Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Eπικίνδυνες αποστολές

Είσαι από τους ανθρώπους εκείνους;


Νάντια Γεωργίου

... που ελέγχεις συνέχεια τον εαυτό σου ώστε να μην έχεις πολλές ανάγκες; Κρύβεις τα συναισθήματά σου κάτω από ένα μόνιμο χαμόγελο; Έχεις αναλάβει την «επικίνδυνη» αποστολή να κάνεις κάποιον/α ευτυχισμένο/η (ή τουλάχιστον αυτό νομίζεις) με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου; Αυτές ήταν πάνω-κάτω οι ερωτήσεις της Μαριαλένας που διαβάζοντας το blog μου πήρε θάρρος, όπως γράφει η ίδια, και μου έστειλε ένα πολύ γλυκό email.   

Pixel

Απαντώντας στην Μαριαλένα αλλά και σε όλες τις φίλες αναγνώστριες που μπορεί να μοιράζονται παρόμοια ερωτήματα, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι: Τα προβλήματα που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις και μαζί με αυτά τα συναισθήματα που δεν εκφράζεις ταλαιπωρούν όχι μόνο εσένα αλλά τα φορτώνονται και οι επόμενες γενιές. Ενώ εσύ πιστεύεις ότι κρύβεις καλά μέσα σου όλα όσα σε αναστατώνουν ώστε να μην επηρεάσεις τα παιδιά σου, άθελά σου κάνεις ακριβώς αυτό. Γιατί τα παιδιά έχουν διαίσθηση και όχι μόνο καταλαβαίνουν πότε είσαι αγχωμένη, κουρασμένη, λυπημένη αλλά προσπαθούν και να σε συνεφέρουν. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο βάρος στους ώμους των παιδιών σου που ούτε τους ανήκει, ούτε το χρειάζονται!

Πως πάει η συζυγική σου ζωή, αν είσαι παντρεμένη; Πως τα πας στη δουλειά σου; Ζεις μία ζωή που έχει νόημα για εσένα; Μίλα για όλα αυτά. Μοιράσου τα με τον εαυτό σου κατ’ αρχήν, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου (ανάλογα με την ηλικία τους). Ξεκίνα να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα σου, να τα ακούς, να τα εκφράζεις. Αποδέξου τα χωρίς κριτική. Σου βάζω δύσκολα, το ξέρω. Όμως έτσι θα έρθεις πιο κοντά με τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ο Carmy ξανά στην κουζίνα του στο πρώτο trailer της τρίτης σεζόν του The Bear

Και τα 10 νέα επεισόδια της σειράς έρχονται στις 27 Ιουνίου

BLOGS

Όλα όσα βλέπουμε στο Netflix αυτόν τον μήνα

Οι σειρές, οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα παιδικά που έρχονται στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix αυτό το μήνα

BLOGS

«Η αγάπη αφορά μόνο αυτό που περιμένεις να δώσεις» Katharine Hepburn

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1907 και το αστέρι της θα λάμπει για πάντα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν