Skip to main content

BLOGS

«Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει στην υποκριτική είναι ότι, με έναν αστείο τρόπο, επιστρέφω στον εαυτό μου» Bill Murray

Στα 72 του συνεχίζει να μας γοητεύει με το ταλέντο και τη στάση ζωής του



Γοητευτικός, έξυπνος, σέξι με τον δικό του τρόπο, σε κάνει να γελάς και ξέρεις ότι η συμμετοχή σε μια ταινία είναι ένας καλός λόγος για την δεις, καταφέρνοντας να ισορροπεί με μοναδική μαεστρία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, έχοντάς μας χαρίσει μερικές υπέροχες ερμηνείες. Ο Ουίλιαμ Τζέιμς "Μπιλ" Μάρεϊ (William James "Bill" Murray) γνωστός ως Bill Murray, γεννήθηκε στο Έβανστον, του Ιλινόι, στις 21 Σεπτεμβρίου 1950 κι είναι Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός. Η πρώτη εμφάνιση ήταν στο Saturday Night Live, όπου πήρε και ένα βραβείο Έμμυ, από το οποίο του ανοίχτηκαν δρόμοι για την καριέρα που ακολούθησε σε διάφορες κωμικές γνωστές ταινίες, όπως: Μεζεδάκια (1979), Το κλαμπ με τις λωλές (1980), Οι δύο τρελοί... τρελοί κομάντος! (1981), Τούτσι (1982), Ghostbusters (1984), Πάρτι Φαντασμάτων (1988), Επιτέλους, τι θα γίνει με τον Μπομπ; (1991) και το Η μέρα της Μαρμότας (1993). Ο Μάρεϊ, γνώρισε επιτυχία και στην κατοπινή καριέρα του, αρχής γενομένης από την ταινία Χαμένοι στη Μετάφραση (2003), όπου παρέλαβε Χρυσή Σφαίρα και BAFTA, ενώ υπήρξε και προτεινόμενος για Όσκαρ. Ωστόσο, προτεινόμενος για Χρυσή Σφαίρα έχει υπάρχει και για τις ταινίες: Ghostbusters, Ο αρχάριος (1998), Σαββατοκύριακο στο Χάιντ Παρκ (2012) και το St. Vincent: Ο αγαπημένος μου άγιος (2014). Επίσης υπήρξε προτεινόμενος και για τα Primetime Emmy Awards, για την τηλεοπτική μίνι σειρά του HBO, Olive Kitteridge.

 

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Πάντα θέλω να λέω σε ανθρώπους που θέλουν να είναι πλούσιοι και διάσημοι: “προσπάθησε πρώτα να γίνεις πλούσιος”. Δείτε αν αυτό δεν καλύπτει τα περισσότερα. Δεν υπάρχει μεγάλο μειονέκτημα στο να είσαι πλούσιος, εκτός από το να πληρώνεις φόρους και να ζητάς από τους συγγενείς σου χρήματα. Όταν όμως γίνεσαι διάσημος, καταλήγεις σε μια 24ωρη δουλειά».

 

«Όσο πιο χαλαροί είστε, τόσο καλύτερα είστε σε όλα: όσο καλύτερα είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τόσο καλύτερα είστε με τους εχθρούς σας, τόσο καλύτερα είστε στη δουλειά σας, τόσο καλύτερα είστε με τον εαυτό σας».

 

«Μην σκέφτεστε τα λάθη ή τις αποτυχίες σας. αλλιώς, δεν θα κάνετε ποτέ τίποτα».

 

«Ο κόσμος λέει ότι είμαι δύσκολος και μερικές φορές αυτό είναι ένα σήμα τιμής».

 https://www.instagram.com/p/CUEZZ9UsbKf/

«Κάπου διατηρείται μια βαθμολογία, οπότε έχετε την υποχρέωση να ζήσετε τη ζωή όσο καλύτερα μπορείτε, να ασχοληθείτε συνειδητά όσο μπορείτε».

 

«Γεννιόμαστε μόνοι. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι μοναχικό να ζεις πραγματικά αποτελεσματικά τη ζωή σου, και απ’ όποιον μπορείς να λάβεις βοήθεια ή να του προσφέρεις βοήθεια - αυτό είναι μέρος της υποχρέωσής σας».

 

«Συνειδητοποίησα ότι όσο περισσότερο διασκέδαζα, όσο πιο χαλαρά δούλευα, τόσο καλύτερα δούλευα».

 

«Νομίζω ότι όλες οι φάσεις της καριέρας είναι σοβαρές αν την πάρεις στα σοβαρά, ανεξάρτητα από το αν κάνεις δραματικά κομμάτια υψηλού προφίλ ή όχι».

 https://www.instagram.com/p/CUD6TA7NG0e/

«Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει στην υποκριτική είναι ότι, με έναν αστείο τρόπο, επιστρέφω στον εαυτό μου».

 

«Η υποκριτική σε ταινίες μου ταιριάζει γιατί χρειάζεται να είμαι καλός μόνο για ενενήντα δευτερόλεπτα κάθε φορά».

 

«Νομίζω ότι η κρίση της μέσης ηλικίας είναι απλώς ένα σημείο όπου η καριέρα των ανθρώπων έχει φτάσει σε κάποιο μεταίχμιο και πρέπει να αναλογιστούν τις προσωπικές τους σχέσεις».

 

«Νιώθω ότι αν θέλεις πραγματικά ένα Όσκαρ, έχεις πρόβλημα. Είναι σαν να θέλεις να παντρευτείς – και να ψάχνεις οποιονδήποτε. Αν θέλεις πολύ το Όσκαρ, γίνεται γυμνή επιθυμία και φιλοδοξία. Γίνεται πολύ μη ελκυστικό».

 

«Δεν θέλω να είμαι αυτός ο τύπος που μουρμουρίζει στο ποτό του σε ένα μπαρ».

 lost5

«Οι άνθρωποι μιλάνε μόνο για το πόσο χαρούμενη εμπειρία είναι, αλλά υπάρχει τρόμος: Η ζωή σας, όπως την ξέρετε, τελείωσε. Έχει περάσει τη μέρα που γεννιέται το παιδί. Τελείωσε και κάτι εντελώς νέο ξεκινά».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό