Σήμερα πάμε σινεμά - AllYou.gr

Search

 

Σήμερα πάμε σινεμά

Για μια "Αγάπη ανέφικτη"!

21 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Allyou Team

Μια αγάπη ανέφικτη
(Un Amour Impossible)

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Christine Angot, η 10η ταινία της Κατρίν Κορσινί είναι μια ιστορία αγάπης: της αδιαπραγμάτευτης αγάπης μιας μητέρας για την κόρη της, της ανέφικτης αγάπης μιας γυναίκας για ένα άντρα που την απορρίπτει και της αγάπης μιας κόρης για έναν πατέρα που ήταν πάντα απών.

Ηρωίδα της ταινίας η Ρασέλ, μια απλή υπάλληλος γραφείου που  συναντάει τον Φιλίπ ένα νέο αριστοκρατικής οικογένειας και ζουν ένα παθιασμένο έρωτα. Από τον σύντομο έρωτα τους γεννιέται η Σαντάλ. Ο Φιλίπ να αρνείται τον γάμο λόγω διαφοράς κοινωνικής τάξης, η Ρασέλ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της και έτσι αρχίζει ο μεγάλος αγώνας μιας ερωτευμένης όσο και περήφανης μάνας για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.

aaamourin.jpg


Μιλώντας για την ηρωίδα της η Κορσινί δείχνει πόσο την έχει συνεπάρει η προσωπικότητα της: "Η Ρασέλ είναι μια αποφασιστικά μοντέρνα γυναίκα. Δεν ντρέπεται για την κόρη της – κάτι σπάνιο για εκείνα τα χρόνια. Αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη να την μεγαλώσει μόνη της, κάτω από τα επικριτικά μάτια της επαρχιακής κοινωνίας. Για την ίδια, η κόρη της έχει πατέρα και είναι ένα παιδί που γεννήθηκε από αγάπη, και αυτό της δίνει τη δύναμη να αγωνιστεί για να αναγνωρίσει ο Φιλίπ την πατρότητα. Είναι αυτός ο αγώνας που δίνει εδώ και χρόνια όμως, που αργότερα θα γίνει το τυφλό της σημείο. Δεν συνειδητοποιεί, ή δεν βλέπει, ότι τη στιγμή που κερδίζει την αναγνώριση, ουσιαστικά είναι σαν να του προσφέρει την κόρη της. Η απόλυτη διαστροφή από την πλευρά του Φιλίπ, ξεκινά από αυτή την αναγνώριση. Υπάρχουν στοιχεία τραγωδίας στην ιστορία, αλλά και στοιχεία θρίλερ. Είναι συναρπαστικό. Την στιγμή που η Ρασέλ θεωρεί ότι έχει κερδίσει, τότε χάνει τα πάντα. Η σχέση μητέρας-κόρης βρίσκεται στην καρδιά του βιβλίου και είναι ένα θέμα που ήθελα να αγγίξω εδώ και πολύ καιρό."

«Η καλύτερη ταινία της Κορσινί, μέχρι τώρα» GUARDIAN

«Γεμάτο δυνατές στιγμές » EMPIRE

«Τρυφερή και ζωντανή» SUNDAY TIMESΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Στον Πολυχώρο Vault

Ξεκινάει σήμερα Φεστιβάλ Κωμωδίας!

Πάμε στο Bios για μια "Άγνωστη Γη"

... που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Φρέαρ