Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ο σωστός τρόπος να ξυρίζεις τα πόδια σου

6 βήματα που θα σε οδηγήσουν σε σούπερ απαλά πόδια!


Κέλλυ Νόβακ

Ποιά γυναίκα έχει πει την συγκεκριμένη φράση στην ζωή της: «Λατρεύω να ξυρίζω τα πόδια μου»; Νομίζω καμία. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο βαρετό task στην περιποίησή μας. Και εντάξει, αν εσύ χρησιμοποιείς άλλες μεθόδους αποτρίχωσης (βλ. laser, κερί), τότε είσαι τυχερή. Αλλά για εμάς τις υπόλοιπες που ανατρέχουμε σε πιο οικονομικές «οδούς», τα πράγματα είναι δύσκολα!

Γιατί ποιά από εμάς δεν έχει βαρεθεί να ξυρίζει τα πόδια της; Και ποιά δεν έχει κουραστεί να «κόβεται» με το ξυραφάκι κάθε τρεις και λίγο; Να νιώθει το ερεθισμένο από το ξυράφι δέρμα της, να τσούζει κάθε φορά που πρόκειται να φορέσει καλσόν ή παντελόνι;

Εντάξει, μπορεί να δραματοποιώ λίγο την κατάσταση, αλλά έτσι νιώθω κάθε φορά που ξυρίζω τα πόδια μου και ξέρω ότι και εσύ νιώθεις έτσι, πολλές φορές. Ανακάλυψα, όμως, έναν τρόπο για να κάνω αυτή την διαδικασία λιγότερο επίπονη και τα πόδια μας απαλά σαν μετάξι!

#1. Προετοίμασε αρχικά καλά το δέρμα σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να «μαλακώσει». Ρίχνοντας, λοιπόν, λίγο ζεστό νερό πάνω στα πόδια σου το δέρμα θα είναι πιο «δεκτικό» προς το ξυράφι.

#2. Σε παρόμοια λογική με την παραπάνω, είναι σημαντικό όπως είπαμε, να προετοιμάσεις το δέρμα σου. Κάνε ένα ελαφρύ scrub στα πόδια σου, αφαιρώντας έτσι τυχόν σκληρότητα αλλά και τυχόν «νεκρό δέρμα». Αυτό θα κάνει την διαδικασία του ξυρίσματος πολύ πιο εύκολη!

#3. Από τα βασικότερα βήματα του ξυρίσματος είναι να βρεις και το σωστό εργαλείο. Το να επενδύσεις σε ένα καλό ξυράφι είναι σίγουρα σοφό. Πρόσεξε όμως. Ένα ξυράφι με πάρα πολλές λεπίδες δεν σημαίνει ότι είναι και πιο αποτελεσματικό. Αντιθέτως, ερεθίζει πιο εύκολα το δέρμα και προκαλεί περισσότερα κοψίματα. Ένα ξυραφάκι με 2 ή 3 λεπίδες είναι ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος.

#4. Πάρε τον χρόνο σου. Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι όταν ξυρίζεσαι. Ξέρω ότι θέλεις να… ξεμπερδεύεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία αυτή δεν θέλει χρόνο. Έτσι μόνο θα αποφύγεις και τα πολλά κοψίματα.

#5. Αν έχεις συνηθίσει να εφαρμόζεις μια κρέμα ξυρίσματος για τα πόδια, θα σε συμβούλευα να αλλάξεις συνήθεια! Αυτές οι κρέμες έχουν την τάση να αφυδατώνουν στην πορεία το δέρμα, κάτι που δεν θέλεις να συμβεί σε καμία περίπτωση! Προτίμησε να ξυρίζεις τα πόδια σου με ένα ενυδατικό λαδάκι (καρύδας, jojoba) το οποίο θα βοηθήσει και το ξυραφάκι να γλιστρήσει καλύτερα πάνω στο δέρμα.

#6. Τελικό βήμα είναι η ενυδάτωση. Φυσικά, και πρέπει να ενυδατώνεις πολύ καλά τα πόδια σου μετά το ξύρισμα. Μπορείς πάλι να χρησιμοποιήσεις κάποιο έλαιο ομορφιάς ή απλά μια body lotion. Έτσι, θα έχεις σούπερ απαλά πόδια για μέρες!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;