12 αντιοξειδωτικές τροφές για λαμπερή επιδερμίδα - AllYou.gr

Search

12 αντιοξειδωτικές τροφές για λαμπερή επιδερμίδα

Αυτές οι τροφές θα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου!

21 Αυγούστου 2017

Σαν να μοιάζει ότι η λέξη «αντιοξειδωτικά» βρίσκεται παντού πια. Από τους χυμούς που πίνουμε μέχρι και τα αντηλιακά που χρησιμοποιούμε! Ξέρουμε λοιπόν, ότι είναι καλά για εμάς, σωστά; Γιατί όμως; 

Τα αντιοξειδωτικά είναι μια φυσική ένωση/σύνθεση η οποία προστατεύει τα κύτταρα μας και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες από το να καταστρέψουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια τα οποία παράγονται μέσω της καλής οξυγόνωσης του οργανισμού που προκύπτει από την σωστή φροντίδα του. Δηλαδή από την διατροφή μας, μέχρι και τα φάρμακα που παίρνουμε. 

Γι’αυτό λοιπόν, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό. Το να τρώμε σωστά. Οκέι, σίγουρα δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό συνέχεια, αλλά κατά βάση, η καθημερινή μας διατροφή πρέπει να περιέχει καλές τροφές. 

Εδώ έρχονται να παίξουν και σημαντικό ρόλο, οι αντιοξειδωτικές τροφές. Αυτές που όχι μόνο θα μας προσφέρουν έναν υγιή οργανισμό, αλλά και μια λαμπερή επιδερμίδα. 

Υπάρχουν πολλές τροφές που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά οι παρακάτω είναι οι αυτές που έχουν μεγαλύτερα επίπεδα σε αντιοξειδωτικά, άρα είναι και πιο ισχυρές και αποτελεσματικές. 

1. Μύρτιλα

2. Cranberries

3. Αγκινάρες 

4. Βατόμουρα

5. Δαμάσκηνα

6. Φράουλες

7. Σμέουρα

8. Μήλα

9. Καρύδια πεκάν

10. Κεράσια

11. Φασόλια

12. Πατάτες Ακολούθησε το allyou στο Instagram!