Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να εφαρμόσεις το foundation like a pro!

Βγάλε τα φίλτρα και πιάσε δουλειά! 5 βήματα σε χωρίζουν από την τέλεια κάλυψη! 



Το να ξέρεις πώς να εφαρμόζεις το foundation δεν το λες και μικρό κατόρθωμα. Ο απώτερος στόχος; Μια αιθέρια, λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ατέλειες και ουλές. Αλλά συχνά, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σου να εφαρμόσεις το foundation με τον σωστό τρόπο, κάτι γίνεται και όλα καταλήγουν στο κενό. Δες παρακάτω πως μπορείς να δημιουργείς αυτό το άψογο φινίρισμα του foundation που θαυμάζεις, like an expert μέσα από συγκεκριμένα βήματα και τεχνικές που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία!  

#1. Ξεκίνα τη διαδικασία με ενα καθαρό πρόσωπο. Το να αφαιρείς όλα τα ίχνη του μακιγιάζ και  να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ είναι εξαιρεικά σημαντικό για τη διατήρηση ενός όμορφου καμβά πως θα δημιουργήσεις πάνω του το αψεγάδιαστο δημιούργημά σου. 

Τhe tip: Άπλωσε μια πλούσια ποσότητα καθαριστικού νερού σε ένα βαμβάκι και πέρνα το απαλά από όλο σου το πρόσωπο. Κάθε ίχνος υπολείμματος μακιγιάζ και λιπαρότητας θα δώσει τη θέση του σε ένα πεντακάθαρο πρόσωπο.

#2. Η ενυδάτωση είναι το α και το ω της καλής εφαρμογής και μιας άψογης βάσης. Αν η επιδερμίδα σου είναι στεγνή και ξεφλουδίζει όσο καλά και αν το απλώσεις, όσο καλό και να είναι το προϊόν σου, σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που επιθυμείς. Προετοίμασε το δέρμα σου κατάλληλα με μια καλή ενυδατική για να κατακτήσεις την τέλεια κάλυψη. 

The tip: Μετά τον καθαρισμό,  κάνε μασάζ με ένα λεπτό στρώμα ενυδατικής κρέμας σε όλο σου το πρόσωπο αφήνοντας την κρέμα να δράσει και να 

#3. Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν για εσένα. Ούτε αυτό που έχεις από πέρσι σε λάθος απόχρωση, ουτε της κολλητής ούτε αυτό που σου χάρισε η μαμά σου! Αγόρασε ένα foundation κρεμώδες, μέτριας κάλυψης που ταιριάζει πραγματικά  με τον τύπο και την απόχρωση του δέρματός σου. Αν θέλεις να κατακτήσεις την τέλεια βάση αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Όταν έρθει η ώρα της εφαρμογής βάλε ελάχιστο προϊόν στην παλάμη σου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα πινέλο για να το απλώσεις στο πρόσωπό σου, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και αναμειγνύοντας προς τα έξω. 

#4. Εδώ είναι που ξεκινάει το δεύτερο και σημαντικό βήμα της ιεροτελεστίας της τέλειας βάσης! Με ένα υγρό σφουγγάρι μακιγιάζ, αφού το έχεις ήδη στύχει καλά για να ξεφορτωθείς την περίσσεια νερού σε μια χαρτοπετσέτα ταμπονάρεις καλά και απαλά συνεχίζοντας για αρκετή ώρα την ίδια διαδικασία, ώστε να ομαλοποιήσεις την υφή και το στρώσιμο του foundation. 

The tip: Προσοχή στις κινήσεις! Μην σύρεις, μην μουτζουρώσεις, μην κάνεις βιαστικές αψυχολόγητες κινήσεις. Χρησιμοποίησε τη μυτερή άκρη του σφουγγαριού όταν αναμιγνύεις το foundation γύρω από τη μύτη και τα μάτια σου για να αποφύγεις κενά ακάλυπτα σημεία. Στην αγορά θα βρεις best seller σφουγγάρια που θα σε οδηγήσουν σε ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα. 

#5. Για να παραμείνει στη θέση του το υλικό μέχρι το μεσημέρι, πέρνα μια ημιδιαφανή πούδρα πάνω από τη ζώνη Τ, και όπου θεωρείς οτι θα σε βρει σύντομα η λιπαρότητα με ένα τεράστιο αφράτο πινέλο. Βούτηξε το πινέλο στην πούδρα, αφαίρεσε το πολύ προϊόν και χαιδεψε με αυτό το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι σου σχηματίζοντας απαλούς ομόκεντρους κύκλους.

Συγχαρητήρια, έχεις και επίσημα κατακτήσει μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Πως θα το διαπιστώσεις; Βγάλε όσες selfies μπορείς, άσε τα φίλτρα στην άκρη κι άσε τις καρδούλες να πέσουν βροχή! 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αντιδράς στην προδοσία, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και ποια ζώδια κρύβουν περισσότερο τον Ιούδα μέσα τους – μια που λόγω Πάσχα έχει την τιμητική του