Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να φροντίσεις την επιδερμίδα σου αν την ερεθίσεις με χημικό peeling

Τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για άμεση ανακούφιση και αποκατάσταση.



Εάν ερεθίσεις το δέρμα σου με ένα χημικό peeling, είναι σημαντικό να κάνεις άμεσα κάποια βήματα για να καταπραΰνεις την επιδερμίδα και να βοηθήσεις τη διαδικασία της επούλωσης, ώστε αυτή να είναι πλήρης και σύντομη. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις αν κάτι πάει στραβά στη χημική απολέπισή σου.

Pixel

Άμεσες ενέργειες

Ξέπλυνε την επιδερμίδα σου: Εάν το δέρμα σου νιώθεις ότι είναι υπερβολικά ερεθισμένο, ξέπλυνε αμέσως με δροσερό νερό για να εξουδετερώσεις τα αποτελέσματα καύσου και ξεφλουδίσματος.

Εφάρμοσε μια κρύα κομπρέσα: Χρησιμοποίησε ένα κρύο, υγρό πανί ή μια παγοκύστη με τζελ τυλιγμένη σε πανί για να μειώσεις τη φλεγμονή και να καταπραΰνεις το δέρμα.

Pixel

Φροντίδα μετά την απολέπιση

Απόφυγε το τρίψιμο ή την απολέπιση: Το δέρμα σου είναι ευαίσθητο τώρα, επομένως απόφυγε οποιαδήποτε προϊόντα απολέπισης ή σκληρά καθαριστικά για ένα διάστημα.

Ενυδάτωση: Χρησιμοποίησε μια απαλή, μη ερεθιστική και χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο. Αναζήτησε συστατικά όπως η αλόη βέρα ή το υαλουρονικό οξύ, που είναι καταπραϋντικά.

Αντιηλιακή προστασία: Προστάτεψε το δέρμα σου από τον ήλιο χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας. Το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στη φθορά από τον ήλιο μετά από ένα peeling.

Απόφυγε ερεθιστικούς παράγοντες: Απόφυγε προϊόντα με σκληρές χημικές ουσίες, αρώματα ή αλκοόλ που θα μπορούσαν να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα.

Φυσικές θεραπείες

Aloe Vera: Η εφαρμογή καθαρού τζελ αλόης μπορεί να καταπραΰνει και να ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα.

Φέτες αγγουριού: Η τοποθέτηση παγωμένων φετών αγγουριού στην πληγείσα περιοχή μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να προσφέρει δροσερό αποτέλεσμα.

Συμβουλέψου έναν επαγγελματία

Εάν ο ερεθισμός επιμένει, επιδεινώνεται ή προκαλεί σοβαρή ενόχληση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή έναν επαγγελματία περιποίησης δέρματος. Μπορούν να συστήσουν συγκεκριμένες θεραπείες ή φάρμακα για να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης και να ελαχιστοποιήσουν πιθανές ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 τροφές με αντιγηραντικές ιδιότητες που θα σου χαρίσουν νεανική επιδερμιδα

Βάλε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου και άλλαξε την εικόνα της επιδερμίδας σου για παντα! 

BEAUTY TIPS

2 tips για γερά και μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης15 Μαΐου

Δείτε τις ανάγκες σας και μην ασχολείστε μόνο με τις υποχρεώσεις σας

ΣΙΝΕΜΑ

Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε ο Steve Buscemi όσο περπατούσε στο Manhattan

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες

VIRAL

Μαρίνα Σάττι: Το "ZARI" επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές!

Στην “A capella”, την “Instrumental”, την “Sped Up” καθώς και την Live έκδοση που έκλεψε τις εντυπώσεις πριν από λίγες εβδομάδες μέσα από το Eurovision.TV.