Skip to main content

FOOD

Κρύο καιρός για….αβοκάντο

Μερικοί καλοί  λόγοι να εντάξεις στην διατροφή σου τον πράσινο αυτό θησαυρό

 



 

Ένας ακόμα λόγος που αξίζει να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τον Δεκέμβριο, εκτός από τα Χριστούγεννα, είναι το αβοκάντο. Όπως ακριβώς κατάλαβες, η ιδανικότερη εποχή να καταναλώσεις το ευεργετικό αυτό φρούτο (γιατί φρούτο είναι και όχι λαχανικό, όπως πολλοί νομίζουν λάθος) έφτασε και ξεκινά από σήμερα κιόλας, με διάρκεια τους επόμενους 3 4 μήνες. Το αβοκάντο μπορεί να είναι ολίγον τι τσιμπημένο στην τιμή του, ωστόσο κάνει πλουσιότερο τον οργανισμό σου χάρι στο αξιοσημείωτο διατροφικό του προφίλ. Αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Κ, Β6, Ε και C, ενώ η περιεκτικότητα σου σε χαλκό, φολικό οξύ και κάλιο παραμένει ασύγκριτη. Τα 100 γραμμάρια αβοκάντο (περίπου ένα τεμάχιο) περιέχουν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία απορροφάται εξαιρετικά εύκολα από το σώμα, καθώς ο πράσινος αυτός θησαυρός περιέχει επίσης και φυτικές ίνες.

 

 

Γιατί να προσθέσεις το αβοκάντο στην διατροφή σου;

Επειδή επιτρέπει μεγαλύτερη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων. Καταναλώνοντας αβοκάντο συστηματικά, ο οργανισμός σου έχει την δυνατότητα να προσλαμβάνει μεγαλύτερη ποσότητα των βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τις φυτικές τροφές που τρως κάθε μέρα. Μάλιστα μελέτες έχουν αποδείξει πως το αβοκάντο μπορεί να διπλασιάσει την απορρόφηση της βήτα καροτίνης και να μετατρέψει την προβιταμίνη Α σε βιταμίνη Α.

Επειδή ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς. Τα καλά λιπαρά που περιέχει το αβοκάντο ελέγχουν την κακή χοληστερίνη (LDL) ενώ ρίχνουν τα επίπεδά της. Επιπλέον σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

 

 

Επειδή βελτιώνει την ψυχική υγεία, απομακρύνοντας τον κίνδυνο της κατάθλιψης. Όπως προανέφερα το αβοκάντο είναι πλούσιο σε Β6, η οποία σύμφωνα με έρευνες καταπολεμά την κατάθλιψη. Ταυτόχρονα, η τρυπτοφάνη που περιέχει και μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο, είναι υπεύθυνες για τα αισθήματα ευτυχίας και ευημερίας που νιώθουμε.

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός