«Βίωσα μια μεγάλη ελευθερία όταν έγινα 40, είναι προνόμιο να μεγαλώνεις και να κουβαλάς τη σοφία μαζί σου» Sarah Shahi ή Billie από το Sex Life

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής από το Sex Life που έχει μεγάλη απήχηση στο Netflix

Αγγελική Λάλου

Όλα προλαβαίνει να τα κάνει η Sarah Shahi στην οθόνη… Ως Billie στο Netflix megahit Sex/Life, το ένα λεπτό φτιάχνει το καρότσι, το άλλο φροντίζει τα παιδιά της και στην πορεία μας δίνει ένα νέον ολοκληρωμένο γυναικείο χαρακτήρα που χρειαζόμασταν από καιρό.

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμα το Sex/Life, τότε θα κάνετε μια βόλτα που ανοίγει τα μάτια, καθώς ακολουθείτε μια γυναίκα που μένει στο σπίτι και γίνεται μητέρα προαστίου, την Billie, η οποία βρίσκει τον εαυτό της να λαχταρά τη ζωή που είχε ως single της Νέας Υόρκης. Αφού ανακάλυψε τα ημερολόγια της από τις εποχές της σκληρής δουλειάς, η Billie αναρωτιέται αν θα ξεκινήσει μια σεξουαλική επανάσταση στον γάμο της με τον Κούπερ (Μάικ Φόγκελ) ή θα ανιχνεύσει το κακό αγόρι που της ράγισε την καρδιά, τον Μπραντ, που παίζει ο πραγματικός σύντροφό της, Adam Demos.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μπορεί να βλέπετε τη Sarah Shahi στις οθόνες σας μετά από ρόλους στο The L Word και το Person of Interest, αλλά αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή χαρακτήρα, η οποία δίνει στη γυναικεία ευχαρίστηση τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ρίχνει στη Sarah τα φώτα της δημοσιότητας σε ηλικία 41 ετών. Και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει να το βλέπουμε!

Εδώ έχουμε μερικά αποσπάσματα της Sarah από πρόσφατη συνέντευξής της στο βρετανικό glamour όπου ανοίγεται για να βρει τον εαυτό της, να ξεπεράσει την κρίση ταυτότητας στη ζωή της, να βρει την αγάπη τόσο στην οθόνη όσο και εκτός οθόνης και αρνείται να τηρήσει ξεπερασμένα στερεότυπα…

«Η επιτυχία της σειράς και το γιατί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά ελκυσθεί προς αυτήν, είναι επειδή ρίχνει μια πραγματική κι ακατέργαστη ματιά στη σεξουαλικότητα. Κάνουμε μια σειρά για αυτήν τη γυναίκα που βρίσκεται εν μέσω κρίσης ταυτότητας. Είναι μια φανταστική μητέρα και έχει μια υπέροχη ζωή, αλλά κάτι λείπει. Υπάρχει κάτι που απλά δεν είναι αρκετό και νομίζω ότι είναι ένα συνηθισμένο πράγμα με το οποίο πολλοί άνθρωποι μπορούν να συσχετιστούν. Στις γυναίκες αρέσει να ακούνε όμορφα λόγια και στις γυναίκες αρέσει να αγκαλιάζονται. Αυτό περιμένουμε από τους συνεργάτες μας, αυτό θέλουμε.

 saraha

Σίγουρα έχω πέσει κάτω μερικές φορές από πράγματα και πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι για το ποιος είσαι και τι θέλεις να βγάλεις στον κόσμο. Ειδικά ως γυναίκες, νιώθω ότι έχουμε αυτά τα στερεότυπα που μας βάζουν. Μέχρι κάποια ηλικία, πρέπει να παντρευτούμε, πρέπει να κάνουμε παιδιά και μόλις συμβεί αυτό, πρέπει να ντυθείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πρέπει να συμπεριφερθείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν πρέπει να θέλετε το σεξ όπως το κάνατε παλιά. Υποτίθεται ότι είναι αυτή η πολύ πιο ήμερη εκδοχή της ζωής σας στην οποία υποτίθεται ότι θα εισέλθετε, αλλά αυτά τα πράγματα δεν εξαφανίζονται και αυτά τα πράγματα εξακολουθούν να διαμορφώνουν αυτό που είμαστε. Για μένα, δεν μπορούσα να το αγνοήσω άλλο. Απλώς ήθελα κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που είχα μπροστά μου.

Βίωσα μια μεγάλη ελευθερία όταν έγινα 40. Ήμουν ακριβώς όπως, εδώ, η καλή, η κακιά, η άσχημη, η ανασφαλής. Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη για αυτό και θα το πω εκεί έξω. Δεν θα αντάλλαζα εκείνη τη στιγμή με κανένα μέρος των 30 μου, κανένα μέρος των 20 μου. Είναι προνόμιο να μεγαλώνεις και είναι προνόμιο να κουβαλάς τη σοφία μαζί σου. Ένα από τα πράγματα που έλεγα πάντα είναι: Δεν ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω πολλά, αλλά ξέρω περισσότερα από όσα ήξερα πέρυσι. Ένα από τα πράγματα που η Billie, ο χαρακτήρας που υποδύομαι, κάνει με τόλμη είναι ότι κι αυτή συνεχώς αναρωτιέται, «πού πήγε αυτό το άλλο κορίτσι;» Επειδή το νιώθει ακόμα, το νιώθει τόσο πολύ. Είναι ένας πολύ φυσικός κύκλος. Νομίζω ότι τα ζευγάρια σε σχέσεις και μακροχρόνιες σχέσεις φτάνουν στο σημείο να νιώσουν δεδομένοι και να αγνοήσουν ο ένας τον άλλον, είναι σαν να αναλαμβάνουν άλλες προτεραιότητες. Μπορείς να είσαι σύζυγος, μαμά και να θέλεις να είσαι και σεξουαλικά καυτή.

 

Μέσα από τη ζωή, έχουμε ανθρώπους που μας επηρεάζουν και μας λένε τις απόψεις τους ή μας κρίνουν ή «Πρέπει να είσαι ευτυχισμένος, έχεις ό,τι θέλεις». Αλλά η Billie είναι τόσο γενναία. Πραγματικά με ενθάρρυνε να ζήσω τη ζωή μου με τόλμη, στο έπακρο, επειδή λέει «το έχω, αλλά κάτι μου λείπει». Είναι ενάντια σε αυτό που πιστεύουν οι φίλοι της, είναι ενάντια σε αυτό που της λέει η κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει η ψυχή της. Δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή τη φλόγα μέσα της.

Είχα σεξιστικές παρατηρήσεις που μου έκαναν διάφοροι παρουσιαστές στο παρελθόν μου, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα σε καμία περίπτωση. Νομίζω ότι έχουμε μια επιλογή, έχουμε μια επιλογή στο πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στα πράγματα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να είσαι φεμινίστρια και στην πραγματικότητα μια φεμινίστρια μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές έννοιες. Μπορεί να είναι τόσο μεγάλο ή τόσο ασήμαντο για μερικούς ανθρώπους, ανάλογα με τους δικούς τους προσωπικούς ορισμούς για αυτό. Πρέπει να μάθετε τι σημαίνει αυτό για εσάς. δεν είναι αυτό που σου λέει η κοινωνία φεμινίστρια. Τι είναι για εσένα φεμινίστρια;

 

Η παράσταση έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο κομμάτι συνομιλίας μεταξύ των ανθρώπων. Αισθάνομαι προνομιούχα που είμαι μέρος σε κάτι που πυροδοτεί πολλές διαφορετικές σκέψεις, και μία από τις σκέψεις είναι «η Μπίλι αναδεικνύει τη γυναικεία libido μετά από τόσα χρόνια.» Το σκέφτηκα και είπα: Το βλέπω ως κάποιον αρκετά τολμηρό να πει, δεν είμαι ευτυχισμένος και θέλω περισσότερα, και θα το υποστηρίξω. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον Μπραντ ούτε με τον Κούπερ. Κατά τη γνώμη μου, αφορά την ίδια.

Ένα από τα πράγματα που κάνει η σειρά τόσο ξεκάθαρα, είναι ότι κάθεται εκεί και λέει, «είμαστε γυναίκες και έχουμε αυτές τις επιθυμίες, αυτές τις ανάγκες και θα πρέπει να τις ακολουθούμε χωρίς ενοχές και τύψεις». Επιτρέπεται συνεχώς στους άντρες, ειδικά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, για να κάνουν σεξ όπως θέλουν και οι γυναίκες πρέπει απλώς να συμμορφώνονται. Αλλά εδώ έχουμε μια σειρά που παίρνει πραγματικά αυτό το μοντέλο και το βάζει στη θέση του.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares