Skip to main content

BEAUTY NEWS

Mπάρες σαμπουάν: H νέα οικολογική τάση της ομορφιάς

Ανακάλυψέ την!


Ζωή Γκόρου

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να είμαι eco beauty;

Εάν θέλεις να μπεις ακόμα πιο βαθιά στα πράσινα νερά της αειφόρου ανάπτυξης τότε τα σαμπουάν σε στέρεα μορφή που ήδη κυκλοφορούν στην Ελληνική και διεθνή αγορά είναι το επόμενο βήμα σου. Τα solid shampoo είναι η νέα τάση στη ομορφιά για όσες περνούν στην πράξη.

Pixel

Πως χρησιμοποιούνται; Eίναι αποτελεσματικά;

Για τη χρήση τους λίγο νερό αρκεί για να δημιουργήσει τον πλούσιο καθαριστικό αφρό που είναι απαλλαγμένος από σιλικόνες, parabens και είναι βασισμένο σε φυσικά υλικά. Προσφέρουν έναν αποτελεσματικό καθαρισμό και σε πολλές περιπτώσεις έχουν την ίδια εξειδίκευση στις ιδιότητές τους όπως τα κοινά σαμπούαν. Ανάμεσα δηλαδή στα  solid σαμπουάν μπορείς να βρεις εκείνο που ταιριάζει στον δικό σου τύπο μαλλιών.

Πως βοηθάω το περιβάλλον;

Διάβασε τα νούμερα: Σύμφωνα με την εταιρεία Ethique 80.000 δισεκατομύρια πλαστικά μπουκάλια σαμπουάν και conditioner καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια. Το χειρότερο πολλά είναι ότι μόλις το 9% καταλήγουν στον κάδο ανακύκλωσης ενώ -κρατήσου- 8 εκατομμύρια τόνοι φθάνουν στον ωκεανό.

Pixel

Εώς το 2050 στη θάλασσα θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ψάρια εάν ο σύγχρονος πολιτισμός δεν αναλάβει δράση.

Σου προτείνουμε:

Πολύ καλή κίνηση της Ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Fresh Line να δημιουργήσει Solid Shampoo για διάφορες ανάγκες των μαλλιών. Η συσκευασία εξακολουθεί να είναι πλαστική αλλά το πλαστικό είναι πολύ λιγότερο από το ένα νορμάλ μπουκάλι σαμπουάν.

 

  

 

Η Ethique από τη Νέα Ζηλανδία είναι αυτή που άνοιξε το δρόμο για ένα plastic free μέλλον στα σαμπουάν. Τα εργαστήριά της παράγουν φυτικές φόρμουλες που εξασφαλίζουν στα σαμπουάν σε solid μορφή όλες τις ιδιότητες περιποίησης που χρειάζεσαι και κλείνονται σε χάρτινη ανακυκλωμένη συσκευασία. Θα τα βρεις προς το παρόν στην Amazon.

  

Tα επίσης plastic free Solid σαμπουάν HiBar πήγαν την υπόθεση λίγο πιο πέρα δίνοντας στα σαμπουάν τους ένα πιο βολικό σχήμα που μπορείς να κρατήσεις στη χούφτα σου καθώς λούζεσαι. Θα τα βρεις στο επίσημο site τους.

  

 

Τip: Τα solid σαμπούαν είναι ιδανική επιλογή και για το ταξιδιωτικό νεσεσέρ σου.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα δεν πραγματοποιούν πειράματα σε ζώα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Lancôme παρουσιάζει τη νέα Hypnôse Drama mascara για περισσότερο όγκο από ποτέ

Ο θρυλικός όγκος κάνει ένα θρυλικό comeback, μέσα από μια βελτιωμένη σύνθεση που είναι αναμφισβήτητα καλύτερη από ποτέ!

BEAUTY NEWS

Η L'Oréal Paris γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας

5 αγαπητές γυναίκες έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα γύρω από τη μητρότητα, ενθαρρύνοντας όλες μας να αγκαλιάσουμε άφοβα τις φιλοδοξίες μας και να πιστεύουμε στην αυτοεκτίμησή μας καθημερινά

BEAUTY NEWS

Η Jessica Biel ανανεώνει το στυλ της και γίνεται ξανθιά

Είναι η πλατίνα το νέο hot trend;

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Lancôme παρουσιάζει τη νέα Hypnôse Drama mascara για περισσότερο όγκο από ποτέ

Ο θρυλικός όγκος κάνει ένα θρυλικό comeback, μέσα από μια βελτιωμένη σύνθεση που είναι αναμφισβήτητα καλύτερη από ποτέ!

FASHION NEWS

The Happy Traveler: H United Colors of Benetton και η Delsey Paris λανσάρουν την απόλυτη σειρά αποσκευών και ταξιδιωτικών αξεσουάρ

Μια σειρά εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90 και τη μινιμαλιστική μόδα της εποχής, σε μεγάλη επιλογή χρωμάτων όπως ροζ, γαλάζιο, γκρι και μαύρο αλλά και το iconic πράσινο της Benetton

CELEBS

Ζιζέλ: Η σπάνια φωτογραφία με τις πέντε αδελφές της!

Το συγκινητικό μήνυμα του super model για τη Γιορτή της Μητέρας