BLOGS
Οι συνταγές της ΜamaTsita: Τάρτα σπανάκι με παπαρούνες
Από το βιβλίο της "Μαγειρεύω Εποχές"
Τάρτα σπανάκι με παπαρούνες
Υλικά
◊ ½ κιλό σπανάκι φρέσκο
◊ 1 ματσάκι παπαρούνα
◊ 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
◊ ½ ματσάκι άνηθο
◊ 5 κ. σ. ελαιόλαδο
◊ Αλάτι-πιπέρι
◊ ¼ κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
◊ 100 γρ. φέτα τριμμένη
◊ 200 γρ. κρέμα τυριού
◊ 2 φύλλα ζύμη κουρού
◊ 1 αυγό
◊ ½ κούπα φρέσκο γάλα
◊ 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
◊ 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Eκτέλεση
◊ Πλένω και στραγγίζω το σπανάκι, τις παπαρούνες τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
◊ Ψιλοκόβω τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα βάζω όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη.
◊ Προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύω καλά.
◊ Στη συνέχεια ρίχνω στα χόρτα τη φέτα και την κρέμα τυριού κι ανακατεύω ξανά πολύ καλά.
◊ Λαδώνω την ταρτιέρα διαμέτρου 32 εκ. και στρώνω το ένα φύλλο κουρού.
◊ Κόβω όσο φύλλο περισσεύει από την ταρτιέρα.
◊ Απλώνω τη γέμιση πάνω στο φύλλο κουρού.
◊ Σε ένα μπολ, χτυπάω το αυγό, το γάλα και τη γραβιέρα και περιχύνω μ’ αυτό το μείγμα, τη γέμιση.
◊ Κόβω μερικές λεπτές λωρίδες από το δεύτερο φύλλο κουρού και τις τοποθετώ πάνω στην τάρτα.
◊ Διακοσμώ και με μερικές πεταλούδες κομμένες από το ίδιο φύλλο με κουπ πατ.
◊ Αλείφω τις λωρίδες και τις πεταλούδες καθώς και το φύλλο περιμετρικά με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζω την τάρτα με την έξτρα γραβιέρα.
◊ Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 30-35 λεπτά περίπου.
"Μαγειρεύω Εποχές" Εκδόσεις Μεταίχμιο
SELECTIONS
- «Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη
- 5 αντιηλιακά με χρώμα που θα σου λύσουν τα χέρια αυτό το καλοκαίρι
- 5 κοινά λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και το πεντικιούρ και καταστρέφουν την ποιότητα των νυχιών σου
- Cannes 2024: 6 λαμπερές εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο red carpet της εκκίνησης του φεστιβάλ