μετακινήσετε βουνά, θέλετε και χρειάζεστε άτομα στη δική σα πλευρά που να θέλουν να τα μετακινήσουν μαζί σας».

 

«Δώστε στα παιδιά σας ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι και επιτρέψτε μου να βάλω λίγο φρέσκο ​​φαγητό μπροστά τους που μπορούν να φάνε».

https://www.instagram.com/p/CPWmUhDDuyv/

«Η όλη ιδέα είναι να κερδίσεις τη γεύση. Που κανείς δεν μπορεί να σου προσφέρει».

 

«Πιστεύω βαθιά ότι η δύναμη της διατροφής έχει πρωταρχική θέση στα σπίτια μας, που μας συνδέει με τα καλύτερα κομμάτια της ζωής».

«Μόλις ήμουν αρκετά μεγάλος για να μπορώ να κοιτάξω πάνω από τους πάγκους εργασίας, θυμάμαι να γοητεύομαι από αυτό που συνέβαινε στην κουζίνα. Φαινόταν ένα τόσο ωραίο μέρος, όλοι εργάζονταν μαζί για να φτιάξουν αυτά τα υπέροχα πράγματα και το απολάμβαναν».

 

«Μου αρέσει το ψήσιμο γιατί μπορείς να του δώσεις αγάπη, να το βάλεις στο φούρνο και να πας να παίξεις με τα παιδιά ή ό,τι έχεις να κάνεις, και ώρες αργότερα έχεις ένα υπέροχο δείπνο».

 

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι να συναντώ ανθρώπους που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για το φαγητό και να μοιράζονται ιδέες μαζί μου. Το καλό φαγητό είναι ένα παγκόσμιο στοιχείο και πιστεύω ότι υπάρχει πάντα κάτι νέο και εκπληκτικό να μάθω – κι αυτό το λατρεύω!» 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares