Skip to main content

BLOGS

Αυτός ο διαγωνισμός φωτογραφίας μας συστήνει ξανά τη φύση που τόσο έχουμε στερηθεί

Ένα μαγικό ταξίδι στην ανεξάντλητη ομορφιά του πλανήτη μας



 

Είναι κοινό μυστικό ότι «θεραπεύει», οι επισκέψεις μας σ' αυτήν είναι πιο τακτικές το καλοκαίρι και την έχουμε στερηθεί (ειδικά όσοι ζούμε σε αστικά κέντρα) όσο τίποτε άλλο όλη την περίοδο του εγκλεισμού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μοναδικό κακό που έχει η φύση είναι πως βρίσκεται κάπου αρκετά μακριά μας. Και αυτό ακούγεται τόσο οξύμωρο, όταν εμείς οι ίδιοι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην υπάρχουν ίχνη της στις πόλεις. Ακόμα πιο οξύμωρο είναι ότι το πιο κοντινό μας σε επαφή μαζί της έναν χρόνο τώρα είναι οι φωτογραφίες πάνω στις οποίες σκοντάφτουμε στο Instagram, όταν το μάτι μας καρφώνεται σε λογαριασμούς που πλέκουν εγκώμιο σε βουνά, θάλασσες και ποτάμια.

Pixel

Ευτυχώς, πέρα από τα social media στα οποία άλλοτε μας πυροβολούν με throwback φίλοι κι άλλες φορές μπαίνουμε ψυχαναγκαστικά στο προφίλ του Ευτύχη Μπλέτσα για να παρηγορηθούμε, υπάρχουν και διαγωνισμοί φωτογραφίας με θέμα τη φύση οπότε μεταφερόμαστε έτσι σε άλλες πραγματικότητες. Μακριά από το τσιμέντο και την ασχήμια.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνεται στο Τόκιο με θέμα τη φύση και τις ομορφιές της και που όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν φέτος, μπορεί εμείς να είμαστε κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους όμως η φύση ακόμη μεγαλουργεί. Οι φετινοί νικητές όπως θα δούμε στη συνέχεια έκαναν πρωταγωνιστή του φακού τους το ζωικό βασίλειο και οι φωτογραφίες δείχνουν πως η δική τους κοινότητα θυμίζει σε όλα ό,τι και πριν ακριβώς έναν χρόνο.

Pixel

aasdhs.jpg

aaln.jpg

aamcn.jpg

aase.jpg

aacps.jpg

aacm.jpg

aaskg.jpg

aaasn.jpg

aacls.jpg

aaaam.jpg

aaansm.jpg

aals.jpg

aaahls.jpg

aadgssss.jpg

aachr.jpg

aabv.jpg

aadg.jpg

Στους βυθούς των ωκεανών, στα απόκρυφα μέρη που πέφτουν τόνοι νερών από καταρράκτες και στις άκρες του πουθενά τα θαλάσσια ζώα συνεχίζουν άφοβα το κυνήγι της τροφής τους, τα ποτάμια κυλούν χωρίς περιορισμούς και οι έναστροι ουρανοί συνεχίζουν να ομορφαίνουν άγνωστους τόπους.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ο Carmy ξανά στην κουζίνα του στο πρώτο trailer της τρίτης σεζόν του The Bear

Και τα 10 νέα επεισόδια της σειράς έρχονται στις 27 Ιουνίου

BLOGS

Όλα όσα βλέπουμε στο Netflix αυτόν τον μήνα

Οι σειρές, οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα παιδικά που έρχονται στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix αυτό το μήνα

BLOGS

«Η αγάπη αφορά μόνο αυτό που περιμένεις να δώσεις» Katharine Hepburn

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1907 και το αστέρι της θα λάμπει για πάντα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.