Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τηλεργασία x Σχέση: Πως να δουλέψεις αποτελεσματικά από το σπίτι με συνάδελφο…το άλλο σου μισό

Εργασία και χαρά σε συνθήκες lockdown

 



 

To lockdown μεταξύ άλλων έφερε και την δουλειά στο σπίτι, αφού οι περισσότεροι χώροι εργασίας ως γνωστόν παραμένουν κλειστοί προς το παρόν. Μπορεί να δουλεύεις από την άνεση του σαλονιού σου, φορώντας την ζεστή σου ρόμπα, ωστόσο η δουλειά από το σπίτι μπορεί να γίνει δύσκολη και απαιτητική πολλές φορές. Και αυτό γιατί είτε αποσπάται  πιο εύκολα η προσοχή σου, είτε επειδή μοιράζεσαι τον ίδιο χώρο με το σύντροφό σου. Αν εργάζεται και εκείνος, αυτό που έχετε να κάνετε πρώτα από όλα είναι να εξασφαλίσετε ένα υγιές  κλίμα συνεργασίας, όπου ο ένας δεν θα παρεμβαίνει στην εργασία του άλλου (πάρα μόνο αν ζητηθεί). Ο επαγγελματισμός είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο επαγγελματικό περιβάλλον, ακόμα και αν αυτό είναι το σαλόνι του σπιτιού σου, με συνάδελφο τον σύντροφο σου.

 

 

Οι ανεξάρτητοι χώροι εργασίας είναι αρκετά σημαντικοί. Αν ο καθένας έχει το δικό του γραφείο στο σπίτι, τότε δεν τίθεται θέμα. Ο καθένας έχει τον χώρο του και εργάζεται με την ησυχία του. Αν πάλι ζεις και εσύ (όπως και οι περισσότεροι) σε ένα σπίτι που διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα, φροντίστε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς χώρους όπου θα αφιερώνετε  χρόνο στην δουλειά σας. Εκείνος στα σαλόνι, εσύ στην τραπεζαρία/στο δωμάτιο ή το αντίθετο. Ότι βολεύει τον καθένα. Σημασία έχει να μην επεμβαίνει ο ένας στον χώρο του άλλου καθώς είναι πολύ εύκολο  να επηρεαστεί η παραγωγικότητα αλλά και το κίνητρο για δουλειά.

Βάλτε από την αρχή κοινούς κανόνες. Για να παραδώσεις αύριο το project που δουλεύεις ασφαλώς χρειάζεσαι ησυχία. Εξήγησε στον αγαπημένο σου πως δεν γίνεται να ακούει δυνατά μουσική ή τηλεόραση όταν εργάζεσαι στο διπλανό δωμάτιο. Ακόμα και εσύ πρέπει να σέβεσαι την ώρα που εκείνος έχει zoom meeting και να μην μιλάς δυνατά στο τηλέφωνο. Προσπαθήστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν συγκεντρωμένοι σε ότι κάνετε χωρίς ο ένας να αποσπά την προσοχή του άλλου.

 

 

Συμφωνήστε σε ένα από κοινού office break. Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη ακόμα και αν είναι σπίτι του. Το ότι είσαι στον χώρο σου δεν σημαίνει πως πρέπει να δουλεύεις αδιάκοπα. Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα αλλά πρόσεξε μην παρασυρθείς. Μπορείς να συμφωνήσεις με τον σύντροφο σου να γευματίζετε μαζί το μεσημέρι, να πιείτε λίγο καφέ μαζί, να χαλαρώσετε για δέκα λεπτά, επιστρέφοντας μετά και πάλι στην δουλειά. Όσο πιο ποιοτικός είναι αυτός ο χρόνος, μακριά από οθόνες και email, τόσο περισσότερη όρεξη έχεις για να συνεχίσεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.