Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Όλοι έχουμε υποστεί διακρίσεις ή παρενοχλήσεις - ο σεξισμός είναι πραγματικός» Scarlett Johansson

Μαθήματα ταλέντου και γοητείας από τη Scarlett Johansson που γεννήθηκε 22/11/1984



Το ονοματεπώνυμό της μας κάνει να χανόμαστε στη μετάφραση κι είναι άσκηση θάρρους για δυσλεκτικούς ή με προβλήματα ορθογραφίας. Ξεχώρισε ήδη από τις πρώτες τις εμφανίσεις, όπως αυτή στο Γητευτή των αλόγων, και μέχρι στιγμής οι περισσότερες επιλογές της καταφέρνουν να αναδεικνύουν το υποκριτικό της ταλέντο κι όχι απλώς τα φυσικά της χαρακτηριστικά και την αδιαμφισβήτητη γοητεία της. Η Σκάρλετ Τζοχάνσον (Scarlett Johansson) γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1984) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια.

Η Τζοχάνσον έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στο Ζητούνται Γονείς (North, 1994) και αργότερα έλαβε υποψηφιότητα για Independent Spirit Award Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Manny & Lo (1996). Έγινε περισσότερο γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες Ο Γητευτής των Αλόγων (The Horse Whisperer, 1998) και Φαντάσματα Εφηβείας (Ghost World, 2001). Μεταφέρθηκε σε ηλικιωμένους ρόλους με την ερμηνεία της στις ταινίες Το Κορίτσι Με Το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι (Girl with a Pearl Earring, 2003) και Χαμένοι στη Μετάφραση (Lost in Translation, 2003) της Σοφία Κόπολα, για την οποία κέρδισε το βραβείο BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο. Και οι δύο ταινίες της έδωσαν υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Ο ρόλος της στην ταινία Μοναχικές Καρδιές (A Love Song for Bobby Long, 2004) χάρισε στην Τζοχάνσον μια τρίτη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου. Η Τζοχάνσον, επίσης, πήρε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου για το Match Point (2005) και άλλη μια για Α' Γυναικείου Ρόλου για το Ιστορία Γάμου (2019). Πρωταγωνίστησε σε δύο ακόμα ταινίες του Άλεν: Scoop (2006) και Vicky Cristina Barcelona (2008). Η Τζοχάνσον εμφανίστηκε σε άλλα επιτυχημένα φιλμ, όπως The Prestige (2006), Το Φάντασμα στο Κέλυφος (2007), Η άλλη ερωμένη του βασιλιά (2008), Iron Man 2 (2010), Οι Εκδικητές (2012), Δικός της (2013), Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα (2014), Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron (2015), Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος (2016), Χαίρε, Καίσαρ! (2016), Το Φάντασμα στο Κέλυφος (2017), Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018), Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019), Ιστορία Γάμου (2019), Τζότζο (2019), Black Widow (2021). Επίσης, δάνεισε την φωνή της στις ταινίες Το βιβλίο της ζούγκλας (2016) και Τραγούδα! (2016).

Το 2020 έγινε η δωδέκατη ηθοποιός η οποία έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ την ίδια χρονιά, μία για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το Ιστορία Γάμου (2019) και μία για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για το Τζότζο (2019).

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Αν νιώθεις λαμπερή, σίγουρα δείχνεις λαμπερή».

 

«Όταν ξοδεύετε πολύ χρόνο, όπως εγώ, απλώς στέκεστε τριγύρω και περιμένετε ή μεταφέρεστε από μέρος σε μέρος, κάθε λεπτό καταναλώνεται από κάτι που κάποιος άλλος έχει δημιουργήσει για εσάς. Και δεν είναι ότι είμαι πάντα σε ένα όμορφο μέρος φορώντας κάτι υπέροχο».

 

«Εκτιμώ την ιδιωτική μου ζωή και την προσωπική μου ζωή - και σίγουρα δεν εκμεταλλεύομαι την προσωπική μου ζωή».

 

«Είμαι πιο χαρούμενη όταν έχω κάτι στο οποίο να επικεντρώσω την ενέργειά μου».

 

«Οι ισχυρές γυναίκες συχνά προβληματίζονται με αυτή την ιδέα ότι πρόκειται να τις υποβάλλουν σε αυτό το ασυγχώρητο σκληρό φως. Ξεχάστε το. Είναι τόσο παλιομοδίτικο... Είναι τόσο άνευρο και πραγματικά πολύ δειλό».

 

«Ήμουν πάντα πολύ ανταγωνιστική, και ένα μέρος αυτού είναι να ξεπερνάς τα όριά σου - να πάρεις ρίσκο και να μπορείς να ζήσεις με την απώλεια που συνεπάγεται η ανάληψη κινδύνου.

 

«Είναι ωραίο να αγαπάς κάποιον. Νιώθεις αυτό το συναίσθημα ότι είσαι ζωντανή».

 

«Πάντα είχα την ίδια αρχή στην επιλογή ρόλων, που είναι να προσπαθώ να κάνω ταινίες που θα πλήρωνα για να δω. Καθώς μεγαλώνω, αυτό σημαίνει διαφορετικά πράγματα».

 

«Δεν υπάρχει πια αύρα μυστηρίου. Δεν υπάρχει. Αυτό ανήκει στο παρελθόν».

 

 https://www.youtube.com/watch?v=MBNebfsKlR0

 «Πάντα ήμουν πολύ αποφασισμένη, από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, να ανοίξω το δρόμο μου».

 

«Νομίζω ότι ο γάμος αρχικά περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη σχέση σας, γιατί είναι ένα νομικά δεσμευτικό συμβόλαιο, και αυτό έχει μια βαρύτητα».

 

«Όλοι έχουμε υποστεί διακρίσεις ή παρενοχλήσεις - ο σεξισμός είναι πραγματικός».

 

«Το να είσαι παντρεμένος είναι διαφορετικός από το να μην είσαι παντρεμένος, και όποιος σου λέει ότι είναι το ίδιο λέει ψέματα».

 

«Πιστεύω στην εύρεση μιας αδελφής ψυχής».

«Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να καταλάβουν τη ζωή τους πριν εμπλέξουν κάποιον άλλον σε αυτή - για να κατανοήσουν πού βρίσκονται και να εργαστούν με τα δικά τους ζητήματα».

 

«Θέλω απλώς να δουλέψω σε πράγματα που είναι πραγματικά δύσκολα, και όταν δεν δουλεύω σε πράγματα που είναι πραγματικά δύσκολα, θέλω να κάνω παρέα με άτομα με τα οποία μου αρέσει να είμαι, και αυτό είναι».

 

«Νομίζω ότι η ιδέα του γάμου είναι πολύ ρομαντική - είναι μια όμορφη ιδέα, και η πραγματοποίησή της μπορεί να είναι πολύ όμορφο πράγμα».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;