Skip to main content

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας



Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος, με όποια σειρά κι αν τα βάλεις είναι αναπόσπαστα στοιχεία μια ολοκληρωμένης ζωής και προσωπικότητας. Ωστόσο και τα τέσσερα αυτά στοιχειώδη και αναγκαία «υλικά» της ζωής και της καθημερινότητάς σου δέχονται επιθέσεις και δυσκολεύεσαι όλο και περισσότερο να τα κατακτήσεις.

Από τη διαχείριση και αναγνώριση των συναισθημάτων σου, τη δημιουργία μια υγιούς εικόνας για τον εαυτό σου, το να πιστεύεις σε σένα και να κυνηγάς τα όνειρά σου μέχρι το πόσο ήρεμη καταφέρνεις να παραμείνεις στις εκάστοτε δύσκολες συνθήκες και μέσα σε όλα αυτά και το να καταφέρνεις να προσφέρεις στον εαυτό σου καλό ύπνο είναι οι αναγκαίες βάσεις για να ζεις, να είσαι χαρούμενη και να διεκδικείς την εσωτερική σου πληρότητα.

Με τις συνθήκες άγχους που στην εποχή μας δυστυχώς αυξάνονται ολοένα, για να μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και ήρεμοι θα έπρεπε όλοι να έχουμε κερδίσει τη νιρβάνα και να έχουμε αποφοιτήσει από -ή εγκλειστεί σε- βουδιστικό μοναστήρι. Επειδή όμως οι εξωτερικές συνθήκες δεν είναι πάντα στο χέρι μας, αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως δώρο στον εαυτό μας είναι να μας ενισχύσουμε και να μας θωρακίσουμε εσωτερικά.

Οι εκδόσεις Η τέχνη της ζωής φροντίζουν να μας προσφέρουν βιβλία αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και ενδυνάμωσης και αυτή τη φορά δημιούργησαν τη σειρά Πρακτικές Συμβουλές Ζωής με τέσσερις χρήσιμους κι ευσύνοπτους οδηγούς. Οδηγός Ηρεμίας, Οδηγός Αυτοπεποίθησης, Οδηγός Καλού Ύπνου και τα τρία της Sarah Jane Arnold και Οδηγός Ενσυνείδησης της Gill Thackray. Τέσσερα χρήσιμα βοηθήματα, ή απλώς τα sos σκονάκια που μπορείς να έχεις παντού μαζί σου, ώστε να πάρεις την ώθηση ή την πνευματική αγκαλιά που έχεις ανάγκη, όταν το χρειάζεσαι.

Σε σχήμα μικρό και βολικό που χωράει και στην πιο κομψή τσάντα σου και σε χρώματα υπέροχα παστέλ που και μόνο οπτικά σου φτιάχνουν τη διάθεση, κερδίζουν τις εντυπώσεις και πριν τα πιάσεις στο χέρι σου. Το περιεχόμενό τους είναι αυτό ωστόσο που έχει όλα όσα έχεις ανάγκη. Ακόμα κι αν έχεις αλλεργία στις «συμβουλές» και τις «οδηγίες» και είσαι ενάντια σε κάθε είδους «προπόνηση», η σειρά αυτή θα σε πάρει από το χέρι να σου θυμίσει τα βασικά που έχεις ξεχάσει ή απλώς προσπερνάς με ευκολία και θα σε ξαναβάλει στο τριπάκι να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να αναδείξεις τις δεξιότητές σου, να διαχειριστείς τις αδυναμίες σου και να σε αγαπήσεις όπως ακριβώς σου ταιριάζει και σου αξίζει.

texnitiszoi

Εκατόν είκοσι σελίδες είναι αρκετές και εμπεριέχουν ό,τι σου είναι απαραίτητο για να ανασκουμπωθείς και να αναβαθμίσεις την εσωτερική σου πανοπλία αλλά και να διευκολύνεις την καθημερινότητά σου.

Θα μάθεις πώς να εστιάσεις ξανά στον εαυτό σου. Θα κατανοήσεις τη σχέση μεταξύ εγκεφάλου και ενσυνείδησης. Θα μπεις στη διαδικασία να γίνεις πιο συνειδητή και να ζεις περισσότερο στο παρόν και τη στιγμή. Θα μάθεις πώς να καλλιεργείς και να τη συμπόνια σε σχέση με την ενσυνείδηση και πώς να αξιοποιείς την ενσυνείδηση για να καταπολεμήσεις το άγχος ή όταν έχεις πολλή δουλειά.

texnit

Η αυτοπεποίθηση είναι μια δεξιότητα ιδιαίτερα απαραίτητη και αρκετά παρεξηγημένη, για αυτό είναι σημαντικό να την μάθεις από την αρχή και να βρεις τους δικούς σου τρόπους για να την ενσωματώσεις στο οπλοστάσιο σου και να μάθεις να την χρησιμοποιείς προς μάξιμουμ όφελος. Πώς θα το κάνεις αυτό; Μαθαίνοντας τι ορίζει την απροθυμία σου και τι κινητοποιεί την προθυμία σου.  Προσδοκίες, κίνητρα, ενσυναίσθηση και ασκήσεις αυτογνωσίας θα σου δώσουν την επάρκεια επίγνωσης που είναι σημαντικό να διαθέτεις προκειμένου να έχεις επαρκή αυτοπεποίθηση.

texnitis

Ομμμ… δεν χρειάζεται να είσαι δάσκαλος γιόγκα για να διατηρείς την ηρεμία σου. Αυτό που χρειάζεται είναι να υιοθετήσεις έναν ενσυνείδητο τρόπο ύπαρξης, να μάθεις να ακούς το σώμα σου και να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες αλλά και στα μηνύματα που σου στέλνει (ειδικά αυτά που δημιουργούνται ως απόκριση σε στρεσογόνους παράγοντες). Να μάθεις να ακούς τις σκέψεις και να τις διαχειρίζεσαι και να μάθεις να ανταποκρίνεσαι συμπεριφορικά. Ακούγονται δύσκολα. Ο οδηγός τα κάνει όλα αυτά κατανοητά και εύκολα. Δεν έχεις παρά να κάνεις μια δοκιμή.

texnitiszo

Τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω ωστόσο δεν μπορούν να ευοδωθούν αν δεν κοιμηθείς καλά το προηγούμενο βράδυ και αν δεν κοιμάσαι επαρκώς γενικότερα. Στον οδηγό του Καλού Ύπνου θα κατανοήσεις την αϋπνία και το τι είναι αυτό που σε κρατά ξύπνιο. Θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίζεις την αϋπνία και θα αλλάξει την αντίληψή σου για το τι σημαίνει καλός ύπνος.

Τέσσερις πολύτιμοι οδηγοί θα γίνουν ιδανικοί σου σύμμαχοι για καλύτερη ζωή και αποτελούν κι εξαιρετικό δώρο για τους ανθρώπους που αγαπάς. Τι καλύτερο δώρο από το να είσαι συνειδητά καλά και το ίδιο να ισχύει και για τους ανθρώπους που έχουν σημασία για σένα…  

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;