Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 τρόποι για να εντάξετε το μέλι στην καθημερινή σας περιποίηση

Η επιδερμίδα σας θα αλλάξει όψη στη στιγμή



Το μέλι είναι εξαιρετικά γευστικό και προσθέτει γλυκύτητα στις τροφές, ενώ παράλληλα η ενδυναμωτική του δράση το κάνει μια από τις πιο πολύτιμες τροφές για την καθημερινότητά μας. Εκτός αυτού, το μέλι χρησιμοποιείται ως δραστικό συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, αφού είναι γνωστό για τις ενυδατικές, μαλακτικές, θρεπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Κάτι ακόμη σημαντικό για το μέλι είναι ότι προάγει την παραγωγή του κολλαγόνου και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το καλοκαίρι είναι  η ιδανική περίοδος για να πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές ομορφιάς με βασικό στοιχείο το μέλι, αφού η απευθείας χρήση του μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα των συνταγών. Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους για να το εντάξετε στη φυσική, diy ρουτίνα ομορφιάς σας. 

Pixel

1. Eνυδατική μάσκα προσώπου

Το μέλι μπορεί να αφήσει την επιδερμίδα λαμπερή, ενυδατωμένη και πολύ απαλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να εφαρμόσετε μέλι στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά και να ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. 

2. Καταπολέμηση της ακμής

Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το μέλι μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα και την έξαρση της ακμής. Εφαρμόστε απευθείας το μέλι πάνω στα σημεία που εμφανίζεται ακμή και ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά. 

Pixel

3. Μαλακτικό μαλλιών

Το μέλι εξυπηρετεί εξαιρετικά ως μαλακτικό μαλλιών αφού μαζί με την ενυδάτωση και λάμψη που τους προσφέρει, βοηθά στο ξεμπέρδεμά τους. Αναμείξτε μισή κούπα μέλι με 3 κούπες ζεστό νερό σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και ανακινείστε μέχρι να διαλυθεί. Ψεκάστε μετά από κάθε λούσιμο και αφήστε για 10 λεπτά να δράσει. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Selena Gomez: Έλαμψε στις Κάννες η αγαπημένη ηθοποιός – Τα απίθανα beauty looks της με φόντο την Croisette

Τα δύο beauty looks που υιοθέτησε η Selena Gomez στις Κάννες και που θα αντιγράψουμε σίγουρα

FASHION NEWS

Poor Things: Τα κοστούμια της πολυβραβευμένης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου έρχονται σε μια μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Oι δημιουργίες της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι το θέμα μιας μεγάλης έκθεσης που έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη, έχοντας ήδη παρουσιαστεί στο Barbican Centre του Λονδίνου

CELEBS

Διάσημη ηθοποιός διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή

Σοκάρουν όσα αποκάλυψε για την ψυχική της υγεία