Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look



Οι τάσεις στα μαλλιά του καλοκαιριού μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται, αλλά ένα στυλ είναι πάντα στη μόδα: το bob κούρεμα. Η A-list ενέκρινε το «princess bob»: ένα κομψό, κοφτό και σούπερ αμβλύ στυλ που οι επαγγελματίες των μαλλιών υποψιάζονται ότι θα είναι παντού αυτό το καλοκαίρι.

Pixel

«Το princess bob είναι σίγουρα ένα statement κούρεμα. Είναι τέλειο για όσες θέλουν να αλλάξουν το σημερινό τους στυλ», λέει η Nicola Wood, κορυφαίος ειδικός στα μαλλιά και ιδρυτής της Hair Made Easi, σε ένα αφιέρωμα στο αγγλικό Glamour. Kάθεται πάνω από τους ώμους, ακριβώς κάτω από τα αυτιά και είναι ιδανικό για όσες θέλουν ένα φρέσκο, πιο ελαφρύ κόψιμο εγκαίρως για τη ζέστη του καλοκαιριού».

Όσο για το γιατί αυτό το στυλ είναι πλέον trend; «Το 2024 είναι η χρονιά του bob», τονίζει η Nicola – και με βάση το πόσοι διάσημοι έχουν κάνει το ντεμπούτο τους τελευταία, σίγουρα δεν έχει άδικο.

Pixel

Επιπλέον, τα στυλ μαλλιών εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '90 έχουν επανέλθει, προσθέτει η Nicola. «Τα κοντά, γυαλιστερά, αμβλύ μπομπ ήταν πολύ δημοφιλή στη δεκαετία του '90 και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη να το βλέπεις να επιστρέφει, αυτή τη φορά με το princess bob», εξηγεί.

Άλλο προνόμιο; Σύμφωνα με τη Nicola, το princess bob ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου, ανάλογα με το μήκος που θα επιλέξετε. «Είναι μια υπέροχη εμφάνιση που μπορεί να υιοθετηθεί από τους περισσότερες. Είναι ένα πολύ ώριμο, αριστοκρατικό στυλ που εξακολουθεί να προσφέρει φρεσκάδα και κομψότητα».

Το κούρεμα μπορεί επίσης να λειτουργήσει με όλους τους τύπους μαλλιών. «Όσοι έχουν πιο αδύνατα μαλλιά, θα μπορείτε να κολλήσετε σε ένα μήκος για το bob σας καθώς θα κάθεται τακτοποιημένα στο τέλειο σχήμα γύρω από το πρόσωπό σας, ωστόσο εάν τα μαλλιά σας είναι πιο πυκνά, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στρώσεις για να αφαιρέσετε κάποιο βάρος», συμβουλεύει η Νικόλα. «Ένα χοντρό μαλλί μπορεί μερικές φορές να φαίνεται πολύ ογκώδες αν δεν κοπεί σωστά, γι' αυτό μην φοβάστε να προσθέσετε στρώσεις. Τα αόρατα στρώματα είναι μια δημοφιλής επιλογή με αυτό το στυλ».

«Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά προσωπικά για εσάς και σε όλους αρέσει το στυλ τους να είναι ελαφρώς διαφορετικό», λέει η Nicola. «Επομένως, ενώ οι κομμωτές και οι στυλίστες θα έχουν μια αόριστη ιδέα για το princess bob, θα συνιστούσα πάντα να παίρνετε εικόνες έμπνευσης και να παραδειγματίζετε φωτογραφίες του στυλ που επιθυμείτε, ώστε να έχουν μια καλύτερη ιδέα». Ως συνήθως, είναι πάντα καλύτερο να φέρετε φωτογραφίες inspo.

«Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να φέρει το στυλ αυτό με τον τρόπο που πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά για εσάς, είτε είναι κυματιστό είτε κομψό και ίσιο», λέει η Nicola. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην μπορείς να κάνεις ένα νέο κούρεμα που δεν σου είναι εξοικειωμένο, οπότε σίγουρα επωφεληθείτε από τους επαγγελματίες όσο τους έχετε στο κομμωτήριο».

Όσο για τη συντήρηση του κουρέματος bob; «Το κούρεμα αυτό είναι γνωστό για τις αμβλείς, αιχμηρές άκρες του, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε κανονικά τελείωμα και κοψίματα για να διατηρήσετε το στυλ της», προτρέπει η Nicola «Όλα εξαρτώνται και πάλι από τον προσωπικό σας τύπο μαλλιών».

Τέλος, η Nicola συνιστά να μη στεγνώνετε συνεχώς τα μαλλιά σας με πιστολάκι για βέλτιστη υγεία των μαλλιών – και ως εκ τούτου, απεριόριστες δυνατότητες styling.

«Για να διατηρήσετε άψογα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια υπερ-απορροφητική πετσέτα μαλλιών από μικροΐνες για να στεγνώσετε στον αέρα αντί για πιστολάκι», προτείνει. «Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρα μαλλιών, σας συνιστώ πάντα να αφήνετε τα μαλλιά σας στην πετσέτα σας για όσο το δυνατόν περισσότερο πριν για να μειώσετε τον χρόνο θερμότητας».

Και κάπως έτσι, έχεις κατακτήσει το princess bob. Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στέμμα.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 τροφές με αντιγηραντικές ιδιότητες που θα σου χαρίσουν νεανική επιδερμιδα

Βάλε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου και άλλαξε την εικόνα της επιδερμίδας σου για παντα! 

BEAUTY TIPS

2 tips για γερά και μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν

Προτεινόμενα

CELEBS

Αυτοβιογραφία Βασίλη Καρρά: «Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση σε διάφορα σημεία»

Συγκλονίζουν όσα αφηγείται ο τραγουδιστής στην αυτοβιογραφία του

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον θάνατο του πατέρα της

Τι είπε για την υποψήφιοτητά της στα Βραβεία Ίρις για την ταινία Πολύδροσο