Skip to main content

DO IT YOURSELF

Κυτταρίτιδα: φυσική αντιμετώπιση

3 υλικά που μάλλον δεν ήξερες ότι καταπολεμούν φυσικά την κυτταρίτιδα


Κέλλυ Νόβακ

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσεις τις… προετοιμασίες για το καλοκαίρι. Και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με ένα ζήτημα σαν αυτό της κυτταρίτιδας που ταλαιπωρεί όλες τις γυναίκες. Δεν υπάρχει γυναίκα σε αυτό τον κόσμο που να μην έχει ίχνος κυτταρίτιδας, είτε είναι αδύνατη, είτε curvy, είτε ψηλή ή πιο κοντή. Όλες έχουμε αυτό το... ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο σώμα μας και όλες θέλουμε να το αποβάλλουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Φυσική αντιμετώπιση κυτταρίτιδας με 3 υλικά

Ανακάλυψα (και δοκίμασα) λοιπόν πρόσφατα 3 υλικά τα οποία δεν θα περίμενες ποτέ ότι κάνουν καλό σε αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για φυσικά υλικά –όχι δηλαδή καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου- και τα οποία είναι άκρως αποτελεσματικά.

#1. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο προσφέρει αισθητά αποτέλεσμα όσον αφορά την κυτταρίτιδα και αυτό γιατί βοηθάει πολύ όχι μόνο στην καλύτερη κυκλοφορία του δέρματος αλλά και στο να κάνει την περιοχή με κυτταρίτιδα πιο μαλακή και λεία. Κάνε μασάζ στην περιοχή που έχεις περισσότερο ανάγκη με ένα μείγμα από κάποιο φυσικό έλαιο ομορφιάς και λίγο μηλόξυδο.

#2. Πράσινο τσάι

Eίναι πολλές οι έρευνες που έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού όχι μόνο στον οργανισμό, αλλά και την κυτταρίτιδα συγκεκριμένα. Το πράσινο τσάι βοηθάει να αποβληθούν όλες οι βλαβερές τοξίνες από το σύστημά μας κάτι που βελτιώνει και την γνωστή σε όλες, «όψη» του πορτοκαλιού. Πίνε 2-3 κούπες πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση για μέγιστα αποτελέσματα.

#3. Πάστα ντομάτας

Aν θέλεις να δεις μείωση της κυτταρίτιδας στο δέρμα σου, τότε κατανάλωσε 2-3 κ.σ πάστα βιολογικής ντομάτας. Λόγω της μείωσης του κολλαγόνου από τον οργανισμό που προκαλεί εν μέρει και την κυτταρίτιδα, η ντομάτα βοηθάει στην αναπαραγωγή και ανάπλασή του. 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων