Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Λόγοι και χαρακτηριστικά που κάνουν τα μωρά του Οκτωβρίου να ξεχωρίζουν

Όλα τα μωρά είναι αξιαγάπητα και ξεχωριστά με τον τρόπο τους, το ίδιο και όσα γεννιούνται τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου



Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου διαμορφώνεται από πάρα πολλούς παράγοντες, αν είστε σε αυτούς που πιστεύουν ότι έναν μικρό ρόλο παίζει και το πότε γεννιόμαστε, τότε συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε σε τι ξεχωρίζουν και τι ιδιαίτερο έχουν οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Οκτώβριο.

Είναι ρομαντικοί

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα είναι ρομαντικοί. Όποτε ερωτεύονται, αγαπούν με όλη τους την καρδιά και την ψυχή. Η αγάπη τους έχει υπερβολική αξία και σημασία, και δεν διστάζουν ούτε φοβούνται να εκφράσουν την αγάπη τους. Μπορούν να βάλουν τα δυνατά τους για να δείξουν στον σύντροφό τους πόσο τους αγαπούν και νοιάζονται και επίσης πόσο σημαντικοί είναι γι' αυτούς. Όταν ερωτευτείτε έναν γεννημένο τον Οκτώβριο, ετοιμαστείτε για ρομαντικές αποδράσεις, δείπνα και άλλες τέτοιες γλυκές πράξεις αγάπης.

Είναι γοητευτικοί

Έχουν μια απαράμιλλη γοητεία που μπορεί να μαγέψει τον καθένα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στο να κερδίζουν τις καρδιές των ανθρώπων. Είναι τόσο γοητευτικοί που στους ανθρώπους αρέσει να είναι κοντά τους ή να είναι φίλοι μαζί τους. Είναι γεμάτα αισιοδοξία και θετικότητα που προσελκύει τους ανθρώπους. Η θετική τους προσέγγιση στη ζωή τείνει να επηρεάσει τους ανθρώπους γύρω τους.

Είναι ήρεμοι

Είναι ειρηνικοί και ήρεμοι άνθρωποι που τους αρέσει να συγκρατούν τα αρνητικά ή βίαια συναισθήματα μέσα τους. Η χαλαρή στάση τους τους προσδίδει μια πολύ ήρεμη φύση. Δεν προσελκύουν προβλήματα και πιστεύουν ότι κάνουν περισσότερους φίλους παρά εχθρούς. Προσπαθούν επίσης να μείνουν μακριά από αρνητικούς ανθρώπους ή ανθρώπους που προσπαθούν να τους προκαλέσουν ταραχές. Με λίγα λόγια, είναι είδος εσωστρεφούς και τους αρέσει να κρατούν τα συναισθήματά τους για τον εαυτό τους.

Έχουν αυτοκυριαρχία

Τα άτομα που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα σπάνια εκφράζουν τα συναισθήματα, τον θυμό ή τις ανησυχίες τους στους ανθρώπους γύρω τους. Σε περίπτωση που αισθάνονται φοβισμένοι ή νευρικοί, θα προτιμούσαν να το κρατήσουν μέσα τους για να αποφύγουν να φτιάξουν μια κατάσταση. Είναι πολύ ευαίσθητοι και ενσυναισθητικοί απέναντι στους άλλους ανθρώπους και αντί να σας βαρύνουν με τα δικά τους, μπορεί να σας προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας. Δεν τους αρέσει να κρίνουν τους ανθρώπους.

Έχουν επιμονή

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ επίμονοι και ό,τι αναλάβουν ή ξεκινήσουν, θα το τελειώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι ένα έργο ή δουλειά, θα προσπαθήσουν το εκατό τοις εκατό για να λύσουν το ζήτημα και θα βρουν μια λύση για αυτό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τους αρέσει να εργάζονται μόνοι παρά να εργάζονται με άλλους ή περισσότερους ανθρώπους. Επιτυγχάνουν μεγαλύτερα επίπεδα επιτυχίας και συνήθως έχουν μια καλά εγκατεστημένη και σταθερή ζωή.

Είναι θετικοί

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα είναι πολύ αισιόδοξοι και θετικοί στην προσέγγισή τους για σχεδόν τα πάντα στη ζωή. Δεν τα παρατάνε ποτέ και αν αποφασίσουν να πετύχουν κάτι, δεν σταματούν μέχρι να πετύχουν αυτό που σκέφτηκαν. Ακόμα κι αν αντιμετωπιστεί μια αποτυχία, δεν σταματούν και εργάζονται ακούραστα για την επίτευξη των στόχων τους. Μπορεί να μην φαίνονται έτσι, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά πεισματάρηδες για την επιτυχία ή την επίτευξη των στόχων τους. Αυτό το χαρακτηριστικό παρακινεί επίσης τους άλλους να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Τους αρέσει να ξοδεύουν χρήματα

Είτε έχουν χρήματα είτε τα στερούνται, οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Οκτώβριο αγαπούν να έχουν πολυτελή αντικείμενα. Εάν έχουν χρήματα θα αγοράσουν αυτό που επιθυμούν και όταν δεν τα έχουν, μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αγοράσουν αυτό που επιθυμούν. Δεν τους αρέσει μόνο να ξοδεύουν χρήματα για τον εαυτό τους, αλλά και να χαλάσουν τους αγαπημένους τους με υπερβολικά δώρα.

Είναι έξυπνοι και ευφυείς

Γενικά αποδίδουν καλά ακαδημαϊκά και είναι τόσο ενθουσιώδεις μαθητές που τους αρέσει να επενδύουν τον χρόνο και τα χρήματά τους για να αποκτήσουν περισσότερη γνώση στον τομέα που τους ενδιαφέρει. Είναι συγκεντρωμένοι και ήσυχοι και όταν λένε κάτι, είναι σωστό και σχετικό. Τείνουν να παρατηρούν και να αναλύουν διάφορες καταστάσεις και στη συνέχεια να καταλήγουν στις καλύτερες δυνατές λύσεις που συνήθως αρέσουν σε όλους. Οι άνθρωποι συχνά τους ζητούν τη συμβουλή τους επειδή έχουν υπέροχες ιδέες και είναι πολύ οξυδερκείς.

Ζουν στο παρόν

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν για μότο το carpe diem και πιστεύουν ότι στη ζωή πρέπει να ζεις κάθε στιγμή στο έπακρο. Δεν τους αρέσει να ανησυχούν για το μέλλον ή το παρελθόν και προτιμούν να ζουν τη στιγμή. Εκτελούν τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους με επιμέλεια και ανησυχούν μόνο όταν αντιμετωπίζεται ένα πρόβλημα αντί να ανησυχούν για αυτό πριν ακόμη συμβεί. Δεν ανησυχούν για το τι θα συμβεί αύριο επειδή είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο είναι καλοσυνάτοι

Σύμφωνα με την αστρολογία, τα μωρά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο είναι πολύ ζεστά, φιλικά και ευγενικά. Δεν τους αρέσει να βρίσκονται στη μαύρη λίστα κανενός και έτσι προσπαθούν και καταβάλλουν προσπάθειες για να είναι φιλικοί και καλοί με όλους όσους αντιμετωπίζουν. Δεν τους αρέσει να βλάπτουν κανέναν και ακόμη κι αν δεν θέλουν να κάνουν κάτι, μπορεί να το κάνουν μόνο για να κάνουν τους φίλους τους ή τους κοντινούς τους να νιώσουν άνετα και ευτυχισμένοι. Όσοι γεννιούνται αυτόν τον μήνα είναι ευγενικοί φίλοι και πάνω απ' όλα καλές και αξιοπρεπείς ψυχές.

Έχουν δύο πέτρες γέννησης

Σε αντίθεση με άλλους μήνες που έχουν μόνο μια ειδική πέτρα, ο Οκτώβριος έχει δύο πολύτιμους λίθους ως γενέθλιους: το opal και την τουρμαλίνη, η οποία θεωρείται ο πιο πολύχρωμος πολύτιμος λίθος στη Γη, ανέφερε το Geology.com. Το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τις πολύχρωμες προσωπικότητες των μωρών του Οκτωβρίου.

Έχουν καλά αστρολογικά ζώδια

Ανάλογα με την ημέρα που γεννιούνται τον Οκτώβριο, τα μωρά μπορεί να είναι είτε Ζυγός (γεννημένος 23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου) είτε να ανήκουν στο ζώδιο Σκορπιού (γεννημένος 23 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου).

Βιώνουν χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης

Εκτός από το ότι είναι σωματικά ισχυροί, τα άτομα που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο τείνουν επίσης να έχουν μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης και αυτοκτονίας, σύμφωνα με μελέτη του PLOS ONE.

Μπορεί μια μέρα να γίνουν Πρόεδροι (της Αμερικής)

Υπήρξαν 6 Πρόεδροι που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο, ξεκινώντας από τους John Adams (30 Οκτωβρίου), Rutherford B. Hayes (4 Οκτωβρίου), Chester Arthur (5 Οκτωβρίου), Teddy Roosevelt (27 Οκτωβρίου), Dwight D. Eisenhower (14 Οκτωβρίου), και τέλος, ο Jimmy Carter (1 Οκτωβρίου).

Είναι αθλητικοί

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Sports Medicine διαπίστωσε ότι τα παιδιά που γεννιούνται τον Οκτώβριο είναι πιο δυνατά και πιο σωματικά κατάλληλα από τα μωρά που γεννιούνται άλλους μήνες, ανέφερε το The Cut.

Ζουν περισσότερα χρόνια

Τα μωρά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο τείνουν να ζουν περισσότερο από αυτά που γεννήθηκαν άλλους μήνες. Στην πραγματικότητα, εάν το μωρό σας γεννηθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να δει 100 κεριά στην τούρτα γενεθλίων της, ανέφερε το Journal of Aging Research.

Το λουλούδι γέννησής τους είναι θεραπευικό 

Για τα μωρά του Οκτωβρίου, το λουλούδι γέννησής τους είναι η καλέντουλα. Είναι ένα όμορφο φυτό και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική και τη φαρμακευτική. Εκτός όμως από καρύκευμα, τα άνθη του φυτού καλέντουλας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μειωτή πυρετού, να απαλύνουν τους μυϊκούς σπασμούς και ακόμη και να ξεκινήσουν την περίοδό σας, ανέφερε το WebMD.

Έχουν καλή καρδιά - κυριολεκτικά

Αυτό σημαίνει ότι έχουν μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, ανέφερε το Today. Μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση να γνωρίζετε ότι το μωρό σας θα είναι υγιές και θα έχει μειωμένες πιθανότητες για προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά στο μέλλον.

Λόγοι και χαρακτηριστικά που κάνουν τα μωρά του Οκτωβρίου να ξεχωρίζουν - Childit - Τα πάντα για το παιδί

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μοντεσσόρι στο σπίτι: 14 ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αξιοποιήστε στο μάξιμουμ με τα παιδιά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

ΠΑΙΔΙ

5 φορές που οι γονείς δεν πρέπει να πουν «ναι» στα παιδιά τους

Πώς να πείτε στα παιδιά σας όχι, όταν είναι εντελώς απαραίτητο

ΠΑΙΔΙ

Φράσεις και συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στην ανατροφή των παιδιών σας

Τι να αποφύγετε οπωσδήποτε στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;