Skip to main content

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.



Η ηλικία στην οποία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση, ο τύπος τους δέρματος, αλλά και το περιβάλλον της περιοχής στην οποία διαμένεις. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας προτείνουν να εντάξεις μια κρέμα ματιών στη ρουτίνα σου από τα μέσα έως τα τέλη των ‘20s σου ή μέχρι και λίγο μετά τα 30. Κι αυτό μιας που το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και τείνει να εμφανίζει σημάδια γήρανσης νωρίτερα από άλλες περιοχές του προσώπου. Βασική αιτία, η έλλειψη φυσικής ενυδάτωσης εκείνης της περιοχής του προσώπου.

Pixel

Η έγκαιρη χρήση μιας κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες έκφρασης, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο. Μπορεί επίσης να προσφέρει ενυδάτωση και προστασία στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, το οποίο είναι πιο λεπτό και πιο επιρρεπές σε βλάβες.

Το να ξεκινήσετε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος της περιοχής από νωρίς μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σου με την πάροδο του χρόνου, επομένως ακόμα κι αν δεν βλέπεις ακόμη σημαντικά σημάδια γήρανσης, η χρήση μιας κρέμας ματιών ως προληπτικό μέτρο μπορεί να είναι ευεργετική. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή έναν επαγγελματία περιποίησης δέρματος, για να συζητήσεις για τα καλύτερα προϊόντα και τις ατομικές σου ανάγκες.

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

PMU: Η τάση στον καλλωπισμό των φρυδιών που τα κάνει πιο πλούσια και καλοσχηματισμένα

Ρωτήσαμε και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για την τάση που θα κάνει θραύση

ASK THE EDITOR

5 αντιηλιακά με χρώμα που θα σου λύσουν τα χέρια αυτό το καλοκαίρι

Το πολυχρηστικό προϊόν που αγαπάμε για τους θερινούς μήνες

ASK THE EDITOR

Συμβουλές για να διαλέξεις το σωστό αντηλιακό

Το πιο απαραίτητο προϊόν για τη φροντίδα του δέρματος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου