Skip to main content

BLOGS

«Όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα» Winona Ryder

Ευαίσθητη και δυναμική, η Ουινόνα Ράιντερ συνεχίζει να μεγαλώνει και να παραμένει υπέροχη στα 52 της



Ιδιαίτερη προσωπικότητα, υποδειγματική ηθοποιός, τη χαρακτηρίζει μια μοναδική ευαισθησία και μια εύθραυστη ομορφιά που ωστόσο ταιριάζει και με το πείσμα του χαρακτήρα της που τη βοηθάει να βρει τον εαυτό της και να ωριμάζει καθώς μεγαλώνει.  Η Ουινόνα Ράιντερ (Winona Ryder, πραγματικό όνομα: Ουινόνα Λόρα Χόρογουιτς, Winona Laura Horowitz) γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1971 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός.

Γεννήθηκε στην πόλη Ουινόνα της Μινεσότα. Το 1978 η οικογένειά της μετακόμισε σε ένα κοινόβιο ράντσο κοντά στο Ελκ στη Βόρεια Καλιφόρνια, όπου ζούσαν με επτά ακόμα οικογένειες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο η μητέρα της οργάνωνε κινηματογραφικές προβολές σε μια κοντινή φάρμα, γεγονός που την έκανε να αναπτύξει ενδιαφέρον για την υποκριτική. Στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στην Πεταλούμα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όπου δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής στο American Conservatory Theater. Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Σέλτζερ την πρόσεξε σε μια οντισιόν και της έδωσε ρόλο στην ταινία Λούκας (1986). Όταν τη ρώτησε πως θα ήθελε να εμφανίζεται το όνομά της στους τίτλους, η Ουινόνα ζήτησε να χρησιμοποιήσει το επίθετο Ράιντερ, γιατί εκείνη τη στιγμή άκουγε έναν δίσκο του Μιτς Ράιντερ.

Ο πρώτος της σημαντικός ρόλος ήρθε το 1988 στην ταινία Ο Σκαθαροζούμης. Η Ράιντερ επελέγη για το ρόλο της Μαίρη Κορλεόνε στο Νονός: Μέρος III το 1990, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω ασθενείας. Αργότερα έπαιξε στην ταινία Τα χρόνια της αθωότητας (1993) σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε, τον οποίο θεωρεί «τον καλύτερο σκηνοθέτη στον κόσμο». Για την ερμηνεία της κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Β΄ γυναικείου ρόλου.

Είναι γνωστή η σχέση της με τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ στις αρχές της δεκαετίας του '90. Επίσης τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ με τη συμμετοχή της στην έρευνα της απαγωγής και δολοφονίας της Πόλυ Κλάας το 1993, η οποία ήταν από την Πεταλούμα, πόλη που μεγάλωσε και η Ράιντερ. Απασχόλησε εκ νέου τα ΜΜΕ το 2001, καθώς συνελήφθη για κλοπή ρούχων και αξεσουάρ αξίας $5.500 σε εμπορικό κέντρο στο Μπέβερλι Χιλς. Το 2010 έπαιξε στο μεταφυσικό θρίλερ του Ντάρεν Αρονόφσκι, Μαύρος Κύκνος.

Από τον Οκτώβριο του 2000 έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ της Καλιφόρνια. Τα τελευταία χρόνια έπαιξε στη σειρά “Stranger Things”.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Όταν δεχτείτε τελικά ότι είναι εντάξει να μην έχετε απαντήσεις για όλα και είναι εντάξει να μην είναι τέλειος, συνειδητοποιείτε ότι το συναίσθημα σύγχυσης είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι του ανθρώπου».

 

«Πρέπει να μεγαλώσεις κάποια στιγμή».

 

«Αισθάνομαι την καλύτερή μου εκδοχή όταν είμαι χαρούμενος».

 

«Μακάρι να μπορούσα να αγνοήσω αυτό, αλλά υπάρχει μια αντίληψη για μένα ότι είμαι εξαιρετικά ευαίσθητη και εύθραυστη. Και είμαι όντως εξαιρετικά ευαίσθητη, και δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα κακό πράγμα. Για να κάνω ό,τι κάνω, πρέπει να παραμείνω ανοιχτή».

 

«Θυμάμαι όταν ήμουν περίπου 18, ο Sean Penn έβαλε ένα στοίχημα μαζί μου. Είχε μόλις σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία, και είπε κάτι σαν, “Μέχρι τη στιγμή που γίνεις 30, θα στοιχηματίσω 500 δολάρια ότι θα έχεις σιχαθεί την υποκριτική”. Πρέπει να πάω κάποια στιγμή να πάρω το στοίχημα, γιατί εξακολουθώ να μου αρέσει να παίζω».

 

«Δεν μπορείς να πληρώσεις ποτέ αρκετά χρήματα για να ... θεραπεύσεις το συναίσθημα ότι νιώθεις σπασμένη και μπερδεμένη».

 

«Όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα».

 

«Δεν είμαι το άτομο που μπορεί πραγματικά να κάθεται και να αναλώνεται στη λύπη του γιατί με κάθε κακή εμπειρία που έχω, υπάρχει κάτι παράξενα καλό που προέρχεται από αυτό».

 

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχεις όσο γίνεται μια κανονική ζωή και να αφιερώνεις χρόνο για να αποκτήσεις μια προοπτική επειδή αυτό βοηθά τη δουλειά σου μακροπρόθεσμα».

 

«Ο πατέρας μου είναι αθεϊστής. Η μητέρα μου είναι βουδίστρια. Ενθάρρυναν τα αδέλφια μου και εμένα να λάβω το καλύτερο μέρος άλλων θρησκειών για να φτιάξουμε το δικό μας σύστημα πεποιθήσεων».

«Έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα του ότι μεγαλώνω. Από πάντα, από τότε που ήμουν παιδί».

 

«Νομίζω ότι μαθαίνω να είμαι πιο τολμηρή στις επιλογές καριέρας μου και να είμαι πιο σίγουρος για την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ πολύ ασφαλής, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι είμαι σίγουρη και έχω περισσότερο από πριν μια καλή αίσθηση του εαυτού μου».

 

«Έχω μάθει ότι είναι εντάξει να έχεις ελαττώματα».

 

«Ήμουν πολύ τυχερή επειδή ο Tim Burton μου έδωσε πραγματικά μια καριέρα. Δεν νομίζω ότι το Χόλιγουντ θα ήταν σε θέση να γνωρίζει τι να κάνει μαζί μου. Αν δεν είχα κάνει τον Σκαθαροζούμη, νομίζω ότι θα ήθελα να επιστρέψω στο σχολείο μου».

 

Είμαι βαρεθεί τους ανθρώπους που λογοκρίνουν τις γυναίκες επειδή είναι ευαίσθητες ή ευάλωτες. Είναι τόσο περίεργο αυτό για μένα ... Έχω κι εγώ αυτές τις ιδιότητες, και απλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα λάθος με αυτές τις ιδιότητες».

 

«Δεν πιστεύω ότι επηρεάζω κανέναν, πέρα από τον εαυτό μου».

 

«Όταν οι γονείς σου είναι ερωτευμένοι για 45 χρόνια, τα πρότυπά σου για τις σχέσεις είναι πραγματικά υψηλά».

 

«Ποτέ δεν θα έδινα συμβουλές, γιατί θα αισθανόμουν πολύ αμήχανα».

 

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένιωθα σχεδόν ντροπή το να είμαι ηθοποιός. Ένιωθα σαν να ήταν ένα ρηχό επάγγελμα. Επειδή οι άλλοι παρακολουθούσαν κάθε κίνηση μου».

 

«Είναι κομμάτι της διαδικασίας των διασημοτήτων, αλλά η ζωή μου δεν ήταν ποτέ τόσο ενδιαφέρουσα ή άγρια ​​όσο αυτά που έχουν γραφτεί για μένα».

 

«Να θυμάστε, είμαι το είδος του παιδιού που συνήθιζαν να εκφοβίζουν οι παλικαράδες του σχολείου. Ποτέ δεν ένιωσα σαν να είμαι ένα μεγάλο αστέρι, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μου».

 

«Τα χρήματα δεν έχουν σημασία σε ένα πιο βαθύ προσωπικό επίπεδο. Δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένη. Αλλά φυσικά γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τα προς το ζην μου».

 

«Είναι μια ένδειξη για το πόσο κυνική έχει γίνει η κοινωνία μας το πώς γελοιοποιείται αυτόματα ως συναισθηματικά σκουπίδια κάθε είδους ιστορία αγάπης με λυπηρό θέμα».

 

«Όταν γνώρισα τον Johnny (Depp), ήμουν εντελώς άβγαλτη. Το άλλαξε αυτό. Ήταν τα “πρώτα μου” πάντα. Το πρώτο πραγματικό φιλί μου. Ο πρώτος πραγματικός φίλος μου. Το πρώτο μου fiancé. Ο πρώτος άνδρας που έκανα σεξ με. Έτσι θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Για πάντα. Κι ας ακούγεται κάπως περίεργη αυτή η λέξη».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.