Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: 15 Xmas λεπτά

Δώσε χρόνο  στον εαυτό σου!


Νάντια Γεωργίου

Δεν ξέρω αν ισχύει και για σένα αυτό αλλά πολλές μαμάδες –σπάνια και κάποιοι μπαμπάδες- βλέπουν την «ουρά» τους να μακραίνει τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο. Αυτό το βιώνουν περισσότερο οι full time μαμάδες που από την ώρα που θα ξυπνήσουν τα παιδιά τους μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν τις ακολουθούν κατά πόδας.
Από το ένα δωμάτιο στο άλλο, στρίβεις δεξιά στρίβουν κι αυτά, τρέχεις να βάλεις λίγο παραπάνω νερό στο φαγητό μην σου καεί ξοπίσω σου κι αυτά, κάνεις ένα βήμα πίσω και σχεδόν τα πατάς. Παίζεις μαζί τους, προγραμματίζεις δραστηριότητες, κάνεις και δουλειές- όσες προλαβαίνεις.
Κι έρχεται – όπου υπάρχει- ο πάτερ φαμίλιας της παραδοσιακής οικογένειας, ο μπαμπάς, και πάλι τρέχεις. Να τον φροντίσεις, να του κάνεις καφέ αν είναι απόγευμα...είπαμε παραδοσιακή ελληνική οικογένεια (κι ας έχεις τρία πτυχία!). Του λες πόσο κουρασμένη είσαι και σου απαντά κάτι του τύπου «Σ’ εμένα τα λες αυτά που δουλεύω όλη μέρα; Εσύ όλη μέρα είσαι σπίτι, όποτε θέλεις ξεκουράζεσαι».  Ξεκουράζεσαι; Όχι, πες μου. Γιατι αν τα καταφέρνεις, τότε μπράβο σου. Είσαι ένα βήμα μπροστά.
Αν όχι, χρειάζεται να το δεις αλλιώς. Χρειάζεται κάτι ν’ αλλάξεις  στο καθημερινό σου πρόγραμμα και να βάλεις χρόνο για εσένα. Ξεκίνα με 15 λεπτά την ημέρα. Κάθε μέρα. Μπορείς να μιλάς στην κολλητή σου, να διαβάζεις το βιβλίο σου, να χαζεύεις τη φωτά στο τζάκι, να την αράζεις στον καναπέ σου... Διάλεξε αυτό που σου αρέσει και σε χαλαρώνει. Την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα καν ’το μισή ώρα. Και μετά μία. Μη μου πεις ότι δεν έχεις χρόνο. Κόψε από κάτι και δώσε αυτόν τον χρόνο σ’ εσένα. Χρειάζεται να γεμίζεις κι εσύ τις μπαταρίες σου. Να κάνεις κι εσύ «διακοπές».
Γιατί μόνο έτσι θα μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις στις καθημερινές προκλήσεις. Και είναι πολλές αυτές! Καλή ξεκούραση και Καλές Γιορτές :)

Pixel

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ο Carmy ξανά στην κουζίνα του στο πρώτο trailer της τρίτης σεζόν του The Bear

Και τα 10 νέα επεισόδια της σειράς έρχονται στις 27 Ιουνίου

BLOGS

Όλα όσα βλέπουμε στο Netflix αυτόν τον μήνα

Οι σειρές, οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα παιδικά που έρχονται στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix αυτό το μήνα

BLOGS

«Η αγάπη αφορά μόνο αυτό που περιμένεις να δώσεις» Katharine Hepburn

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1907 και το αστέρι της θα λάμπει για πάντα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν