Skip to main content

SINGLES

Πώς αφήνεσαι να συγχωρέσεις ανάλογα με το ζώδιό σου

Δες ποια είναι τα ζώδια που συγχωρούν πιο εύκολο – από το 1 έως το 12



Το πόσο επιεικής είσαι μπορεί να καθοριστεί από διαφορετικούς παράγοντες όπως οι προηγούμενες εμπειρίες, η συγκεκριμένη κατάσταση την οποία καλείσαι να αντιμετωπίσεις, η ενσυναίσθηση που διαθέτεις, ακόμη και το ζώδιό σου. Στην αστρολογία, ορισμένα ζώδια είναι γνωστά ότι είναι πολύ πιο επιεική από άλλα. Σύμφωνα με τους αστρολόγους, τα πιο επιεική ζώδια έχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά.

Μερικά ζώδια είναι απλώς πιο συμπονετικά από τη φύση τους, ενώ άλλα έχουν ισχυρότερη αίσθηση δικαιοσύνης και πιστεύουν ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά ένα κοινό νήμα ανάμεσα σε όλα τα ζώδια που συγχωρούν είναι ότι τείνουν να είναι πιο θετικά και αισιόδοξα στην οπτική τους για τη ζωή, κάτι που τα κάνει πιο γρήγορα να συγχωρούν και να απομακρυνθούν από οποιαδήποτε αρνητική εμπειρία.

Εδώ θα δεις από το 1 έως το 12 ποια είναι τα πιο επιεική και συγχωρητικά ζώδια:

1. ΙΧΘΥΣ

Είσαι επιεικής — ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ συγχωρητικός για το καλό σου. Αν ο Γκάντι και η Μητέρα Τερέζα είχαν ένα μωρό, θα ήσουν εσύ. Στάζεις από συμπόνια και αυτοεξομάλυνση—τόσο πολύ που γίνεται ακατάστατο και πρέπει να το σκουπίσεις. Το πρόβλημά σας είναι ότι είστε πολύ καλοί και έχετε υπερβολική συνείδηση – θα συγχωρήσετε κάποιον επειδή δεν θέλετε να αισθάνεται ένοχος, ανεξάρτητα από το πόσο θα έπρεπε να αισθάνεται ένοχος.

2. ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είσαι λίγο πιεστικός, έτσι δεν είναι; Ζητάς τόσο γρήγορα συγγνώμη, είναι σαν μια διανοητική εκδοχή της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Θα δέχεσαι πάντα μια ειλικρινή συγγνώμη. Θα συμπάσχεις ακόμη και με τον ανόητο λόγο που θα σου ξεφουρνίσουν ως δικαιολογία για το ότι σε πλήγωσαν εξαρχής, ακόμα κι αν συνειδητοποιήσεις ότι είναι μια ανόητη και ψεύτικη δικαιολογία. Έχεις καεί από την τάση σου να συγχωρείς, αλλά εξακολουθείς να κρατάς το χέρι σου πάνω από την ανοιχτή φωτιά, νομίζοντας ότι δεν θα καείς αυτή τη φορά.

3. ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θα συγχωρήσεις για έναν υψηλότερο σκοπό, να κρατήσεις κάτι καλό μαζί, όπως μια φιλία ή ένα ειδύλλιο. Θα συγχωρήσεις αν ακούσεις γνήσιες τύψεις ή αν πιστεύεις ότι αξίζεις να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στο άτομο. Συνειδητοποιείς ότι το μίσος σε τρώει όπως το οξύ από μέσα προς τα έξω, οπότε γρήγορα θα απαλλαγείς από τη μνησικακία. Δεν ωφελεί να ξεσκίζεις τον εαυτό σου επειδή κάποιος άλλος ήταν απερίσκεπτος.

4. ΚΡΙΟΣ

Καίγεσαι από οργή… στην αρχή. Αλλά δεν κρατάει πολύ. Δεν έχεις ούτε τον χρόνο ούτε τους μυς για να κουβαλήσεις όλη αυτή τη δυσαρέσκεια. Δεν συγχωρείς αμέσως – πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Και ίσως κάτι λίγο παραπάνω για να αναπληρώσουν τη ζημιά. Ίσως το δείπνο να ήταν ωραίο. Ή εκείνες τις διακοπές του Σαββατοκύριακου που σκέφτεστε να κάνετε. Ένα μικρό δείγμα των τύψεων τους.

5. ΔΙΔΥΜΟΙ

Η διχασμένη προσωπικότητά σου χωρίζει κατά το πόσο ακραία ήταν η παράβαση. Τα μικροπράγματα τα συγχωρείς εύκολα. Τα μεγάλα πράγματα, όχι τόσο. Το μόνο πράγμα που δεν θα συγχωρήσεις είναι η ρομαντική απιστία. Α, και αν κάποιος πει κάτι κακό για την οικογένειά σου. Άρα αυτά είναι δύο πράγματα. Θα συγχωρήσεις επίσης αν είσαι ερωτευμένος. Αν όχι, ξέχασέ το. Τρία πράγματα λοιπόν. Οπότε, εντάξει, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θα συγχωρήσεις.

6. ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν σου αρέσει… ή αγαπάς… το άτομο που σε έβλαψε, είναι πολύ πιο πιθανό να το συγχωρήσεις. Θα ξενερώσεις μαζί τους, ακόμα και όταν τους συγχωρείς. Θέλεις να τους στριμώξεις λίγο. Το απολαμβάνεις. Θα συγχωρήσεις κάποιον το πολύ δύο φορές. Η τρίτη φορά είναι θανατηφόρα.

7. ΛΕΩΝ

Θα συγχωρήσεις –μερικές φορές– εάν όχι μόνο ζητήσουν συγγνώμη, αλλά αν με κάποιον τρόπο επανορθώσουν για τη ζημιά που προκάλεσαν, ή τουλάχιστον πληρώσουν αποζημίωση. Επίσης, απολαμβάνεις να τους βλέπεις να γκρεμίζονται, γιατί σου δίνει πίσω το πάνω χέρι. Δεν κρατάς κακία, απλώς σβήνεις κάποιον από τη ζωή σου. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είσαι άγιος – είναι εξίσου πιθανό ανά πάσα στιγμή να χρειαστείς συγχώρεση περισσότερο από ό,τι θα χρειαστεί να τη χορηγήσεις.

8. ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάπως συγχωρείς τους ανθρώπους με την πολύ στενή έννοια ότι θα συνεχίσεις να διατηρείς επαφή μαζί τους, αλλά δεν τους αφήνεις ποτέ να ξεχάσουν ούτε στιγμή. Θα αναφέρεις τι έκαναν ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να μπουν στον πειρασμό να σου κάνουν κάτι χειρότερο. Εφόσον κρατάς ακόμα τα πόδια τους στη φωτιά, είναι ένα αδύναμο είδος συγχώρεσης. Πραγματικά δεν είναι καθόλου συγχώρεση. Είναι απλώς ένας τρόπος να βασανίσεις το άτομο που σε αδίκησε.

9. ΖΥΓΟΣ

Συνήθιζες να συγχωρείς τους ανθρώπους μέχρι που συνειδητοποίησες ότι πολλοί –για την ακρίβεια, οι περισσότεροι– το έβλεπαν αυτό ως ένδειξη αδυναμίας και πρόσκλησης να περπατήσουν παντού πάνω σου. Επομένως, είσαι πολύ λιγότερο γενναιόδωρος με τη συγχώρεσή σου από ό,τι πριν. Βλέπεις το να συγχωρείς κάποιον ως μια δεύτερη ταπείνωση για τον εαυτό σου και σε αυτό το σημείο αρκεί μόνο μια αναξιοπρέπεια για να κόψεις το κορδόνι σε κάποιον για πάντα.

10. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν σου πάρουν μια ίντσα, κλέβεις ένα μίλι. Θα προσποιηθείς ότι συγχωρείς υπό έναν όρο - αν μπορείς να αποσπάσεις μια τεράστια χάρη από αυτούς. Διαφορετικά, δεν αξίζουν τη συγχώρεση ή την προσοχή σου. Και σίγουρα δεν θα πάρουν χριστουγεννιάτικη κάρτα από σένα του χρόνου.

11. ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παίρνεις τα πράγματα προσωπικά – πιθανότατα πιο προσωπικά από ό,τι σκοπεύει κανείς ποτέ. Θα προτιμούσες να τους πληγώσεις δέκα φορές όσο εκείνοι σας, αντί να τους συγχωρήσεις ποτέ. Αλλά η εκδίκησή σου είναι και προσωπική. Επιδιώκεις να πληγώσεις. Για να τους απολύσουν και/ή να τους εξοστρακίσουν. Μόλις κάποιος χτυπήσει τον εσωτερικό συναγερμό σου, θα πρέπει να πληρώσει.

12. ΤΑΥΡΟΣ

Το να έχεις την κακή σου πλευρά είναι σαν να διασχίζεις έναν κατά συρροή δολοφόνο. Για σένα, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως υπερβολή. Τους αξίζουν όλα όσα έχουν να τους έρθουν επειδή είναι αρκετά ανόητοι για να σε πληγώσουν εξαρχής. Θα είχε καλύτερη τύχη κάποιος να πατήσει κατά λάθος στις οπλές του Διαβόλου παρά να σε πληγώσει. Η εκδίκηση είναι δική σου. Θα προσεύχονται για τη συγχώρεση σας καθώς τους ρίχνεις στη λίμνη της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;