Skip to main content

BLOGS

«Υπάρχει κάτι στο να γνωρίζεις ότι η ζωή είναι πεπερασμένη που την κάνει τόσο πολύτιμη» Ethan Hawke

Ο Ethan Hawke γίνεται 53 ετών και συνεχίζει να μας γοητεύει



Τον ξεχώρισες ήδη πιτσιρικά στον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών, και σίγουρα σε γοήτεψε στην τριλογία με τον στον ρόλο του ως Jesse Wallace στις ταινίες Πριν το Ξημέρωμα (1995), Πριν το Ηλιοβασίλεμα (2004), Πριν τα Μεσάνυχτα (2013).  Ο Ίθαν Χοκ (Ethan Green Hawke) γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1970 και είναι Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, 4 φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ .

Zει στο Boerum Hill, μια γειτονιά του Μπρούκλιν στην πόλη της Νέας Υόρκης και είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού νησιού στη Νέα Σκωτία του Καναδά. Την 1η Μαΐου 1998, παντρεύτηκε την ηθοποιό Uma Thurman, την οποία είχε γνωρίσει στα γυρίσματα της Gattaca το 1996. Έχουν δύο παιδιά, τη Μάγια (γενν. 1998) και τον Λεβόν (γ. 2002) Το ζευγάρι χώρισε το 2003 εν μέσω ισχυρισμών για απιστία του Χοκ, και υποβλήθηκε αίτηση διαζυγίου τον επόμενο χρόνο. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2005.

Το 2008, ο Χοκ  παντρεύτηκε τη Ryan Shawhughes, η οποία είχε εργαστεί για λίγο ως νταντά στα παιδιά του και του Thurman πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Columbia. Απορρίπτοντας τις εικασίες σχετικά με τη σχέση τους, ο Χοκ είπε: «Ο [πρώτος] γάμος μου διαλύθηκε λόγω πολλών πιέσεων, καμία από τις οποίες δεν συνδέθηκε εξ αποστάσεως με τον Ράιαν».

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Υπάρχει κάτι στο να γνωρίζεις ότι η ζωή είναι πεπερασμένη που την κάνει τόσο πολύτιμη».

 

«Νομίζω ότι είναι δουλειά μου να ρισκάρω να φαίνομαι ανόητος. Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει από τους ηθοποιούς με τους οποίους έχω δουλέψει είναι ότι δεν παίρνεις κάτι για το τίποτα. Αν δεν ρισκάρεις να φαίνεσαι ανόητος, δεν θα κάνεις ποτέ κάτι ιδιαίτερο».

«Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ πόσο σπάνιο είναι να συναντάς ένα συγγενικό πνεύμα».

 

«Αν τα παιδιά μου τα πάνε καλά, τότε η ζωή μου πηγαίνει πολύ καλά. Και αν τα παιδιά μου δεν πάνε καλά, δεν έχει σημασία πώς είναι τα υπόλοιπα στοιχεία της ζωής μου. Είναι καταπληκτικό να έχεις ένα τέτοιο πλαίσιο. Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο».

 

«Νομίζω ότι το να είναι η φύση μέρος της ζωής των ανθρώπων βοηθάει όλους μας να βλέπουμε τον εαυτό μας ως μέρος κάτι μεγαλύτερου».

 

«Όταν αρχίζεις να γίνεσαι πραγματικά επιτυχημένος, οι δαίμονες αρχίζουν να σε δελεάζουν - οι δαίμονες της ματαιοδοξίας και της αξίας του εαυτού, η κατάχρηση ναρκωτικών, τα αισθήματα της απάτης. Αλλά, είναι επίσης μια συγκίνηση. Αυτό μου φάνηκε περίεργο».

 

«Το θέατρο, για μένα, ήταν πάντα ένα μέρος όπου είμαι ελεύθερος να είμαι πιο δημιουργικός, ένα μέρος για να ακονίσω τα εργαλεία μου».

 

«Η σχέση μου με την πραγματικότητα ήταν τόσο τελείως στρεβλή για τόσο καιρό που δεν το παρατηρώ πια. Είναι απλά η πραγματικότητά μου».

 

«Για να γίνει κάποιος που θα αγαπήσει αυτό που κάνει για να ζήσει, είναι τόσο σπάνιο, και σχεδόν πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος τιμής που πρέπει να πληρώσεις».

«Δεν ήταν ποτέ στα όνειρά μου να κάνω την προσωπική μου ζωή δουλειά των άλλων».

 

«Σε όλη την κοινωνία μας, αλλά ειδικά στο Χόλιγουντ, υπάρχει μια εμμονή με την τελειότητα που μπορεί να οδηγήσει σε απέχθεια για τον εαυτό μας, νεύρωση και όλα αυτά τα πράγματα.

 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωή μου είναι να προσπαθώ να είμαι το είδος του άντρα που θέλω να είμαι, ο πατέρας που θέλω να είμαι και πώς να επεξεργαστώ την αποτυχία του γάμου μου».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30