Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Xαλβάς πορτοκαλένιος με κορινθιακή σταφίδα και γέμιση παγωτό

Ανάλαφρος, φρουτένιος κι αρωματικός, αυτός ο χαλβάς προσφέρεται σε ατομικές μερίδες και κρύβει μέσα του μια… παγωμένη μεν καρδιά που θα λιώσει πολύ ευχαρίστως για χάρη σου δε. Το νιώθεις από την πρώτη κιόλας κουταλιά…


Γεωργία Κοντού

Για το χαλβά

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

¾ φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

3 φλιτζάνια νερό

¾ φλιτζανιού κορινθιακή σταφίδα

Για τη γέμιση

400γρ. παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 

2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχτούν τα υλικά. Προσθέτετε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. 

3. Μοιράζετε το χαλβά σε 8 μπολ και αφαιρείτε από το κέντρο ποσότητα ίση με 2-3 κουταλιές της σούπας. Με την ανάποδη του κουταλιού δημιουργείτε ένα εσωτερικό θόλο και αφήνετε το χαλβά να κρυώσει στα μπολ. Όταν κρυώσει εντελώς γεμίζετε τις κοιλότητες που δημιουργήσατε με παγωτό.

4. Σερβίρετε αμέσως ξεφορμάροντας το χαλβά σε πιάτα. Αν δεν θέλετε να τον σερβίρετε αμέσως, αφήνετε τα μπολ με το χαλβά στην κατάψυξη και τα βγάζετε 5-8 λεπτά πριν σερβίρετε.

Πηγή: Sweetly

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του