Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να «βελτιώσεις» το κάρμα σου με απλούς τρόπους

Γιατί ποιος δεν χρειάζεται ένα καλό κάρμα!



Το λεξικό Merriam-Webster ορίζει το Κάρμα ως «η δύναμη που δημιουργείται από τις ενέργειες ενός ατόμου σύμφωνα με τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό για να διαιωνιστεί η μετεμψύχωση και στις ηθικές συνέπειές της για να καθοριστεί η φύση της επόμενης ύπαρξης του ατόμου». Με άλλα λόγια, ό,τι κάνεις σου επιστρέφεται. Είναι ένας όρος με τον οποίο έχει εμμονή η ποπ κουλτούρα εδώ και χρόνια, από τη μεγάλη επιτυχία του Culture Club το 1983 Karma Chameleon μέχρι το σινγκλ του Justin Timberlake του 2006 που αναφέρεται στο φαινόμενο. Και ενώ μπορεί να φαίνεται ότι η Taylor Swift εφηύρε τον όρο για το άλμπουμ της Midnights του 2022 («Επειδή το κάρμα είναι ο φίλος μου/το κάρμα είναι θεός/το κάρμα είναι το αεράκι στα μαλλιά μου το Σαββατοκύριακο/το κάρμα είναι μια χαλαρωτική σκέψη»), προφανώς δεν τόσο απλό όσο στο τραγούδι.

Όλα τα ανθρώπινα όντα υπόκεινται στον καρμικό νόμο, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε φυλακισμένοι από αυτόν. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους ως θύματα του κακού κάρμα, ανίκανοι να το αλλάξουν – μια πεποίθηση που σε μεγάλο βαθμό δεν είναι αλήθεια. Ανεξάρτητα από το είδος του κάρμα που έχετε φέρει σε αυτή τη ζωή, μπορείτε να το αλλάξετε, να το διαμορφώσετε και να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Η κυριολεκτική έννοια του κάρμα, «δράση», υποδηλώνει τη δυνατότητα αλλαγής. Μετά από όλα, όλες οι σκέψεις είναι απλώς ενέργεια που περιμένει να επιστρέψει το μπούμερανγκ προς την κατεύθυνση σας.

https://www.instagram.com/p/CrhuJwlpsbU/

Ποιος είναι λοιπόν ο πιο υγιεινός και σίγουρος τρόπος για να αλλάξετε το κάρμα σας προς το καλύτερο; Παρακάτω, επτά προτάσεις.

Κάνε μια καλή πράξη.

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αντιστρέψετε το κάρμα σας. Εάν βάζετε θετική ενέργεια εκεί έξω, θα λάβετε την ίδια θετική ενέργεια πίσω. Βοηθήστε λοιπόν αυτή την ηλικιωμένη γυναίκα να διασχίσει το δρόμο, ρίξτε λίγα ψιλά στο κουτί φιλανθρωπίας ή αγοράστε σε έναν άστεγο ένα cheeseburger. Δώσε και θα λάβεις.

Ακούστε το σύμπαν.

Είστε κάποιος που συνήθως κολλάει στην κίνηση ή στις μεγάλες ουρές; Αντί να χτυπάτε το πόδι σας και να κορνάρετε, σκεφτείτε τι μπορεί να προσπαθεί να σας πει ο Κόσμος. (Υπόδειξη: υπομονή.) Τα μαθήματα που πρέπει να μάθετε είναι εκεί έξω – απλώς πρέπει να ξέρετε πώς να βλέπετε τα μηνύματα πιο καθαρά.

Κάντε ένα διάβασμα Ταρώ ή Ι-Τσινγκ.

Αυτές οι αναγνώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τον καρμικό παλμό μιας ημέρας. Όπως ένα «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης», οι καθημερινές αναγνώσεις του I-Ching είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που σας βοηθά να δείτε ποιες ενέργειες και συμπεριφορές θα σας οδηγήσουν σε μια πιο ομαλή πορεία. Υπάρχουν ακόμη και ειδικές αναγνώσεις Ταρώ που θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με το κάρμα σας.

https://www.instagram.com/p/CrhqhfPPOYN/

Άλλαξε τη ρουτίνα σου.

Αν πηγαίνετε στα ίδια μέρη κάθε μέρα, βλέπετε τους ίδιους ανθρώπους και κάνετε τα ίδια πράγματα και παρατηρήσετε ότι έχετε «κακή τύχη», τροποποιήστε τις ρουτίνες σας. Το σύμπαν μπορεί να προσπαθεί να σας πει ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να σταματήσετε ή ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω που πρέπει να ξεκινήσετε.

Μάθετε για τις προηγούμενες ζωές σας.

Το να μάθετε ποιες επιλογές κάνατε στην προηγούμενη ζωή ή τις ζωές σας μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για τα μοτίβα που βλέπετε σε αυτήν. Μόλις καταλάβετε ποια μαθήματα πρέπει ακόμα να μάθετε, μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας ανάλογα.

Ασκηθείτε στο Φενγκ Σούι.

Η αρχαία τέχνη της τοποθέτησης και το κάρμα έχουν μια συμβιωτική σχέση. Το καλό κάρμα οδηγεί σε καλύτερη ενέργεια και το Φενγκ Σούι απελευθερώνει την αρνητικότητα στους χώρους σας, ανοίγοντας χώρο για τη θετική ενέργεια να ρέει μέσα από το σπίτι σας, αλλά και μέσα σας, βοηθώντας το κάρμα σας να βελτιωθεί. Μάθετε πώς να εφαρμόσετε την αρχαία κινεζική τέχνη του Φενγκ Σούι στη ζωή σας.

https://www.instagram.com/p/CrhduGap6RX/

Μάθετε πώς να συγχωρείτε.

Η εξάσκηση στη συγχώρεση είναι διπλή σύγκρουση στο μέτωπο του κάρμα. Δεν δημιουργείτε μόνο καλό κάρμα από τον εαυτό σας, βοηθάτε επίσης να απελευθερώσετε το άλλο άτομο από το αρνητικό κάρμα. Όταν καταλάβετε ποιες είναι οι καρμικές σας ενέργειες –ποιες εμπειρίες ή άτομα προσελκύετε στη ζωή σας για να λάβετε τα μαθήματα που προσφέρουν– είστε έτοιμοι να αλλάξετε το κάρμα σας.

Να θυμάστε

Οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας, ανεξάρτητα από το πόσο τα γνωρίζετε ή δεν τα γνωρίζετε, επηρεάζουν τους άλλους και καθρεφτίζονται στον κόσμο σας. Όλες οι σκέψεις είναι ενέργεια και κάθε σκέψη στέλνει μια δόνηση που επηρεάζει τα πάντα στο περιβάλλον, από το δικό σας φυσικό σώμα έως κάθε πτυχή του εξωτερικού κόσμου – όλους τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και τον ίδιο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.