Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Follow your heart: Πώς μπορείς να βασίζεσαι περισσότερο στο ένστικτό σου

Οι περισσότερες απαντήσεις για τις μεγάλες ερωτήσεις σου βρίσκονται ήδη μέσα σου



Το ένστικτό σου είναι κάτι σαν το λογισμικό που είναι γραμμένο μέσα σου και ανανεώνεται με το νέο υλικό που προέρχεται από τις εμπειρίες που βιώνεις με τα χρόνια. Μέσα σου καταγράφονται αναμνήσεις, φόβοι, ανησυχίες, όνειρα. Όλα αυτά αποτελούν το προσωπικό σου data base από το οποίο αντλεί πληροφορίες που αξιοποιεί ο εσωτερικός σου μηχανισμός που ακούει και ως ένστικτο. Είναι οι στιγμές εκείνες που ξέρεις πού να στρίψεις ενώ νιώθεις ότι έχεις χαθεί. Ή που η εντύπωσή σου για κάποιον που δεν ξέρεις αποδεικνύεται ότι είναι σωστή.

Με απλά λόγια, αυτό το συναίσθημα είναι διαισθητικό και ενστικτώδες, όπως μια εσωτερική φωνή ή μια έκτη αίσθηση. Απλώς έρχεται σε σένα και δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Είναι η αίσθηση του «να ξέρεις κάτι» χωρίς να ξέρεις το πώς.

Μερικές φορές, είναι παρόμοιο με ένα προειδοποιητικό σήμα και μια κόκκινη σημαία ότι κάτι είναι λάθος, και σε άλλες περιπτώσεις, είναι σαν ένας οδηγός που σου δείχνει την πορεία. Κυρίως, είναι ένα συναίσθημα που κατακλύζει ολόκληρο το σώμα σου και συνήθως το νιώθεις να προέρχεται από την κοιλιά ή το στομάχι σου.

Σημάδια ενεργού ενστίκτου

Δεν είναι όλα η διαίσθησή σου. Μερικές φορές, όταν φοβάσαι και δεν είσαι σίγουρη για τη λήψη μιας σημαντικής απόφασης, μπορεί να νιώσεις ότι ενεργοποιείται το ένστικτό σου. Το ένστικτό σου είναι συνδεδεμένο εκτός από τον εσωτερικό σου εαυτό και με την ενέργεια του σύμπαντος και με υπάρξεις ή δυνάμεις που δεν γίνονται ορατές ή αισθητές με τις ανθρώπινες αισθήσεις – θα μπορούσες να πεις ότι σε συνδέει με οτιδήποτε θεϊκό ή υπερφυσικό. Και υπάρχουν μερικές σαφείς ενδείξεις για να δεις κατά πόσο το λαμβάνεις υπόψη σου.

Βλέποντας έναν «αριθμό αγγέλου» είναι σαν να ακούς ένα κουδούνι κινδύνου

Έχεις ακούσει ποτέ για τους αριθμούς των αγγέλων; Ακόμα κι αν η απάντηση είναι αρνητική, είναι σίγουρο ότι τους έχεις συναντήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή, παρόλο που ίσως να μην το γνωρίζεις. Με απλά λόγια, οι άγγελοι και οι θεϊκές δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτούς τους αριθμούς για να επικοινωνήσουν μαζί σου. Ναι, θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαν απλώς να χτυπήσουν την πόρτα σου, να σου πουν τι να κάνεις και να επιλύσεις όλα σου τα διλήμματα.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Παρ' όλα αυτά, οι άγγελοι με κάποιο τρόπο χτυπούν το κουδούνι σου στέλνοντάς σου αυτά τα κωδικοποιημένα μηνύματα. Πρόκειται για αριθμητικές ακολουθίες που βλέπεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Πόσες φορές πέτυχες τον εαυτό σου να πέφτει συνεχώς πάνω στους ίδιους αριθμούς;

Για παράδειγμα, κοιτάζεις το ημερολόγιο και το μόνο που βλέπεις είναι ο αριθμός 5; Καλείς έναν αριθμό τηλεφώνου που έχει 333; Ή, πιο συχνά, κοιτάζεις το ρολόι και η ώρα είναι 11:11; Ε λοιπόν δεν πρόκειται πάντα για απλώς μια σύμπτωση. Στην πραγματικότητα, κάθε ένας από αυτούς τους αριθμούς αγγέλου έχει το μήνυμά του. Η δουλειά σου είναι να αρχίζεις να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές για να καταλάβεις τι σου λένε.

Η εμφάνιση αυτών των αριθμών είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και σημαντικά σημάδια ότι υπάρχει μέσα σου η έκτη αίσθηση.

Ένα όνειρο είναι ένας τρόπος για να σου μιλήσει το υποσυνείδητο

Ένα άλλο σημάδι για το γιατί δεν πρέπει ποτέ να αμφισβητήσεις το ένστικτό σου είναι τα όνειρά σου. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, τα όνειρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εντελώς τυχαία. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή και δεν αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα ή την ψυχική σου υγεία. Παρόλο που τα όνειρα είναι ένας τρόπος που ο εγκέφαλός μας εκφράζει και επεξεργάζεται όλα όσα έχει περάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι ονειρεύονται τόσο έντονα που δυσκολεύονται να διακρίνουν τα όνειρά τους από την πραγματικότητα.

Εάν είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, έχω κάποια καλά νέα για σένα: αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι την εσωτερική σου φωνή για κάτι και για κάποιον. Στην πραγματικότητα, είναι σαν να έχεις υπερδυνάμεις.

Η διαίσθησή σου είναι τόσο δυνατή που συνεχίζει να σου στέλνει σήματα ακόμα και όταν κοιμάσαι. Το ένστικτό σου λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο.

Πώς συνδέονται τα όνειρα με το ένστικτο; Και τα δύο διέπονται από το υποσυνείδητο. Αγνοούν ό,τι είναι λογικό, αλλά σου στέλνουν πάντα ένα μήνυμα. Παρά το γεγονός ότι δεν είσαι σε θέση να συνδέσεις τις τελείες, η αίσθηση και η εντύπωση που σου άφησε σε σας ακολούθησε για μια ολόκληρη μέρα. Μόνο όταν όλα τα κομμάτια του παζλ ενωθούν μαζί θα συνειδητοποιήσεις ότι έλαβες το μήνυμα από το υποσυνείδητό σου ενώ κοιμόσουν.

Η ενσυναίσθηση είναι μέρος του ενστίκτου σου

Τι σημαίνει να έχεις αναπτυγμένη ενσυναίσθηση; Είναι η ικανότητα να νιώθεις τι νιώθουν οι άλλοι. Σε ένα βαθμό, είναι η ικανότητα να διαβάζεις το μυαλό των ανθρώπων και να βλέπεις τις προθέσεις τους. Η ενσυναίσθηση σημαίνει ότι είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις τι αισθάνεται το άλλο άτομο χωρίς να χρειάζεται να εκφράσει οτιδήποτε. Είναι επίσης το να είσαι συμπονετική και να επηρεάζεσαι έντονα από τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων. Η διάδραση του ενστίκτου με την ενσυναίσθηση είναι το κατά πόσο πέφτεις μέσα στην πρώτη σου εντύπωση για κάποιον – ή το πώς δεν σε ξεγελάει η προσπάθεια κάποιου ή το παρουσιαστικό του σε σχέση με το πώς σε κάνει ο ίδιος να νιώθεις.

Ποιες φορές είναι απαραίτητο να ακούσεις το ένστικτό σου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ποια είναι η διαφορά μεταξύ του να δείξουν εμπιστοσύνη στην έκτη αίσθηση σας και στο να νιώθουν παρανοϊκοί. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όπου είναι πολύ πιο ασφαλές να ακούς το ένστικτό σου από τη δήθεν φωνή της λογικής. Ειδικά όσον αφορά την επαφή σου με καινούργιους ανθρώπους, με άντρες που προσπαθούν να σε πείσουν για τις αγαθές τους προθέσεις ενώ η καρδιά σου σου λέει να φύγεις μακριά. Όταν νομίζεις ότι έχεις πάρει τι λάθος απόφαση αλλά η εσωτερική σου ορμή σε σπρώχνει εκεί που τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν η καλύτερη απόφαση. Όταν έχεις καλή σχέση με το σώμα και το μυαλό σου και μπορείς να διακρίνεις προειδοποιητικά σημάδια ώστε να προλαμβάνεις κινδύνους για την υγεία σου.

Το να ακούς το ένστικτό σου σου δίνει αυτοπεποίθηση, καλή γνώση του εαυτού σου και των δυνάμεών σου, σε προφυλάσσει από τοξικούς ανθρώπους και σχέσεις που μπορούν να σε βλάψουν και σε βοηθά να μένεις συνδεδεμένη με τη λογική, τις αισθήσεις, το σύμπαν και τους άλλους – αποτελεί την πιο ασφαλή γέφυρα ανάμεσα σε όλα όσα έχεις ζήσει και σε αυτά που πρόκειται να βιώσεις.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.