Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως έχεις παγιδευτεί σε μια βαρετή σχέση;

Τα σημάδια που βαράνε οι καμπάνες...

 



 

Άλλοι το λένε «έρωτα», άλλοι «ενθουσιασμό», κάποιοι το μπερδεύουν με την αγάπη, άλλοι πάλι το ζουν με πάθος. Ότι και να είναι πάντως διαφέρει από άτομο σε άτομο και από σχέση σε σχέση. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή που να σου δείξει τον τρόπο για το πετυχημένο «μαζί», ούτε που θα σου εγγυάται αν θα δουλέψει το μεταξύ σας για πολύ ή λίγο καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ και το ταίρι σου γνωρίζετε  τι είναι αυτό το κάτι που σας έφερε κοντά και σας ενώνει.

 

 

Κάποιες φορές όμως αυτό το «κάτι» αρχίζει να φθίνει, χάνοντας το ενδιαφέρον του πρώτου καιρού, άσχετα αν είστε μαζί 7 μήνες ή 7 χρόνια. Είτε ο ένας, είτε και οι δύο έχετε αλλού  την προσοχή σας στραμμένη, αφήνοντας την σχέση να περάσει στην απόλυτη παρακμή. Χωρίς να το έχεις καταλάβει, έχεις βρεθεί να συνηθίζεις να ζεις με έναν άνθρωπο που στην ουσία δεν σε συγκινεί ιδιαίτερα πια. Και αν ακόμα δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ή απλώς κάνεις ότι δεν το βλέπεις, τα παρακάτω σημάδια φωνάζουν από μακριά πως βρίσκεσαι σε μια βαρετή σχέση. Ακόμα να τα ακούσεις;

Δεν αγκαλιάζεστε πλέον συχνά. Οι αγκαλιές είναι για τους ρομαντικούς και όπως φαίνεται εσύ δεν τις έχεις και τόση ανάγκη, αφού έπαψες να την αναζητάς στο άλλο σου μισό. Ακόμα και εκείνος που δεν μπορούσε να κλείσει μάτι χωρίς να σε έχει στην αγκαλιά του, τώρα κοιμάται σαν πουλάκι με γυρισμένη πλάτη.

 

 

Το ίδιο και με το «σ’ αγαπώ». Είναι λες και όποιος το ξεστομίσει, θα του βάλουμε πιπέρι στην γλώσσα. Ναι συμφωνήσατε στην αρχή να το δείχνετε με πράξεις πάρα με λόγια, όμως εσείς το αποφεύγετε σφυρίζοντας αδιάφοροι.

Όσα για τα κομπλιμέντα, τα όμορφα λόγια, έστω την ρημάδα καληνύχτα, αντικατέστησαν τώρα, περισσότερο από ποτέ, σιωπές κι ερωτήσεις στον εαυτό σου όπως, "Υποτίθεται ότι θα είμαι με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής μου;" Ενώ βρίσκεστε διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ασχολείστε με άτομα από το παρελθόν σας ή όποιον σας έχει βάλει καρδούλα πρόσφατα.

Προτιμάς να σκρολάρεις στα social παρά να κάνετε σεξ. Όταν τύχει να πέσετε μαζί για ύπνο, γιατί πλέον υπάρχουν άπειρες φορές που πήγατε για ύπνο διαφορετικές ώρες, δεν σε κεντρίζει πια η ιδέα του να κάνετε σεξ, ενώ απολαμβάνει περισσότερο να είσαι συνδεδεμένη στα social ή απλά να κοιμάσαι.

 

 

Έχετε σταματήσει να περιποιείστε τον εαυτό σας. Βαριέσαι να φτιάξεις μαλλιά, καλές είναι και οι πιτζάμες με τα αρκουδάκια όλη μέρα, αδιαφορείς αν ξύρισε τα γένια του ή αν του πάει το καινούργιο πουλόβερ που αγόρασε.  Κοινώς έχετε χάσει τον εαυτό σας για μια σχέση που μάλλον δείχνει να τελειώνει.

Θέλεις και άλλες ενδείξεις για να αναθεωρήσεις την μεταξύ σας κατάσταση; Εγώ νομίζω όχι, αν έχεις ήδη τικάρει έστω δύο από τα παραπάνω, τα οποία καλό είναι να εκλείπουν από κάθε υγιή σχέση. 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός