Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς άλλαξε η κοσμοθεωρία και η ρουτίνα ομορφιάς μου μετά τα 30

Η γήρανση δεν θα είναι πρόβλημα αν δεις αλλιώς την φάση και συμπεριλάβεις στην ρουτίνα σου 4 βασικά βήματα!


Κέλλυ Νόβακ

Η αλήθεια είναι ότι διαφωνώ με τον όρο “aging”. Ή όταν πολλές κρέμες ομορφιάς χαρακτηρίζονται ως «αντιγηραντικές» κρέμες. Γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να γεράσει; Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων αυτή εξάλλου. Πρέπει να γιορτάζουμε εμείς οι γυναίκες το γεγονός ότι μεγαλώνουμε, αντί να προσπαθούμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να μην συμβεί αυτό.

Pixel

Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν, -κατά την γνώμη μου- είναι απλά, να προσπαθούμε πάντα να διατηρούμε την φυσική μας ομορφιά…. όμορφη, να διατηρήσουμε αυτή την νεανική όψη όσο καλύτερα μπορούμε –μέσα από φυσικές οδούς- και, το βασικότερο να στοχεύουμε προς μια υγιή επιδερμίδα.

Αυτή προσπαθώ από τότε που «πάτησα» τα 30, να είναι η κοσμοθεωρία μου, όσο κι αν πολλές φορές η ματαιοδοξία, μου χτυπάει την πόρτα. Όταν συμβαίνει αυτό, προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι ότι κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να διατηρήσω μια υγιή και νεανική όψη, προσέχοντας την επιδερμίδα μου καθημερινά. Αυτό αν το έχω στο μυαλό μου πάντα, ξέρω ότι θα «βάλει κάτω» κάθε αμφιβολία, κάθε ανασφάλεια.

Pixel

Και σε αυτό βοήθησαν και οι παρακάτω συνήθειες βασικά. Τέσσερα πράγματα που κάθε γυναίκα μετά τα 30 πρέπει να έχει υπόψιν της και, να τα συμπεριλάβει στην ρουτίνα ομορφιάς της για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτά που δεν «τρομάζουν» με το να ωριμάσει μια γυναίκα –και αυτή και το δέρμα της-, αλλά που υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες μια υγιή ρουτίνα ομορφιάς!

#1. Αύξησε την ενυδάτωση

Μεγαλώνοντας έχει κι άλλες ανάγκες το δέρμα μας. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να χρειάζεται και περισσότερη ή καλύτερη ενυδάτωση. Αυτό συμβαίνει κυρίως μιας και υπάρχει επιβράδυνση των νέων κυττάρων του δέρματος, καθιστώντας την καλή ενυδάτωση από τα σημαντικότερα βήματα της ρουτίνας μας, ειδικά μετά τα 30.

#2. Κάνε τις βιταμίνες τον καλύτερό σου φίλο

Κάθε ρουτίνα ομορφιάς πρέπει να περιλαμβάνει και προϊόντα που περιέχουν σαν βασικό συστατικό κάποια σημαντική βιταμίνη για το δέρμα. Για π.χ. η βιταμίνη C, μία που είναι εξαιρετικά σημαντική και θρεπτική για την επιδερμίδα καθώς είναι αντιοξειδωτική, ενώ προστατεύει το δέρμα από τυχόν δερματικές ενοχλήσεις.

#3. Κάνε συχνές επισκέψεις στον δερματολόγο

Τώρα είναι σημαντικότερο από ποτέ να κάνεις τις προγραμματισμένες επισκέψεις στον δερματολόγο που δεν έκανες πριν! Δύο φορές τον χρόνο τουλάχιστον, είναι σημαντικό να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου. Φυσικά, την συχνότητα των sessions αυτών είναι προτιμότερο να τις κουβεντιάσεις με τον/την δερματολόγο σου ο οποίος με βάση τις ανάγκες του δέρματός σου θα σου πει τι χρειάζεται να κάνεις.

#4. Πάθε «εμμονή» με το αντηλιακό σου

Είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις αντηλιακή προστασία στο πρόσωπό σου, σε καθημερινή βάση, 365 ημέρες τον χρόνο. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και για να διατηρήσεις μια νεανική όψη αλλά κυρίως για να προστατέψεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, που παραμένουν να είναι βλαβερές και τον χειμώνα!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Ποιο χορταρικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει καλό στο δέρμα σου

Extra bonus: Μια γρήγορη συνταγή για Smoothie σύσφιξης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου