Very βερίκοκο…

Στρογγυλό και πορτοκαλοκίτρινο, μοιάζει με μια μικρότερη εκδοχή ενός ροδάκινου

Αγγελική Λάλου

apric

Στρογγυλό και πορτοκαλοκίτρινο, μοιάζει με μια μικρότερη εκδοχή ενός ροδάκινου, αλλά μοιράζονται την τρυφερότητα των μοβ δαμάσκηνων.

Είναι εξαιρετικά θρεπτικά και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη πέψη και υγεία των ματιών.

 

Εδώ είναι μερικά από τα top οφέλη για την υγεία και τη διατροφή που προσφέρει το βερίκοκο

Πολύ θρεπτικά και χαμηλά σε θερμίδες

Τα βερίκοκα είναι πολύ θρεπτικά και περιέχουν πολλές απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Μόνο 2 φρέσκα βερίκοκα (70 γραμμάρια) παρέχουν:

Θερμίδες: 34

Υδατάνθρακες: 8 γραμμάρια

Πρωτεΐνη: 1 γραμμάριο

Λίπος: 0,27 γραμμάρια

Ίνες: 1,5 γραμμάρια

Βιταμίνη Α: 8% της ημερήσιας αξίας

Βιταμίνη C: 8% της ημερήσιας αξίας

Βιταμίνη Ε: 4% της ημερήσιας αξίας

Κάλιο: 4% της ημερήσιας αξίας

Επιπλέον, αυτός ο καρπός είναι μια καλή πηγή βήτα καροτίνης, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, που είναι όλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα σου.

Είναι καλύτερο να απολαμβάνεις τα βερίκοκα ολόκληρα και χωρίς φλοιό, καθώς η φλούδα του διαθέτει μεγάλες ποσότητες ινών και θρεπτικών συστατικών

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης και των βιταμινών A, C και E.

Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μια ομάδα αντιοξειδωτικών πολυφαινολών που ονομάζονται φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.

Τα κύρια φλαβονοειδή στα βερίκοκα είναι τα χλωρογενικά οξέα, οι κατεχίνες και η κουερσετίνη.

Αυτές οι ενώσεις λειτουργούν για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι επιβλαβείς ενώσεις που βλάπτουν τα κύτταρα και προκαλούν οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες συνδέεται με την παχυσαρκία και πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις.

Μπορεί να προωθήσει την υγεία των ματιών

Τα βερίκοκα διαθέτουν πολλές ενώσεις που είναι απαραίτητες για την υγεία των ματιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και Ε.

apri2

Μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματος

Η κατανάλωση βερίκοκων μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σου.

Οι κύριες αιτίες των ρυτίδων και της βλάβης του δέρματος είναι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ο ήλιος, η ρύπανση και ο καπνός των τσιγάρων.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της υπεριώδους (UV) έκθεσης στο φως, των ηλιακών εγκαυμάτων και του κινδύνου μελανώματος.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να καταπολεμήσεις μερικές από αυτές τις βλάβες του δέρματος μέσω μιας υγιεινής διατροφής με αντιοξειδωτικά, τα οποία παρέχουν τα βερίκοκα.

Οι βιταμίνες C και E, και οι δύο που βρίσκονται σε αυτό το φρούτο, μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη C προστατεύει από την υπεριώδη βλάβη και τους περιβαλλοντικούς ρύπους εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Επιπλέον, αυτή η βιταμίνη βοηθά στην κατασκευή κολλαγόνου, το οποίο δίνει στο δέρμα δύναμη και ελαστικότητα. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί από βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία και να αποτρέψει τις ρυτίδες.

 

Πηγή: botrini.gr

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares