3 παιδικά βιβλία για την αγάπη - AllYou.gr

Search

 

3 παιδικά βιβλία για την αγάπη

Τα πολύ αγαπημένα μου

> LOVE TIPS ::
12 Φεβρουαρίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Για να διαβάσεις ή να μιλήσεις για την αγάπη καμιά παγκόσμια ημέρα δεν έχεις ανάγκη. Και εάν είσαι ερωτευμένος παντελώς αδιάφορο σε αφήνουν όλα αυτά.

Υπάρχουν όμως εκείνα τα υπέροχα βιβλία που από την πρώτη φορά που τα πήρες στα χέρια σου ήξερες ότι θα τα λατρέψεις. 

Τα διάβασες έχοντας την ορμή της πρώτης φοράς. Τα ξαναέπιασες στα χέρια σου δίνοντάς τους λίγο περισσότερο χρόνο και ντύνοντας τις στιγμές με ενσυναίσθηση. Τα έβαλες στο κομοδίνο, δίπλα σου, εκεί να τα έχεις συντροφιά.

Αυτά είναι τρία βιβλία που αγαπώ πολύ, και έχουν δώσει αφορμές για τις πιο γλυκιές συζητήσεις με την κόρη μου:

Η κυρία Άιφελ, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Aifel_big.jpg

Η Alice Briere Haquet έχει γράψει μια συγκινητική ιστορία αγάπης, και η CSIL της έδωσε μοναδικές εικόνες που σε ταξιδεύουν στο Παρίσι. 
Μια διαφορετική εκδοχή για το πώς χτίστηκε ο Πύργος του Άιφελ, που μιλά για την αγάπη ενός μηχανικού προς την όμορφη Κάτια. Ένα ποιητικό κείμενο – που απέδωσε μοναδικά η Αργυρώ Πιπίνη- και η γλυκόπικρη γεύση του έρωτα. 

Η Βιολέτα και ο ιππότης, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Violeta_ippotis.jpg

Πόσο με άγγιξε αυτό το τρυφερό παραμύθι από την πρώτη σελίδα του. Η ιστορία της Βιολέτας και του Ρακμάν ξετυλίγεται μαζί με ένα νήμα μαγικό, για να σου θυμίσει ότι η αγάπη γιατρεύει σώμα και ψυχή. 
Μεταφυσικό, με χρώματα, μυρωδιές, εικόνες και διάχυτη αγάπη, η Αργυρώ Πιπίνη χάρισε σε αυτό το παραμύθι όλο της τον ρομαντισμό και η Έφη Λαδά συνόδευσε το κείμενο με τις ονειρικές εικόνες της. 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα, από τις εκδόσεις Φουρφούρι

romaios_big.jpg

Η κλασική ιστορία του νεαρού ζευγαριού που πάει κόντρα σε όλους και σε όλα, για χάρη της αγάπης. Μια ιστορία που σε κάνει να θέλεις να ταξιδέψεις στη Βερόνα, να ανέβεις στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας και να απαγγείλεις Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 

Καπουλέτοι και Μοντέγοι, αγάπη και μίσος, μέσα από το κείμενο των Fredrik Colting & Melissa Medina και την εικονογράφηση της Marijke Buurlage. Μια νέα έκδοση που μπήκε ήδη στο ράφι της αγάπης. 


 

Ακολούθησε το allyou στο Instagram!