Skip to main content

BLOGS

Οι συνταγές της MamaTsita: Ρεβιθάδα

Από το βιβλίο της “Mαγειρεύω Εποχές"


Ρόμυ Μελάνι

 

Ρεβιθάδα

Υλικά:  
½ κιλό ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 κ. γλ. Κουρκουμά
Άλάτι- ­πιπέρι
 Ελαιόλαδο

Pixel

Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζω και τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να σκεπάζονται και τα βράζω για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
 Στη συνέχεια στραγγίζω τα ρεβίθια, αλλά κρατώ το μισό από το νερό του πρώτου βρασμού. Σε μια κατσαρόλα σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτω τα ρεβίθια, όλα τα υπόλοιπα υλικά, το νερό του βρασμού που έχω κρατήσει και συμπληρώνω και με ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Βράζω το φαγητό για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
Συμπληρώνω νερό αν χρειαστεί, πάντα ζεστό.

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ο Carmy ξανά στην κουζίνα του στο πρώτο trailer της τρίτης σεζόν του The Bear

Και τα 10 νέα επεισόδια της σειράς έρχονται στις 27 Ιουνίου

BLOGS

Όλα όσα βλέπουμε στο Netflix αυτόν τον μήνα

Οι σειρές, οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα παιδικά που έρχονται στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix αυτό το μήνα

BLOGS

«Η αγάπη αφορά μόνο αυτό που περιμένεις να δώσεις» Katharine Hepburn

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1907 και το αστέρι της θα λάμπει για πάντα

Προτεινόμενα

CELEBS

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πήγε να δει τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοσοκομείο

«Τα πράγματα είναι σταθερά, με πολύ χαμηλά τη μπάλα»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Μαΐου

Παρατηρήστε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και θα ανακαλύψετε πολλά