Skip to main content

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σουΕίναι οι στιγμές εκείνες που ξέρεις πού να στρίψεις ενώ νιώθεις ότι έχεις χαθεί. Ή που η εντύπωσή σου για κάποιον που δεν ξέρεις αποδεικνύεται ότι είναι σωστή. Με απλά λόγια, αυτό το συναίσθημα είναι διαισθητικό και ενστικτώδες, όπως μια εσωτερική φωνή ή μια έκτη αίσθηση. Απλώς έρχεται σε σένα και δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Είναι η αίσθηση του «να ξέρεις κάτι» χωρίς να ξέρεις το πώς.

Το ένστικτό σου είναι κάτι σαν το λογισμικό που είναι γραμμένο μέσα σου και ανανεώνεται με το νέο υλικό που προέρχεται από τις εμπειρίες που βιώνεις με τα χρόνια. Μέσα σου καταγράφονται αναμνήσεις, φόβοι, ανησυχίες, όνειρα. Όλα αυτά αποτελούν το προσωπικό σου data base από το οποίο αντλεί πληροφορίες που αξιοποιεί ο εσωτερικός σου μηχανισμός που ακούει και ως ένστικτο.

Μερικές φορές, είναι παρόμοιο με ένα προειδοποιητικό σήμα και μια κόκκινη σημαία ότι κάτι είναι λάθος, και σε άλλες περιπτώσεις, είναι σαν ένας οδηγός που σου δείχνει την πορεία. Κυρίως, είναι ένα συναίσθημα που κατακλύζει ολόκληρο το σώμα σου και συνήθως το νιώθεις να προέρχεται από την κοιλιά ή το στομάχι σου.

diaisthisi-a

Σημάδια ενεργού ενστίκτου

Δεν είναι όλα η διαίσθησή σου. Μερικές φορές, όταν φοβάσαι και δεν είσαι σίγουρη για τη λήψη μιας σημαντικής απόφασης, μπορεί να νιώσεις ότι ενεργοποιείται το ένστικτό σου. Το ένστικτό σου είναι συνδεδεμένο εκτός από τον εσωτερικό σου εαυτό και με την ενέργεια του σύμπαντος και με υπάρξεις ή δυνάμεις που δεν γίνονται ορατές ή αισθητές με τις ανθρώπινες αισθήσεις – θα μπορούσες να πεις ότι σε συνδέει με οτιδήποτε θεϊκό ή υπερφυσικό. Και υπάρχουν μερικές σαφείς ενδείξεις για να δεις κατά πόσο το λαμβάνεις υπόψη σου.

Βλέποντας έναν «αριθμό αγγέλου» είναι σαν να ακούς ένα κουδούνι κινδύνου

Έχεις ακούσει ποτέ για τους αριθμούς των αγγέλων; Ακόμα κι αν η απάντηση είναι αρνητική, είναι σίγουρο ότι τους έχεις συναντήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή, παρόλο που ίσως να μην το γνωρίζεις. Με απλά λόγια, οι άγγελοι και οι θεϊκές δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτούς τους αριθμούς για να επικοινωνήσουν μαζί σου. Ναι, θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαν απλώς να χτυπήσουν την πόρτα σου, να σου πουν τι να κάνεις και να επιλύσεις όλα σου τα διλήμματα.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Παρ' όλα αυτά, οι άγγελοι με κάποιο τρόπο χτυπούν το κουδούνι σου στέλνοντάς σου αυτά τα κωδικοποιημένα μηνύματα. Πρόκειται για αριθμητικές ακολουθίες που βλέπεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Πόσες φορές πέτυχες τον εαυτό σου να πέφτει συνεχώς πάνω στους ίδιους αριθμούς;

Για παράδειγμα, κοιτάζεις το ημερολόγιο και το μόνο που βλέπεις είναι ο αριθμός 5; Καλείς έναν αριθμό τηλεφώνου που έχει 333; Ή, πιο συχνά, κοιτάζεις το ρολόι και η ώρα είναι 11:11; Ε λοιπόν δεν πρόκειται πάντα για απλώς μια σύμπτωση. Στην πραγματικότητα, κάθε ένας από αυτούς τους αριθμούς αγγέλου έχει το μήνυμά του. Η δουλειά σου είναι να αρχίζεις να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές για να καταλάβεις τι σου λένε.

Η εμφάνιση αυτών των αριθμών είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και σημαντικά σημάδια ότι υπάρχει μέσα σου η έκτη αίσθηση.

diaisthisi-b

Ένα όνειρο είναι ένας τρόπος για να σου μιλήσει το υποσυνείδητο

Ένα άλλο σημάδι για το γιατί δεν πρέπει ποτέ να αμφισβητήσεις το ένστικτό σου είναι τα όνειρά σου. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, τα όνειρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εντελώς τυχαία. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή και δεν αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα ή την ψυχική σου υγεία. Παρόλο που τα όνειρα είναι ένας τρόπος που ο εγκέφαλός μας εκφράζει και επεξεργάζεται όλα όσα έχει περάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι ονειρεύονται τόσο έντονα που δυσκολεύονται να διακρίνουν τα όνειρά τους από την πραγματικότητα.

Εάν είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, έχω κάποια καλά νέα για σένα: αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι την εσωτερική σου φωνή για κάτι και για κάποιον. Στην πραγματικότητα, είναι σαν να έχεις υπερδυνάμεις.

Η διαίσθησή σου είναι τόσο δυνατή που συνεχίζει να σου στέλνει σήματα ακόμα και όταν κοιμάσαι. Το ένστικτό σου λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο.

Πώς συνδέονται τα όνειρα με το ένστικτο; Και τα δύο διέπονται από το υποσυνείδητο. Αγνοούν ό,τι είναι λογικό, αλλά σου στέλνουν πάντα ένα μήνυμα. Παρά το γεγονός ότι δεν είσαι σε θέση να συνδέσεις τις τελείες, η αίσθηση και η εντύπωση που σου άφησε σε σας ακολούθησε για μια ολόκληρη μέρα. Μόνο όταν όλα τα κομμάτια του παζλ ενωθούν μαζί θα συνειδητοποιήσεις ότι έλαβες το μήνυμα από το υποσυνείδητό σου ενώ κοιμόσουν.

Η ενσυναίσθηση είναι μέρος του ενστίκτου σου

Τι σημαίνει να έχεις αναπτυγμένη ενσυναίσθηση; Είναι η ικανότητα να νιώθεις τι νιώθουν οι άλλοι. Σε ένα βαθμό, είναι η ικανότητα να διαβάζεις το μυαλό των ανθρώπων και να βλέπεις τις προθέσεις τους. Η ενσυναίσθηση σημαίνει ότι είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις τι αισθάνεται το άλλο άτομο χωρίς να χρειάζεται να εκφράσει οτιδήποτε. Είναι επίσης το να είσαι συμπονετική και να επηρεάζεσαι έντονα από τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων. Η διάδραση του ενστίκτου με την ενσυναίσθηση είναι το κατά πόσο πέφτεις μέσα στην πρώτη σου εντύπωση για κάποιον – ή το πώς δεν σε ξεγελάει η προσπάθεια κάποιου ή το παρουσιαστικό του σε σχέση με το πώς σε κάνει ο ίδιος να νιώθεις.

diaisthisi-c

Ποιες φορές είναι απαραίτητο να ακούσεις το ένστικτό σου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ποια είναι η διαφορά μεταξύ του να δείξουν εμπιστοσύνη στην έκτη αίσθηση σας και στο να νιώθουν παρανοϊκοί. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όπου είναι πολύ πιο ασφαλές να ακούς το ένστικτό σου από τη δήθεν φωνή της λογικής. Ειδικά όσον αφορά την επαφή σου με καινούργιους ανθρώπους, με άντρες που προσπαθούν να σε πείσουν για τις αγαθές τους προθέσεις ενώ η καρδιά σου σου λέει να φύγεις μακριά. Όταν νομίζεις ότι έχεις πάρει τι λάθος απόφαση αλλά η εσωτερική σου ορμή σε σπρώχνει εκεί που τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν η καλύτερη απόφαση. Όταν έχεις καλή σχέση με το σώμα και το μυαλό σου και μπορείς να διακρίνεις προειδοποιητικά σημάδια ώστε να προλαμβάνεις κινδύνους για την υγεία σου.

Το να ακούς το ένστικτό σου σου δίνει αυτοπεποίθηση, καλή γνώση του εαυτού σου και των δυνάμεών σου, σε προφυλάσσει από τοξικούς ανθρώπους και σχέσεις που μπορούν να σε βλάψουν και σε βοηθά να μένεις συνδεδεμένη με τη λογική, τις αισθήσεις, το σύμπαν και τους άλλους – αποτελεί την πιο ασφαλή γέφυρα ανάμεσα σε όλα όσα έχεις ζήσει και σε αυτά που πρόκειται να βιώσεις.

diaisthisi-d

Γιατί να εμπιστευτείς τη διαίσθησή σου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος πρέπει να εμπιστευτεί το ένστικτό του. Μερικοί ασφαλείς λόγοι είναι

Το 88% πιστεύει ότι η διαίσθησή τον εξυπηρετεί καλά: Μια μελέτη δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο επιλογές που βασίζονται μόνο στο ένστικτο, οι συμμετέχοντες έκαναν τη σωστή κλήση έως και το 90 τοις εκατό των περιπτώσεων. Προσπαθήστε να δώσετε στη διαίσθησή σας μια ευκαιρία και να την κάνετε μέρος της ζωής σας.

Βοηθά να λάβετε αποφάσεις γρηγορά: Η διαίσθηση παίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Όταν ένα άτομο ακολουθεί το μητρικό έντερο, τότε ο χρόνος που χρειάζεται για σκέψη, ανάλυση και επεξεργασία μειώνεται και οι αποφάσεις λαμβάνονται σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

 diaisthisi-e

Καλλιεργήστε τη διαίσθησή σας με σωστό τρόπο:

Να έχετε καθαρό μυαλό: Το να είστε σε καθαρή κατάσταση του μυαλού σας βοηθά να αναγνωρίζετε και να επεξεργάζεστε σωστά τις πληροφορίες. Διώξτε διανοητικά και σωματικά την ακαταστασία που υπάρχει μέσα.

Σημειώστε τις αισθήσεις στο σώμα σας: Η διαίσθηση στηρίζεται στις αισθήσεις μέσα στο σώμα. Μάθετε λοιπόν να αναγνωρίζετε και να καταλαβαίνετε τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας και προσπαθήστε να ενεργήσετε ανάλογα. Μην παρασυρθείτε από σκέψεις αντίθετα συντονιστείτε στο σώμα σας όπου βρίσκεται η διαίσθησή σας.

Focus: Διατηρήστε την εστίασή σας, εάν την βρείτε να μετατοπίζεται σε άλλα άτομα και πράγματα, φέρτε την πίσω και διατηρήστε την εστίασή σας στη θέση της.

Να θυμάστε ότι η εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σας είναι ένα ταξίδι που θα επαναλαμβάνει την παραπάνω διαδικασία σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Γιατί είναι απαραίτητο να αφήνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου και ως νέα μαμά

Ακόμη κι αν μόλις έφερες στον κόσμο το μωρό σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, διατηρώντας συνήθειες που σου κάνουν καλό

SELF-LOVE

6 δημιουργικοί τρόποι για να επενδύσεις στο self-love

Όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις για να χαρίσεις πολύτιμο χρόνο και φροντίδα προς τον εαυτό σου

SELF-LOVE

Πέντε τρόποι για να θέσεις ως προτεραιότητα τον εαυτό σου αυτό το καλοκαίρι

Πώς να δείξεις αγάπη και φροντίδα σε εσένα τους καλοκαιρινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Ιουλίου

Μην επιτρέπετε σε μικρά πράγματα να επηρεάζουν τη διάθεσή σας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές

Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα.  

FASHION TRENDS

8 μονόχρωμα ολόσωμα μαγιό που θα φορέσεις και ως κορμάκι

Εκμεταλλεύσου τη θερινή σου στολή παραλίας και για looks στο νησί ή και την πόλη