Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ποια λάθη να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα των χεριών σας

Εάν τα χέρια σας γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα σας, μπορεί να κάνετε αυτά τα λάθη



Δεν είμαι η πρώτη που δίνει αυτή τη συμβουλή (και σίγουρα δεν θα είμαι η τελευταία), αλλά το δέρμα των χεριών συχνά γερνάει πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα.

Pixel

Έτσι, αν έχετε παρατηρήσει το πίσω μέρος των χεριών σας να εμφανίζει σκούρες κηλίδες, ρυτίδες, λέπτυνση του δέρματος ή ξηρότητα, απλά να ξέρετε ότι δεν είναι ασυνήθιστο. Αυτά είναι τα άσχημα νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η ανησυχία μπορεί να αποφευχθεί πλήρως (αν δεν έχετε δει ακόμη αυτά τα σημάδια πρόωρης γήρανσης) και θεραπεύσιμη (αν έχετε).

Pixel

Εδώ, τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνουν τα χέρια σας να φαίνονται μεγαλύτερα από όσο θα έπρεπε. Και για τα καλά, τι λένε οι δερματολόγοι και οι ειδικοί στη φροντίδα του δέρματος για τις θεραπείες.

Λάθος 1: Ξεχνάτε το αντηλιακό

Οι άνθρωποι πάντα αναζητούν μαγικά προϊόντα που μπορούν να λύσουν σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα δέρματος. Λοιπόν, το είχαμε όλο αυτό το διάστημα: αντηλιακό.

Το αντηλιακό μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τη φλεγμονή, την ξηρότητα, την πρόωρη γήρανση και όλα τα μυριάδες προβλήματα που συνδέονται με την παρατεταμένη, απροστάτευτη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Το DNA στα κύτταρα του δέρματος καταστρέφεται όταν το δέρμα είναι απροστάτευτο και εκτίθεται στην ακτινοβολία UVA και UVB από τον ήλιο.

Και ενώ υπάρχει σίγουρα περισσότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της καθημερινής χρήσης αντηλιακού, οι περισσότεροι το εφαρμόζουν μόνο στο πρόσωπο (κι όχι πάντα). Αλλά τα χέρια είναι συχνά το ίδιο εκτεθειμένα στις ακτίνες UV με το πρόσωπο.

Έτσι, όταν βάζετε το αντηλιακό σας, φροντίστε να καλύψετε και το πίσω μέρος των χεριών.

Εάν ανακαλύψετε ότι ξεχνάτε αυτό το κρίσιμο βήμα, κρατήστε ένα μπουκάλι αντηλιακό στην εξώπορτά σας (όπου κρατάτε τα κλειδιά σας, για παράδειγμα) για να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για να το εφαρμόσετε πριν φύγετε από το σπίτι σας. Ή για όσους περνούν σημαντικό χρόνο στα αυτοκίνητα, κρατήστε ένα μπουκάλι στο ντουλαπάκι για να το εφαρμόσετε ξανά το μεσημέρι.

Λάθος 2: Χρήση σκληρών σαπουνιών

Το πλύσιμο των χεριών είναι ζωτικής σημασίας για την υγιεινή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι. Αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς το γεγονός ότι μπορεί να αφαιρέσει το δέρμα σας από σημαντικά λιπίδια φραγμού. Ο συνδυασμός σκληρών σαπουνιών και ζεστού νερού μπορεί πραγματικά να κάνει πολλά στην εμφάνιση του δέρματος και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να χρησιμοποιείτε ένα απαλό, υψηλής ποιότητας προϊόν για πλύσιμο χεριών όποτε είναι δυνατόν, όπως στο σπίτι ή στο γραφείο σας. (Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε πάντα τον έλεγχο του είδους του σαπουνιού στις δημόσιες τουαλέτες και τα παρόμοια.)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε σαπούνια χεριών είναι ο τύπος του καθαριστικού που χρησιμοποιείται: Μείνετε μακριά από θειικά άλατα.

Τα θειικά άλατα –όπως το λαουρυλοθειικό νάτριο ή το λαουρεθικό θειικό νάτριο (SLES)–είναι σκληρά απορρυπαντικά που διαταράσσουν το μικροβίωμα, αφαιρούν το δέρμα από τον προστατευτικό φραγμό του και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες ομορφιάς έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το συστατικό, στρέφοντας αντ' αυτού σε πιο ήπιες εναλλακτικές.

Αναζητήστε επιφανειοδραστικές ουσίες φυτικής προέλευσης, όπως η κοκαμιδοπροπυλική βεταΐνη, το μεθυλ-ελαιοϋλο ταυρικό νάτριο και το κοκοϋλογλυκινικό νάτριο (αν και υπάρχουν πολλές περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για θειικό άλας –πάρα πολλές για να απαριθμηθούν– οπότε απλώς αναζητήστε επωνυμίες που σημειώνουν ότι η φόρμουλα δεν περιέχει θειικά).

Πόντοι μπόνους εάν το σαπούνι χεριών έχει επίσης ενυδατικά συστατικά, όπως αλόη, γλυκερίνη και βοτανικά έλαια.

Λάθος 3: Δεν βάζετε κρέμα χεριών μετά το πλύσιμο

Το σωστό πλύσιμο των χεριών με χλιαρό νερό και σαπούνι χεριών υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητο. Αλλά δεν σταματά εκεί.

Ο καθαρισμός του δέρματος δημιουργεί την ευκαιρία για διαεπιδερμική απώλεια νερού, καθώς το νερό στο χόριο μπορεί να τραβηχτεί στην επιφάνεια όπου εξατμίζεται πιο εύκολα στον περιβάλλοντα αέρα.

Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ξηρό και πιο ερεθισμένο από ό,τι ήταν πριν. Δηλαδή εκτός κι αν μπει ενυδατική κρέμα από πάνω.

Για τον ίδιο λόγο που οι δερματολόγοι σας ενθαρρύνουν να εφαρμόσετε λοσιόν σώματος μετά το ντους ή κρέμα προσώπου μετά τον καθαρισμό, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσετε μια κρέμα χεριών μέσα σε λίγα λεπτά μετά το πλύσιμο των χεριών σας.

Οποιαδήποτε ώρα κάτω των δύο λεπτών μπορεί να κλειδώσει την υγρασία – απλώς μην την αναβάλλετε περισσότερο από αυτό.

Αν περιμένετε πολύ, χάνετε αυτό το στενό παράθυρο ευκαιρίας να παγιδέψετε και να σφραγίσετε πραγματικά αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα προτού εξατμιστεί όλο το νερό από την επιφάνεια, θέτοντας σε κίνδυνο περαιτέρω το δέρμα σας.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου