Δροσερό diy άρωμα σώματος με λεμόνι και λεβάντα - AllYou.gr

Search

Δροσερό diy άρωμα σώματος με λεμόνι και λεβάντα

Για να μοσχοβολάς σε κάθε σου βήμα!

22 Ιουλίου 2017

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πιο κατάλληλες μυρωδιές σαν αυτές του λεμονιού και της λεβάντας που «εκπροσωπούν» καλύτερα αυτή την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Προσωπικά, είναι μυρωδιές που δεν χορταίνω να μυρίζω, ακόμη κι όταν έχω άγχος --η μυρωδιά των λεμονιών εξάλλου έχουν αποδειχτεί άκρως αγχολυτική!

Μέχρι και μια αίσθηση νοσταλγίας μου προκαλείται κάθε φορά που μυρίζω αυτές τις δύο μυρωδιές. Σαν να ξαναβλέπω την γιαγιά μου να «χώνει» στα συρτάρια με τα ρούχα μου, αποξηραμένη λεβάντα για να μυρίζουν ακόμα πιο όμορφα!

Γι’ αυτό ίσως και να μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το άρωμα για το σώμα. Γιατί με φέρνει κάπως λίγο πιο κοντά με τις παιδικές μου αναμνήσεις, ενώ προσφέρει παράλληλα αυτή την αίσθηση φρεσκάδας που λέγαμε πριν. Και παραμένω… φρέσκια και εγώ και το δέρμα μου με τα υλικά που περιέχει!

Το νερό πορτοκαλιού (είναι πιο εύκολο απ’ ότι ακούγεται) και τα αιθέρια έλαια από λεμόνι, λεβάντα και σανταλόξυλο έχουν τρομερά οφέλη για την ενυδάτωση του δέρματος. Επίσης, αντί για καθαρό οινόπνευμα, η συνταγή περιέχει βότκα το πιο pure αλκοολούχο ποτό με ελάχιστη μυρωδιά!

Για το άρωμα σώματος θα χρειαστείς:

Μισή κούπα νερό πορτοκαλιού

1 κ.σ βότκα

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου

1 γυάλινο μπουκάλι σπρέι

Εκτέλεση: Βράσε το νερό με την φλούδα ενός πορτοκαλιού. Έπειτα, αφού κρυώσει βάλε όλα τα υλικά στο μπουκάλι –το οποίο έχεις αποστειρώσει προηγουμένως. Ψέκασε σε όλο το σώμα (αποφεύγοντας το πρόσωπο), αφού έχεις ανακινήσει καλά πριν την χρήση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!