Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου

Τι πρέπει να κάνεις για να δώσεις την πολυπόθητη ώθηση στον μεταβολισμό σου;



Για να διατηρείς το σώμα σου σε φόρμα δεν χρειάζεται να κάνεις εξαντλητικές δίαιτες, ούτε να περνάς άπειρες ώρες στο γυμναστήριο, ξεχνώντας τι θα πει κοινωνική ζωή. Το κλειδί για καλλίγραμμο σώμα είναι στην πραγματικότητα ένας λειτουργικός μεταβολισμός. Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να τον ξυπνήσεις εύκολα και γρήγορα.

Κοιμήσου καλά

Για κάθε δύο ώρες λιγότερες που κοιμάσαι μέσα στη μέρα καθυστερείς την απώλεια βάρους σου κατά περίπου 250 γρ. Αν δεν κοιμάσαι τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ αυξάνεται κατά πολύ η γρελίνη, η ορμόνη της πείνας, στον οργανισμό σου, γι’ αυτό μην αμελείς τον ύπνο σου.

Διαχειρίσου το άγχος

Το άγχος εμποδίζει την απώλεια βάρους, επηρεάζοντας τις ορμόνες σου και κάνοντας επίθεση στο θυρεοειδή σου. Γι’ αυτό προσπάθησε να χαλαρώσεις και αν νιώθεις ότι πνίγεσαι πραγματικά από αυτό, ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού.

Πιες αρκετό νερό

Ο πιο εύκολος τρόπος για να είσαι πάντα ενυδατωμένη, άρα και να έχεις έναν λειτουργικό μεταβολισμό είναι να πίνεις περίπου 10 ποτήρια νερό τη μέρα. Ξεκίνα από τη στιγμή που ξυπνάς και έχε πάντα δίπλα σου ένα ποτήρι ή ένα μπουκαλάκι με νερό.

Φάε τις τροφές που ταιριάζουν με τη χημεία του σώματός σου

Επίλεξε τις τροφές που το σώμα σου μπορεί εύκολα να χωνέψει και άσε στην άκρη όσες από αυτές νιώθεις ότι πάντοτε σου προκαλούν έντονο φούσκωμα. Κάτι ξέρει ο οργανισμός σου.

Γυμνάσου για 8-10 λεπτά το πρωί ή το μεσημέρι.

Θα αυξήσεις έτσι τα επίπεδα της σεροτονίνης σου και θα μειώσεις την κορτιζόλη, την ορμόνη δηλαδή του άγχους που ευνοεί την αύξηση βάρους και καθυστερεί το μεταβολισμό σου.

Σταμάτα την υπερβολική γυμναστική

Παρότι μπορεί να έχεις βρει μια ρουτίνα άσκησης που θεωρείς πως σου ταιριάζει, υπάρχει η πιθανότητα να το παρακάνεις με τη γυμναστική και να ασκείσαι λάθος ώρα. Η πολύ έντονη άσκηση μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες που καθυστερούν τη λειτουργία του μεταβολισμού σου, όπως η κορτιζόλη, τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη. Αυτές με τη σειρά τους επηρεάζουν το θυρεοειδή σου, τον βασικό αδένα του μεταβολισμού, επιβραδύνοντάς τον τελικά. Γι΄αυτό επίλεξε πιο ήπιες γυμναστικές και απόφυγε τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου